Menu background

Naar boven

Bagage efficiënt inpakken: 5 tips

blog

Geschreven op
zaterdag 6 augustus
Geschreven door
Michelle Roelofs
Delen op social media

Jaaa! Bijna is het dan zover: je gaat op reis naar Zuid-Amerika. Misschien is het je eerste verre reis of juist een aanvulling op de vele reizen die je al gemaakt hebt. Bereisd of niet bereisd, er komt een moment dat je je koffer of backpack in gaat pakken. Wanneer begin je daar nou mee, wat neem je mee op een reis door Peru (en Bolivia) en hoe pak je je bagage nou het meest efficiënt in? We geven je onze beste tips! Twijfel je nog of je een koffer of backpack meeneemt, dan verwijzen we je graag door naar ons blog over praktische vragen.

1. Let op het gewicht van je bagage

bagage: kies jij voor een koffer of een backpack? Voor veel reizigers is de voorpret al een belangrijk onderdeel van de reis. Je leest reisgidsen en zoekt wat op internet. Hier doe je al veel informatie op. Maak een lijstje van de tips waar je wat aan hebt. Zo heb je vlak voor vertrek een lijstje met dingen die je niet meer kunt vergeten. Samen met de paklijst die je bij je boekingsbescheiden ontvangt komt het dan helemaal goed.
Natuurlijk zijn er nog wel dingen waar je op moet letten, zoals het gewicht van je bagage. Op de meeste vluchten is een gewicht van maximaal 23 kilo toegestaan. Reis je met een koffer, dan is het handig om eerst je koffer zonder inhoud te wegen. Een koffer met een harde buitenkant neemt namelijk al een aantal kilo van het toegestane gewicht in. Ook aan schoenen kun je veel kilo’s kwijtraken. Trek daarom je zwaarste schoenen aan in het vliegtuig.

2. Zo past er zoveel mogelijk in je tas

Nu komt het echte inpakken. Wil je veel meenemen of is je koffer of backpack niet zo groot? Dan kun je vacuümzakken gebruiken. Er past dan dubbel zoveel in je backpack of koffer! Ook oprollen is een goed idee. Bovendien kreukt je kleding dan een stuk minder. Ben je een echte boekenwurm? Neem dan boeken met een papieren kaft of (helemaal ideaal) een e-reader mee.

3. Je toilettas

Als laatste pak je vaak je toilettas in. Vooral vrouwen gaan het liefst als lopende drogist op pad. Vaak zijn miniversies van deze producten veel handiger. Neem vloeistoffen vooral mee in de ruimbagage. In handbagage gelden speciale regels. Deze kun je terugvinden op de website van de airline waar je mee vliegt.

4. Gebruik een kofferband

Je koffer of tas is gepakt en je reis kan beginnen. Doe tot slot nog een kofferband om je koffer of transporthoes om je backpack, dan kan ook niemand er iets uithalen. Of erger nog, iets in stoppen.

Dagrugzak op weg naar Machu Picchu

Tijdens het bezoek aan Machu Picchu neem je alleen een dagrugzak mee.

5. Je bagage op weg naar Machu Picchu

Tijdens je reis pak je natuurlijk meerdere keren je koffer of backpack in en uit. Vooral het gedeelte van Cusco naar Machu Picchu vraagt om plannen. Er zijn verschillende manieren om Machu Picchu te bezoeken. Ben je een sportieve reiziger, dan bezoek je Machu Picchu natuurlijk nadat je de pittige Incatrail hebt gelopen. Doe je het liever wat rustiger aan, dan pak je vanuit Cusco de trein en breng je na een bezoek aan de heilige vallei een bezoek aan Machu Picchu. Op welke manier je ook reist, je kunt niet meer dan een dagrugzak meenemen. Voor de Incatrail is het simpelweg omdat de trail al zwaar genoeg is zonder een grote rugzak op je rug of koffer achter je aan. Als je met de trein reist, mag je niet meer dan vijf kilo meenemen. We raden je daarom altijd aan om je koffer of backpack in het hotel in Cusco achter te laten. Na je bezoek aan de heilige vallei en Machu Picchu kom je hier weer terug voor een nacht en kun je dus je spullen weer ophalen. Voor reizigers die per trein naar het hoogtepunt gaan, is het goed om te weten dat zij langer over hun bagage kunnen beschikken. Indien gewenst brengen we na je bezoek aan de heilige vallei je bagage terug naar Cusco. Je hoeft dan alleen spullen mee te nemen voor de overnachting bij Machu Picchu. De kosten voor een bagagetransfer zijn €33,- per persoon o.b.v. twee personen.

Tot slot nog twee tips:

  • Wees niet bang dat je wat vergeet. Je kunt beter te weinig meenemen en in Peru kopen wat je mist, dan een paar weken met spullen sjouwen die je niet gebruikt.
  • Koop een backpack altijd in een winkel en laat je goed informeren. De tas moet goed op je lichaam rusten en zij kunnen dat precies voor je afmeten en verstellen.

Goede reis!

Lares Trail - Peru reis
bouwsteen

Ande(r)s trekking naar bergvolk

  • Cusco – Lares Trail – Machu Picchu - Cusco
  • 5 dagen / 4 nachten
  • € 1048,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
rondreis

Rondreis 2: Pisco’s en posada’s in de Andes

  • 15 dagen / 14 nachten, aanvang dagelijks
  • Lima - Arequipa - Colca Canyon - Puno - drijvende rieteilanden op Titicaca - Cusco - Sacred Valley met Machu Picchu
  • € 1598,- p.p. ( €106,- per dag) bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge