Menu background

Naar boven

Sapa hilltribes

bouwsteen

 • Reisschema:
  Sapa
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reissom:
  € 310,- p.p. bij 2 personen
 • Activiteit:
  bezoek bergstammen met gids
 • Aanvang:
  donderdag
In het uiterste noorden van Vietnam vind je kleurrijke bergvolkeren uit allerlei uithoeken van Azië die in de bergdalen zijn komen wonen. Samen met een gids en een groepje medereizigers maak je in Sapa kennis met de Black H'Mong en de Red Dzao. Deze bergstammen hebben een lange tijd in isolatie geleefd. Ze dragen nog vaak traditionele kleding en hebben de gewoontes van vervlogen tijden.

Sapa Vietnam is geliefd bij veel reizigers en je zal hier niet de enige zijn. We laten de reizigersstroom in Sapa achter ons door een trekking te maken die net wat verder de bergen in gaat. Je wandelt over bamboebruggen en door valleien omgeven door steile bergruggen en rijstterrassen. Verder bezoek je de folkloristische markt van Bac Ha, een kleurrijk geheel waar alle volkeren samenkomen.

Reis je liever individueel en wil je een nacht bij de mensen thuis slapen, kijk dan onderaan de pagina naar de bouwsteen Sapa-trekking.
Decorative torn edge

Dag 1 – Nachttrein Hanoi – Lao Cai (Sapa)

Aan het begin van de avond word je opgehaald bij je hotel in Hanoi en brengt de chauffeur je naar het treinstation, waar je op de nachttrein naar Lao Cai (Sapa) stapt. De trein heeft airconditioning en je kunt er behoorlijk slapen, deinend op het ritme. Je slaapt in couchettes voor vier personen. De bedden zijn gemaakt volgens Vietnamese maatstaven, waardoor ze niet altijd lang genoeg zullen zijn.

Decorative torn edge

Dag 2 – Aankomst Sapa, bezoek aan de Black H’Mong

’s Ochtends kom je aan in Lao Cai, waarna een transfer van een uur naar Sapa volgt. De rit voert je langs dichte bossen en rijstterrassen die als reusachtige trappen tegen de bergwanden omhoog lopen. Bij aankomst check je in bij het karakteristieke, middenklasse hotel in het hart van Sapa.

Nadat je je hebt opgefrist, ga je er met een gids op uit en maak je een wandeling van ongeveer zeven kilometer naar het iets meer afgelegen dorpje Y Linh Ho, waar de zwarte H’mong leven. De zwarte H’mong dragen, zoals de naam al zegt, voornamelijk zwarte kleding. Met name de oudere bevolking begroet je met een glimlach vol donkerrode tanden. Zij kauwen hier op “betelnut”: zaadjes van de betelpalm, gerold in een blad. Het wordt op dezelfde manier gebruikt als pruimtabak.

Decorative torn edge

Dag 3 – Wandeling van Sapa naar Red Dzao

Vandaag staat er een trekking naar de Red Dzao-bergstam op het programma. De kleur rood komt duidelijk terug in de hoofdtooi van de mensen, die een tikje verlegen naar je kijken. Sapa is in de loop der tijd wat toeristisch geworden en je zal niet de enige reiziger zijn in dit gebied. Daarom hebben wij gekozen voor een trekking waarmee je net wat verder gaat. Je legt ongeveer tien kilometer af in vijf uur en daarmee is de tocht voor iedereen met een gemiddelde conditie goed te doen.

Onderweg maak je verschillende stops. Je kruist riviertjes met bamboebruggen en kijkt uit over valleien en het omliggende hooggebergte. Veel vrouwen zijn op de akkers aan het werk. Als je geluk hebt word je uitgenodigd om een kopje thee te komen drinken in een van de hutjes. Neem voor de lunch zelf wat te eten mee en zoek een mooi plekje uit voor een picknick tussen de bergen.

Decorative torn edge

Dag 4 – Sapa – Bezoek aan Bac Ha markt, nachttrein

’s Ochtends pak je je spullen en is het alweer tijd om afscheid te nemen van Sapa in noordelijk Vietnam. Er staat een rit gepland naar Bac Ha, een kleine plaats in de bergen die bekend staat om de drukke markt. Veel bergstammen komen hierheen om hun waren te verkopen. Van alle kanten stromen vrouwen gekleed in vrolijke kleuren toe, om verse groenten, vlees en andere producten aan de man te brengen.  ’s Middags heb je nog wat tijd voor een wandeling door het nabij gelegen plaatsje Ban Pho, waar het lokale leven op het gemak verloopt en schoolkinderen je nieuwsgierig bekijken en soms benaderen met een enkel woordje Engels.

Tenslotte word je in Lao Cai afgezet waar je die avond op de nachttrein terug naar Hanoi stapt. Eet eerst nog wat in de stad voordat de trein vertrekt.

Decorative torn edge

Dag 5 – Aankomst Hanoi

In de vroege morgen kom je weer aan in Hanoi en dien je zelf een transfer naar het te hotel regelen. Je kunt hier je spullen neerzetten en vervolgens aan het Hoan Kiem lake ontbijten met een sterke kop koffie. Meestal kun je halverwege de ochtend in je kamer. Wil je gelijk ’s ochtends vroeg de beschikking hebben over je kamer, dan kunnen we een dagkamer voor je reserveren. Geef dit aan in je email of in mijn reisplan.

Na deze bouwsteen kun je kiezen voor een ontspannende bouwsteen in het magische gebied van Halong Bay. Heb je niet meer zo veel tijd in het noorden, reis dan met onze bouwstenen verder naar Centraal- of Zuid-Vietnam. Zo kan je grotten gaan bezoeken in het Phong Nha National park of naar steden als Hué en Hoi An gaan.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Sapa hilltribes

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Special Stay met zwembad net buiten het centrum

 • Reissom:
  Meerprijs op de bouwsteen € 75,- p.p. per nacht bij 2 personen. Je zou je verblijf hier prima mee kunnen verlengen.
 • Inbegrepen:
  Overnachting in een comfortabele ecolodge inclusief ontbijt en zwembad

.

Decorative torn edge
Sapa Hilltribe Vietnam trekking
Sapa Trekking Vietnam
Trekking Sapa Vietnam
Variant
2

Sapa-trekking met homestayovernachting

 • Reissom:
  € 370,- p.p. bij twee personen
 • Inbegrepen:
  Transport per nachttrein en minibus, homestayovernachting, hotelovernachting Sapa en individuele trekkingen met gids

.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Het anker uit in Halong Bay

 • Halong Bay
 • 2 dagen / 1 nacht
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Actief tussendoortje in Phong Nha

 • Phong Nha/Ke Bàng National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 515,- p.p. bij 2 personen met privégids, auto en chauffeur
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Koninklijke tijden in Hué

 • Hué
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 65,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Klassiek Hoi An

 • Hoi An
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 125,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Vietnam Sapa trekking
Sapa
bouwsteen

Sapa trekking

 • Sapa
 • 5 dagen / 4 nachten
 • € 370,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge