ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

New York reisblog

9x leuke restaurants in New York

blog

Met duizenden restaurants die New York te bieden heeft kan het lastig kiezen worden. Waar kun je nu lekker eten? Genieten van het uitzicht? Een beetje weg van de massa en tussen de locals? Ingrid Schram, onze local van het instagramaccount New York Local, is gek op lekker eten. Zij kent de leukste restaurants en bars in New York. Mexicaans, Thais, Vegan, of, doe maar gewoon? Uiteraard is alles mogelijk in deze wereldstad.
Decorative torn edge

Dineren of borrelen met uitzicht

Empire stores

Rooftop bars zijn een grote hit in New York. Dat is ook niet zo gek. Want hoe gaaf is het om een borrel of etentje te combineren met fantastisch uitzicht?

Bij Refinery gaat dat zeker lukken. Op steenworp afstand van Empire State Building kun je hier borrelen, brunchen of dineren. Wel even reserveren van tevoren want dan ben je verzekerd van een mooi plekje.

Bij Time Out Market in Dumbo kun je gratis de openbare rooftop bezoeken. Er zijn bankjes om even je benen te strekken, maar je kunt ook plaatsnemen op het terras van Time Out Market. In deze Foodhall vind je diverse barretjes van lokale ondernemers. Bestel bijvoorbeeld een heerlijke Napolitaanse pizza bij Fornino en een lekker drankje bij Time Out Bar.

Graduate hotel is een nieuw hotel op Roosevelt Island. Dit eiland is gelegen tussen Manhattan en Queens en bereik je met de bekende kabeltram. Vanaf Panorama Room, de rooftop van het hotel, heb je een uniek uitzicht over Manhattan. Op de kaart staan een paar betaalbare hoofdgerechten en gerechtjes om te delen.

Thais comfort food

Thais comfort food

Thais eten in een laid back casual diner vibe? Dat kan bij Thai Diner. Thais eten is in New York het meest gegeten comfort food. Op deze hoek in de hippe wijk Nolita zit je prima. De kaart is verrassend, zoals Thai Disco fries, dat is friet gedrenkt in een rijke curry saus. Of wat dacht je van French Toast Thaise stijl?

Van de boerderij naar je tafel

Farm to table restaurant

Farm to table restaurants zijn een hype in New York. Black Barn is er daar eentje van. Geniet van heerlijke gerechten waar gebruik wordt gemaakt van producten van lokale boerderijen in New York state. Kies een plekje voorin de zaak voor een gezellige Tavern vibe, of loop door naar The Barn achter in de zaak.

Taco’s eten in MeatPacking

Taco meatpacking district

Kom je net terug van een wandeling over de Highline? Of ben je toevallig in Meatpacking district? Neem dan zeker even een break bij Dos Caminos met wat lekkere taco’s of een schaal met nachos. Op deze mooie locatie aan historisch Hudson Street zoek je tijdens een zonnige dag een plekje op het terras. Dos Caminos staat bekend om hun margarita’s waar ze meerdere prijzen mee hebben gewonnen, dus probeer deze zeker even.

Uit Eten in Brooklyn

Cafe Brooklyn

Iris Cafe is nog niet heel bekend bij toeristen maar zeker wel bij de locals. Gelegen in Brooklyn Bridge Park kun je hier na een fijne wandeling heerlijk genieten van een lekkere brunch of borrel. Het terras kijkt uit op het water en de skyline van Manhattan. Iris Cafe is de perfecte plek voor een frisse cocktail of een van de lekkere Mediterrane gerechten op de kaart.

Vegan en Mexicaans? Ja ja, dat kan! Bij Jajaja (spreek uit “hahaha”) geniet je van overheerlijk vegan tacos en andere vegan Mexicaanse specialiteiten. Op de kaart staan overheerlijke Mexicaanse streetfood gerechten en meer dan 50 soorten tequila’s en mezcal. Dat wordt een feestje!

Bij Al di là in Brooklyn lijkt het even of je een knus restaurantje in Italië bezoekt. Het restaurant is al jaren een favoriet bij de locals in de mooie wijk van Park Slope. Sinds 1998 serveert familie Coppa hier hun traditionele gerechten. De Malfati is een favoriet op de kaart. Met groenten gevulde gnocchi en een heerlijke saus van salie.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs:

Bekijk ook onze rondreizen en bouwstenen

rondreis

I Love… East Coast Cities

 • Boston - New York - Philadelphia - Washington
 • 12 dagen / 11 nachten
 • Vanaf € 2.125,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
San francisco golden gate
rondreis

California dreamin’

 • San Francisco – Highway 1 - Santa Barbara –Los Angeles - Route 66 - Grand Canyon - Las Vegas
 • 15 dagen / 14 nachten
 • Vanaf € 1.925,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Centralpark-New-York-helicopterview
bouwsteen

New York door de ogen van een Yankee

 • New York City
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 775,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Philadelphia: Liberty Bell & cheesesteak

 • Philadelphia
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 450,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern