ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Highway 1

Highway 1 gedeeltelijk gesloten: wat kan nog wel?

blog

De Californische kustroute, ook wel de California State Route of Highway 1 genoemd is een lange kustroute die hoog op veel bucketlijsten staat. Deze weg is ongeveer 700 kilometer lang maar het bekendste deel tussen Monterey en Morro Bay, de Pacific Coast Highway, wordt het meeste bezocht. Wij geven je wat tips wat je hier vooral niet wilt missen en hoe de situatie rondom Highway 1 er nu (2017) voorstaat.
Decorative torn edge
Geschreven op
donderdag 22 juni
Geschreven door
Lianne Boerma

17-mile drive en Point Lobos State National Reserve

Vlakbij Monterey vind je drie bezienswaardigheden die wij echt de moeite waard vonden. Een bezoekje het Monterey Bay Aquarium, aan het strand bij het kleine dorpje Carmel-by-the-sea en de 17-mile drive. Carmel-by-the-sea is een klein, toeristisch en pittoresk dorpje en een heerlijk strand om even uit te waaien! In de buurt, op een kwartier afstand, vind je ook de 17-mile drive en de Point Lobos State National Reserve. Je betaalt hier een paar dollar maar geloof ons dat is het meer dan waard! Je rijdt langs de mooiste strandjes met wit zand en helder water langs deze ruige kustlijn. Hier kun je een paar hele mooie kiekjes maken!

Point Lobos National Park
Big Sur

Big Sur en de modderstromen van 2017

De Big Sur is het gebied wat in voorjaar van 2017 het meeste is getroffen door modderstromen waardoor niet de hele kustroute meer te bereizen valt, in ieder geval in 2017. Het is een dunbevolkt gebied waar je hoge en ruige kliffen hebt met een fantastisch uitzicht over de zee. Het mooiste gedeelte van de Highway 1 zoals de 17-mile drive, de Point Lobos State National Reserve en de en de iconische Bixby Creek Bridge is gewoon toegankelijk. Je kunt nog steeds vanaf Carmel tot aan het noordelijke gedeelte van de Big Sur State Park rijden, alleen rij je daarna weer terug naar Carmel (in ongeveer een half uur). Vervolgens neem je dan de Highway 101 richting het zuiden.

Het Piedras Blancas Elephant Seal Rockery en Hearst Castle.

Vanaf de Highway 101 neem je de afslag naar de Highway 46 naar San Simeon en net voor San Simeon vind je het Piedras Blancas Elephant Seal Rockery. Vergeet hier geen bezoekje aan te brengen. Hier vind je namelijk een grote kolonie zeeolifanten! De logge dieren liggen hier heerlijk te luieren, nemen af en toe een plons in de zee, gaan een klein gevechtje met elkaar aan en maken de vreemdste geluiden! Ze ruiken dan misschien niet erg lekker en het zijn niet de mooiste dieren maar wij hebben ons hier kostelijk vermaakt met het uitzicht.

Net voorbij San Simeon vind je Hearst Castle. Een prachtig historisch landhuis dat wel een paleis lijkt met haar 56 slaapkamers en 61 badkamers! Je kunt je hier met gemak enkele uurtjes vermaken, zo pak je toch nog wat geschiedenis en cultuur mee op je rondreis door Amerika!

Piedras Blancas Elephant Seal Rockery
Santa Barbara

Santa Barbara

Santa Barbara vonden wij de ideale plaats om aan te doen als je over de Highway 1 en Highway 101 rijdt. Het is een ‘laidback’ stadje en heeft een leuk Mediterraans sfeertje. Met haar kleine pleinen, vrolijk wuivende palmbomen en witte koloniale gebouwen is dit kleurrijke kustplaatsje zeker een bezoekje waard. Reis je met Riksja Amerika dan regelen we hier hele leuke slaapplaats voor je! Ook kun je tijdens je verblijf nog een bezoek brengen aan de missiepost, deze kerk is aan de binnenkant prachtig beschilderd , heeft bloemrijke tuinen en ligt op een heuvel met mooi uitzicht over de stad. In Santa Barbara is het het hele jaar door lekker weer met een gemiddelde temperatuur van 24 graden. Op alle stranden van de stad is het heerlijk rustig dus de ideale plaats om je Highway 1 trip af te sluiten.

Al zin om met ons op reis te gaan en ook langs de kustroute en Santa Barbara te reizen? Kijk dan bij onze Amerika-reizen en de bouwsteen ‘aan de Amerikaanse rivièra‘.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern