Naar boven

Duiken Zanzibar

Algemene informatie

Duiken Zanzibar

Nog meer wilde dieren zien tijdens je Kenia/Tanzania-reis, maar dan onderwater? Ga duiken bij Zanzibar. Door haar ligging in de Indische Oceaan is het water warm, helder en vol met kleurrijk leven. Ideale omstandigheden om te gaan duiken. Zanzibar heeft verschillende duikplekken, maar de mooiste vind je in het noorden. Hier kun je je duikbrevet van Padi halen bij een duikschool of fundives maken tot maximaal 30 meter diep. Je ziet kleurrijk koraal, vele tropische vissen, maar ook het grotere spul zoals zeeschildpadden, roggen, wittip haaien en een grote kans op dolfijnen.

Duikplekken Zanzibar

Dé plek om te duiken bij Zanzibar is Mnemba atol. Een klein privé eiland voor de kust van het dorp Mnemba, in het noordoosten van het eiland. Vanuit zowel Nugwi als de oostkust van Zanzibar gaan duikscholen naar deze duikplek. Van september tot en met maart is de beste periode, omdat het water kalm is en het zicht het beste. April en mei kunnen ook, al regent het dan veel op Zanzibar (lees hier meer over het klimaat in Tanzania). Duiken doe je hier met het tij. Zodat de boten vanaf het strand kunnen uitvaren. Het tij bepaalt dus wanneer je op de dag gaat duiken. Je duikt bij Mnemba vooral langs muren vol koraal zoals de Kichuani Wall. Meestal staat er een lichte stroming. Voor ervaren duikers zijn er ook meerdere uitdagende stromingsduiken. De mooiste plek vonden wij Wattabomi. Door de stroming super helder en zoveel vis dat we onze ogen uitkeken.

Hoe werkt het?

Duikscholen op Zanzibar zijn bijna allemaal aangesloten bij Padi. Je kunt hier je Open Water duikbrevet halen of fundives maken als je je brevet al hebt. Een Padi Open Water cursus kost rond de $550,-. Twee losse fundives op 1 dag kosten ca. $125,- per persoon, inclusief materiaal. Dan duik je met een divemaster en krijg je water en fruit op de boot tussen de duiken door. Bij de meeste duikscholen kun je je de dag voordat je wilt gaan duiken aanmelden. Wil je een cursus doen dan heb je minimaal 4 dagen nodig. Onze comfort accommodatie aan de oostkust heeft een perfecte ligging ten op zichte van Mnemba en daarnaast ook een eigen duikschool, met goede materialen en professionele begeleiding.

Wat verder handig is om te weten is dat je bij de duikscholen met creditcard kunt betalen. Dan komt er wel 5% fee bovenop de prijs die je voor het duiken betaalt. Contant afrekenen kan ook, neem dan wel voldoende dollars mee. Lees hier meer over geldzaken en wat belangrijk is om te weten.

Ben jij benieuwd wat we in Zanzibar aanbieden? Kijk dan naar onze bouwsteen in het noorden van Zanzibar bij Nungwi of verblijf wat meer afgelegen aan de oostkust met de bouwsteen ‘Zin in Zanzibar

background-pattern