Naar boven

Rijstvelden en verborgen tempels

bouwsteen

 • Reisschema:
  Battambang
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 220,- p.p. bij 2 personen
Battambang vonden wij een erg fijne plek in Cambodja. Niet omdat de stad nou zo bijzonder is, maar vooral door de ligging tussen kleine dorpjes en rijstvelden. In de omgeving vind je tempels zonder toeristen (mét aapjes), maar ook de bekende vleermuizen tempel. Het is even klimmen om aan de top van de heuvel te komen, maar eenmaal bij de tempel aangekomen word je beloond met een mooi uitzicht. Wanneer je hier blijft tot zonsondergang zie je vele vleermuizen tegelijk hun grot verlaten op zoek naar eten. Een spectaculair beeld!

Decorative torn edge

Dag 1 – Reis naar Battambang Cambodja

Per boot of per bus kom je aan in Battambang. Het kan zijn dat je vanuit Siem Reap of Phnom Penh komt. Wanneer je met de boot vanaf Siem Reap bent aangekomen heb je een leuke, maar ook erg vermoeiende dag erop zitten. Hoe dan ook, bij je comfortabele accommodatie kun je lekker bijkomen van je reis. Het hotel is net buiten het centrum gelegen en heeft een groene tuin met een jacuzzi en zwembad. Wanneer je de stad in wilt stap je in een tuktuk, het is namelijk maar een korte rit. Ondanks dat Battambang Cambodja’s tweede grootste stad is lijkt het meer op een klein dorp. Het is hier niet zo druk als in Phnom Penh en Siem Reap. In de stad vind je in de architectuur veel Franse invloeden terug.

Decorative torn edge

Dag 2 – ontdek highlights van Battambang Cambodja

Na een rustige nacht word je al vroeg opgehaald voor een rondleiding in de omgeving per tuk-tuk. Via het Frans beïnvloedde centrum van Battambang rijd je naar de kleine dorpjes in de omgeving. Hier ervaar je het unieke, onaangestaste Cambodja. Bij verschillende stops zie je hoe het plattelandsleven eraan toe gaat. Naast werken op de rijstvelden zie je ook activiteiten als vispasta en rijstpapier maken. In de omgeving liggen onontdekte tempels waar je geen andere toeristen, maar monniken zult aantreffen.

Na een leerzame ochtend staat een lokale lunch op je te wachten voor de volgende bezienswaardigheden van Battambang. De middag staat in het teken van een stukje indrukwekkende geschiedenis. Je gids neemt je mee naar de Killing Caves en vertelt verhalen die je bij zullen blijven. Met zonsondergang kijk je met een drankje in je hand uit op de vleermuisgrotten en zie je een indrukwekkende stroom van vleermuizen de grotten verlaten voor voedsel. Na een lange dag word je weer fijn afgezet bij je hotel voor een rustige avond.

 

Decorative torn edge

Dag 3 – Einde van de bouwsteen in Battambang Cambodja

Deze ochtend geniet je van het laatste ontbijt in Battambang en na een frisse duik ben je vast klaar om verder te reizen. Je kunt vanaf Battambang verschillende kanten uit. Reis je naar Phnom Penh, dan kun je reizen met een luxe airco bus of privéchauffeur. Kom je hier al vandaan, dan kun je reizen naar Siem Reap. Voor een lokaal, maar lang avontuur kun je hierheen reizen met de boot, heb je liever wat meer comfort dan plannen wij graag een airco bus of privéchauffeur voor je in. Wanneer je reis door Cambodja erop zit reis je vanaf Battambang Cambodja eenvoudig naar de Thaise grens.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Rijstvelden en verborgen tempels

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Antiek Angkor

 • Siem Reap
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 195,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Indrukwekkend Phnom Penh

 • Phnom Penh
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 185,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern