Menu background

Naar boven

Fotograferen op de zoutvlakte in Bolivia

blog

Geschreven op
vrijdag 22 mei
Geschreven door
Demi Bokern
Delen op social media

bolivia reis zoutvlakte

Oké, deze foto’s zijn een tikkie fout, maar toch doen we het allemaal … jezelf op een bijzondere manier fotograferen op de zoutvlakte van Bolivia. De één doet het staand op een colafles, de ander wil z’n medereiziger vertrappen of kruipt in een banaan.

De zoutvlakte is dé plek waar je dit soort foto’s kunt maken. Je kent ze vast wel. Het lijkt op de foto bijvoorbeeld net of je de scheve toren van Pisa probeert recht te duwen of dat je met je vinger op de punt van een piramide in Egypte drukt. Het maken van de foto zorgt al voor hilarische momenten en uit ervaring kan ik zeggen “oefening baart kunst”.

En dan ben je in Bolivia en bezoek je de zoutvlakte. Samen met een chauffeur, er zijn geen wegen dus iemand die de weg kent is op de zoutvlakte van 12.000 km2 wel fijn 🙂 Wist je trouwens dat dit vroeger een meer was. Door opdroging en zouten en mineralen die niet via een rivier naar de oceanen konden stromen, is de zoutvlakte ontstaan. Een gigantische witte vlakte, het lijkt net of je over een sneeuwachtige ondergrond rijdt met in de verte de pieken van het Andes gebergte.

zoutvlakte boliviaBegonnen dit soort foto’s ooit eenvoudig, inmiddels worden reizigers steeds creatiever. Er worden zelfs voorwerpen meegenomen. Zo zie je op de foto hiernaast: Chantal die wordt aangevallen door een dinosaurus. Ook heb ik reizigers zien liggen op een blik Pringles of zien staan op hun Bolivia reisgids.

Heb je zelf al inspiratie gekregen? De voorpret begint thuis al met het zoeken naar leuke voorwerpen en dan is de zoutvlakte de plek om los te gaan en je meest creatieve foto’s te maken. Niemand kijkt er gek van op, iedereen doet het.

Heb jij al inspiratie gekregen voor een bijzondere foto? Kijk dan eens bij onze zoutvlakte-bouwsteen of ga terug naar het overzicht van alle artikelen.

Jeeptour Uyuni zoutvlakte - Bolivia reis
bouwsteen

Mag ik een beetje zout

  • Uyuni - zoutvlakte - Uyuni- La Paz
  • 3 dagen / 2 nachten
  • € 229,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Bolivia – Peru, op weg naar de Zonnekoning

  • La Paz - Copacabana - Isla del Sol - Puno (of andersom)
  • 3 dagen / 2 nachten
  • € 170,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge