Naar boven

Camperhuur voorwaarden

Vervoer

Voorwaarden camperhuur Australië

Hieronder staan alle voorwaarden die betrekking hebben op de huur van standaard campers. We raden je aan de voorwaarden goed door te lezen. Riksja Australië regelt camperhuur bij een gerenommeerde lokale verhuurder met een goede reputatie en (24-uurs) service. Combineer je Australië met Nieuw Zeeland, of huur je op meerdere plaatsen een camper, dan tellen we het aantal huurdagen op, zodat je eventueel in een voordeligere tariefklasse valt. Mocht je vragen hebben over het huren van een camper, neem dan gerust contact met ons op.

Flextarieven

De prijs voor camperhuur zijn flextarieven. Dit houdt in dat ze per week (kunnen) veranderen. Ze zijn gebaseerd op basis van vraag en aanbod en geldig van vrijdag tot vrijdag.

Inbegrepen in de prijzen van Riksja Australië

– camperhuur, gecalculeerd per dag
– keuken kit ( kookgerei, bestek en theedoeken)
– linnen en beddengoed (lakes, dekens, kussens, kussenslopen en handdoeken)
– ongelimiteerde kilometers (4WD campers 300 kilometer per dag)
– belasting (GST) van 10%,
– toeslag voor extra bestuurder(s)
– standaardverzekering
– 24 uur hulpdienst onderweg

Bijkomende kosten (ter plaatse te volden)

– optionele uitbreidingen verzekering
– vullen van de gasfles (AU$ 25,- voor Hitop, Endeavour, Euro Tourer en 4WD camper en AU$ 35,- voor alle andere modellen)
– transfer van/naar het verhuurstation. De depots liggen veelal tussen de luchthaven en de stad in
– extra toeslagen voor het ophalen en/of inleveren van de camper in Broome van AU$ 750,-.
– eventuele extra’s (zie meer naar beneden op deze pagina)
– eventuele one way (= achterlatings) kosten bij enkele reis van AU$ 165,- per huurperiode.
– bij betaling met Visa of Mastercard geldt een non-refundable toeslag van 2%; met American Express of Diners Club 2,8%
– benzine (ca. AU$ 0,95 tot 1,55 per liter, afhankelijk per staat)
– AU$ 75,- administratiekosten bij verwerking boetes op tolwegen
– optionele toll pass van AU$ 39,- per huurperiode twv AU$ 50,- (je hebt een tegoed van AU$ 50,- om over tolwegen bij Sydney, Melbourne en Brisbane te rijden).
– Extended Roadside Assistence voor AU$ 4,- per dag. Dit houdt in: hulp bij openen voertuig na jezelf buiten te hebben gesloten, verlies van de sleutel, (beperkte) sleepkosten, jump start en het verwisselen van een kapotte band.
– Voorruit en banden bescherming plus Extended Roadside Assistence voor AU$ 7,- per dag. Dit is inclusief 1 voorruit, 2 banden, hulp bij openen voertuig na jezelf buiten te hebben gesloten, verlies van de sleutel, (beperkte) sleepkosten, jump start en het verwisselen van een kapotte band.
–  Je dient de camper schoon en gewassen (binnen en buiten) in te leveren. Zie je dat niet zitten, dan kun je dit afkopen voor AU$ 75,- per huurperiode. Het enige dat je nog moet doen is het toilet/afvalwater ledigen, koelkast leegmaken en vuilnis weggooien. De rest wordt dan voor je gedaan. Je kunt dit bij het ophalen van de camper aangeven en met je credit card betalen.

Verzekering

Hitop, Endeavour en Vivid campers zijn inclusief een basisverzekering (Third Party) en CDW verzekering met een eigen risico (=borg) van AU$ 5000,-.
Alle andere 2WDcampers zijn inclusief een basisverzekering (Third Party) en CDW verzekering met een eigen risico van AU$ 7500,-.
De 4WDcamper is inclusief een basisverzekering (Third Party) en CDW verzekering met een eigen risico van AU$ 8000,-.

Riksja Australië raadt ten zeerste aan dat je op reis gaat met een reisverzekering met werelddekking. Ter plaatse kan een PAI (Personal Accident) verzekering worden aangeboden maar in de meeste gevallen worden de kosten door je reisverzekering gedekt en is deze verzekering niet nodig. Check dus je reisverzekeringspolis.

Uitgebreide verzekeringsvoorwaarden zijn op het verhuurstation aanwezig. Vraag ernaar als je de camper in ontvangst neemt. Recht op verzekering vervalt als je je niet houdt aan de voorwaarden op het contract (rijden onder invloed etc).

Afkoop eigen risico (ter plaatse te voldoen)

Standaard 2WD camper: het eigen risico (=borg) van AU$ 5000,- /7500,- kun je op 2 manieren verder afkopen:
– “The middle road” tot AU$ 2500,- (borgsom AU$ 2500,-) voor AU$ 38,- per dag met een maximum van AU$ 1900,-
– “The high road” tot AU$ 0,- (VIP Cover; borgsom AU$ 250,-) VIP cover pakket voor AU$ 45,- per dag met een maximum van AU$ 2250,-. Dit is inclusief schade aan een voorruit en twee banden (meer schade is niet gedekt)

4WD camper: het eigen risico (=borg) van AU$ 8000,- kun je op 2 manieren verder afkopen:
– “The middle road” tot AU$ 2500,- (borgsom AU$ 2500,-) voor AU$ 41,- per dag met een maximum van AU$ 2050,-
– “The high road” tot AU$ 500,- (borgsom AU$ 500,-) VIP cover pakket voor AU$ 47,- per dag met een maximum van AU$ 2350,-. Dit is inclusief schade aan een voorruit en twee banden (meer schade is niet gedekt).

Value Pack (All inclusive verzekering)

Deze verzekering kost € 45,- per dag (€ 48,- per dag voor 4WD) en kunnen we bij boeking in Nederland voor je afsluiten.

Bij deze verzekering is het volgende inbegrepen:
– The high road (eigen risico AU$ 0,- 2WD camper en AU$ 500,- 4WD camper; exclusief de eventuele extra 4WD additional cover)
– ongelimiteerde kilometers (niet voor 4WD camper)
– baby of kinderzitje (a AU$ 35,-  per zitje indien van toepassing, aangeven bij boeking)
– vullen van de gasfles bij inleveren (twv AU$35,- voor Euro Camper & Euro Deluxe Camper en AU$25,- voor alle andere campertypen)
– 3x toilet chemicaliën (niet voor 4WD camper)
– picknicktafel (á AU$ 24,-) en stoelen (á AU$ 17,- per stoel) (opgeven bij boeking)
– ongelimiteerde schade aan de voorruit en banden (niet voor 4WD camper)
– bij 2WD camper is schade aan zowel het onderstel als de bovenkant van de camper gedekt
– Single Vehicle Roll Over (niet voor 4WD camper)

LET OP: je bent ten alle tijden verantwoordelijk voor schade aan het boven- en onderstel van de camper ongeacht of je het eigen risico geheel of gedeeltelijk hebt afgekocht (zowel schade aan het onderstel als de bovenkant is gedekt MITS de Value Pack verzekering is afgesloten). De One Way kosten zijn niet af te kopen.

Extra verzekering 4WD campers: 4WD Additional Cover

Deze kun je alleen afsluiten indien je bij boeking gekozen hebt voor de Value Packverzekering of ter plaatse voor de High Road. De kosten voor deze extra verzekering zijn AU$299,- (voor X-Terrain AU$ 199,-) en beschermt je tegen:
– schade aan dak en onderbody van de 4WD camper
– ongelimiteerde schade aan banden en ruiten (behalve bij de X-Terrain)
– ongelimiteerde kilometers
– schade aan de zonneluifel en de daktent
– wegsleepkosten indien nodig op wegen waar je met toestemming van Apollo mag rijden
– AU$ 0,- eigen risico (borg AU$ 500,-)
– Single Vehicle Rollover

One way kosten

Dit zijn kosten die je ter plaatse betaalt wanneer je de camper op de ene plaats ophaalt en hem elders inlevert. Voor standaard campers betaal je ter plaatse AU$ 165,-. Voor alle huren waar je de camper inlevert of afhaalt in Broome geldt bovendien een extra toeslag van AU$ 750,-. Alleen de Hitop, Trailfinder, Overlander en de 4WD Adventure camper zijn te huur in Broome.

Huurperiode

De minimum huurperiode is 5 dagen. Afwijkingen zijn afhankelijk van de huurperiode en staat/territory. Bij het maken van het reisvoorstel houden we hier rekening mee.
De ophaaldag is bepalend voor de prijs. Bij lange huurperiodes wordt de prijs per dag voordeliger. Te laat inleveren betekent een boete van extra uren of dagen huur tegen het lokale tarief. Bij eerder inleveren is geen restitutie mogelijk.

Borgsom

Kan alleen per credit card (Visa, Mastercard, American Express of Diners Club +2%) worden voldaan. De creditcard-houder moet persoonlijk aanwezig zijn om te tekenen. Let op: Bij de standaard verzekering (AU$8000,-; AU$7500,- of AU$ 5000,-) of afkoop Middle Road (AU$2500,-) wordt de borgsom bij het ophalen van je creditcard afgeschreven (zorg ervoor dat je een toereikend credit hebt) en bij het inleveren weer terug gestort (je kunt er afhankelijk van je bank na ca. 21 werkdagen weer over beschikken), mits de camper in goede staat is. Alleen als je de Value Pack verzekering hebt afgesloten of kiest voor de High Road wordt de borgsom (AU$250,-/AU$500,-) ‘bevroren’ op je credit card. Na inleveren kun je er meteen weer over beschikken.
Heb je meerdere huurperioden tijdens je reis met Apollo, dan wordt de eerste keer borg overgeheveld op de vervolghuren. Er wordt dus maar 1x borg van je credit card afgeschreven.

Multi-hire & vroegboekkorting

Huur je op 2 of meerdere plaatsen een camper, dan wordt het aantal huurdagen opgeteld om zo een lange termijn korting te verkrijgen. Breng je een camper weg en haal je er dezelfde dag ergens anders een op, dan worden 2 dagen in rekening gebracht. Huur in Australië mag óók opgeteld worden bij huur in Nieuw Zeeland, mits je beide campers via dezelfde verhuurder boekt binnen een reisperiode van 3 maanden. Multi-hires worden behandeld als aparte huurperiodes mbt de one way kosten en verzekeringen. In het reisvoorstel wordt de multi-hire en eventuele vroegboekkorting verwerkt zodat je altijd de meest gunstige prijs krijgt.

Kilometers

Bij 2WD campers zijn ongelimiteerde kilometers inbegrepen. Bij de 4WD camper is 300 kilometer per dag inbegrepen. Een pakket voor 500 kilometer is ter plaatse te kopen voor AU$ 188,-. Er is geen geldteruggave voor ongebruikte kilometers. Bij het overschrijden van het aantal kilometers wordt een bedrag van AU$ 0,40 per kilometer in rekening gebracht.

Extra’s:

– babyzitje; eenmalig AU$ 35,-.
Is verplicht tussen 6 maanden en 4 jaar. Het gewicht van de baby moet liggen tussen de 9 en 18 kilo en groter zijn dan 70 centimeter. Deze kunnen alleen in de Eurocamper, EuroStar, EuroDeluxe en 4WD Outbackcamper geplaatst worden.
– kinderzitje; eenmalig AU$ 35,-.
Is verplicht tussen 4 en 7 jaar. Het gewicht van het kind moet liggen tussen de 14 en 26 kilo en maximaal 140 centimeter lang zijn. Deze kunnen alleen in de Eurocamper, EuroStar, EuroDeluxe en 4WD Outbackcamper geplaatst worden.
– kampeerstoelen: AU$17,- per stuk & kampeertafel: AU$24,- per stuk
– GPS-systeem: AU$ 10,- per dag (max. AU$ 100,-)  Een GPS is niet standaard inbegrepen in de huur. We raden je aan om zelf een GPS mee te nemen en hierop voor vertrek het wegennetwerk van Australië te downloaden. Dit is een stuk voordeliger. Je kunt ook de kaart van Australie op je smartphone of tablet downloaden bij Google Maps. Deze kun je ter plaatse offline gebruiken.
– Satelliet telefoon: AU$ 20,- per dag plus de gemaakte belkosten
– Heater/Fan: AU$ 15,- per huurperiode
– Drop & Go service: AU$ 75,- voor het schoonmaken van de camper. Anders dien je dit zelf te doen. Je kunt dit voorafgaand aan je reis bij ons er alvast bijboeken zodat je dit ter plaatse niet meer hoeft te betalen.
– uitgebreide Roadside Assistance: AU$ 4,- per dag met een maximum bedrag van au$100,-. Hierbij is inclusief het bijsluiten van jezelf, verloren sleutel, wegsleepkosten tot 25 kilometer, jump start, band verwisselen, aanleveren van brandstof tot 20 liter. Non- mechanische situaties zijn NIET inbegrepen.
– Extra toilet chemicals AU$ 2,50 per stuk

Alle extra’s dienen tegelijkertijd met de boeking van de camper te worden gereserveerd en worden ter plaatse direct aan de verhuurder betaald (behalve de Drop & Go Service).

Rijbewijs

Hiervoor gelden de volgende regels. Alle bestuurders:
– zijn in het bezit van een rijbewijs dat de gehele huurperiode geldig is,
– beschikken over een Nederlands rijbewijs waarop in het Engels “Driving Licence” staat vermeld.
– rijd je in de Northern Territory dan is naast je Nederlands rijbewijs OOK een internationaal rijbewijs (opgesteld in het Engels) verplicht. Een internationaal rijbewijs is verkrijgbaar bij ANWB winkels voor ca. eur 19,-). Zowel het gewone als internationale rijbewijs moeten bij het ophalen van de camper worden getoond.
– hebben tenminste 2 jaar het rijbewijs

Leeftijd

De minimum leeftijd van (mede)bestuurder(s) is 21 jaar (plus minimaal twee jaar in het bezit van het rijbewijs), maximum is 75 jaar.

Medebestuurders

Alle bestuurders moeten op het huurcontract worden vermeld en er zijn geen extra kosten voor medebestuurders.

Verhuurstations/hulp

Alle huurstations zijn over het algemeen geopend van 08:00 tot 16:00 uur, 7 dagen per week. Uitzondering zijn Darwin en Broome. Beide zijn geopend van 1 april tot 19 december van 08:00 tot 16:00 uur waarbij Darwin 7 dagen per week open is; Broome is op zondag gesloten. Beide depots zijn vanwege het regenseizoen gesloten van 20 december tot 31 maart.

Alle depots zijn gesloten op Goede Vrijdag, 1e Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Australia Day (26 januari).

Pech onderweg

Kleine reparaties tot AU$ 100,- mogen zonder autorisatie van de verhuurder worden uitgevoerd. Voor reparaties met hogere kosten, dient vooraf toestemming te worden gevraagd bij de verhuurder. De kosten worden vergoed (bon bewaren!) mits de schade niet veroorzaakt is door de huurder. Informeer Apollo ten alle tijden wanneer je pech hebt tijdens je reis. Apollo is aangesloten bij Australian Automobile Association (Australische ANWB). Deze organisatie biedt 24 uur per dag hulp bij pech onderweg.

Ophalen/Terugbrengen

De camper wordt opgehaald/ingeleverd bij het depot van de verhuurder. Transfer van de luchthaven naar het verhuurkantoor en v.v. is niet inbegrepen. De ophaal- en inlevertijden staan op het voucher. Bij vertraging neem zo spoedig mogelijk contact op met het desbetreffende depot.

Waar rijden, waar niet

– met de Vivid camper mag niet in de Northern Territory en West Australië gereden worden.
– het is met geen enkel type camper (behalve de 4WD camper) toegestaan op onverharde wegen en off-road wegen te rijden. De enige uitzondering hierop zijn goed onderhouden toegangswegen minder dan 12 kilometer lang naar erkende campings.
– buiten de steden in de Northern Territory en West Australië mag je niet in het donker rijden vanwege gevaar voor aanrijdingen van kangoeroes of andere dieren.
– Jim Jim Falls en Twin Falls in Kakadu zijn voor campers niet bereikbaar
– 4WD-campers mogen op erkende onverharde wegen rijden. Voor de volgende gebieden is nadrukkelijke toestemming van de verhuurder nodig: alle eilanden, Tasmanië, Mereenie Loop, Simpson Desert, Gunbarrel Highway, Bloomfield Track, Cape York (ten noorden van de Daintree River), Oodnadatta Track, Birdsville Track, Tanami Track, Gibb River Road, Kalumburu Road, Mitchell Falls/Plateau, Warburton Road, Strzelecki Track, Cape Leveque, Bungle Bungles, Plenty Highway en Jim Jim & Twin Falls.
– het is geen enkele camper toegestaan om op Fraser Island, Moreton Island, Rottnest Island, Boggy Hole, (Old) Gunbarrel Highway, de Canning Stock-route, The Lost City in Litchfield Park, Cape York (tussen december en mei), het Old Telegraph Road gebied, The Central Arnhem Road en de laatste 2 kilometer van de Lennard River Gorge Road te rijden.
– rijden hoger dan het sneeuwniveau (winterseizoen is van juni t/m september) is niet toegestaan.
– standaard campers mogen alleen met toestemming van de verhuurder meegenomen worden naar Tasmanië en rijden ten noorden van de Daintree River rijden op verharde wegen of op de Kalumburu Road tot aan Drysdale Station.

De verhuurmaatschappij behoudt het recht om in geval van extreme weersomstandigheden de bovenstaande regels verder aan te passen.

Camper categorie

Boekingen zijn altijd op basis van categorie; niet van merk of type. Genoemde types zijn voorbeelden. Indien de gehuurde categorie onverhoopt niet beschikbaar is, wordt een hogere aangeboden tegen dezelfde prijs. Wil je ter plaatse zelf een grotere camper of nieuwer model, dan betaal je een toeslag op basis van de lokaal geldende tarieven.

Bagage

De ruimte in de camper is altijd beperkt. Vaak wordt er meer bagage meegenomen dan mogelijk is. Zachte reistassen zijn beter dan harde koffers en makkelijker op te bergen.

Wijzigingen voorbehouden

Alle informatie over lokale tarieven, one way kosten, verzekeringspremies en voorwaarden kunnen zonder voorgaande kennisgeving of onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd.

Gedetailleerde informatie is bekend en aanwezig op het verhuurstation en aan wijzigingen onderhevig. Vraag bij het ophalen altijd naar een papieren kopie van alle huurvoorwaarden. Dit zijn de bindende, geldende voorwaarden. Klik hier voor een afstandentabel.

background-pattern