Naar boven

Naar het einde van de wereld

bouwsteen

 • Reisschema:
  Gisborne
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 457,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a 'sunrise' tour met gids
Deze bouwsteen neemt je mee naar de afgelegen East Cape op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Hier kun je kilometers rijden langs de kust en door bossen zonder dat je iemand tegen komt. Een onontdekte parel dus. Je thuishaven de komende dagen is Gisborne, een gezellige kustplaats waar het goed toeven is. Lekker eten en drinken gaan hier hand in hand met een rijke geschiedenis. Ons hoogtepunt hier? De excursie waarbij je als een van de eersten ter wereld aan een nieuwe dag begint. De zon die langzaam uit het water omhoog klimt zullen we niet snel vergeten.
zonsondergang east cape nieuw-zeeland
Decorative torn edge

Dag 1 – Op naar Gisborne

Vanuit Rotorua of Coromandel reis je vandaag naar de nog weinig bezochte oostkust. Via kleurrijke baaien en rustige stranden gaat je route over in een heel ander landschap. Verlaten treinrails wisselen af met rivieren en bossen. Er zijn momenten dat je niet meer ziet dan af en toe een boerderij, afgewisseld met mooie uitzichten. Als je vanuit het zuiden komt dan start je in Napier en staat je een mooie route langs de kust en wijnboerderijen te wachten. Eind van de middag kom je aan in Gisborne, een van de ‘grotere’ steden aan de oostkust. Groot is een relatief begrip; wij vonden het vooral een sfeervolle kuststad met een rijke geschiedenis en met fijne plekjes om wat te eten en te drinken. Wij aten bij The Rivers, een gezellige Ierse pub in het centrum. De volgende ochtend is het vroeg dag dus wij doken op tijd het bed in van ons kleinschalige motel.

Decorative torn edge

Dag 2 – Hallo wereld

Vroeg uit de veren want je wordt nog voor het ochtendgloren opgehaald door een vriendelijke gids. Een minuut of tien later kom je aan bij de kust en snuif je de zeelucht op. Het is een korte klim naar een heuvel waarvandaan je als een van de eersten ter wereld de zon kan begroeten.  Langzaam kleurt de lucht en daar waar de lucht en zee elkaar lijken te ontmoeten, piept plotseling een oranje bol je tegemoet. Hallo zon! Op de terugweg neemt de gids je nog mee langs op een tocht langs de plek waar ‘Captain Cook’ voet aan wal zette. Met geuren en kleuren verteld de gids je over dit deel van de geschiedenis. Niet veel later sta je weer bij je motel en is het tijd voor het ontbijt.

Decorative torn edge

We geven je graag een tip. Een van de beste ontbijtjes die wij mochten proeven in Nieuw-Zeeland was bij ‘Poverty Bay Club’ aan Childers Road. En historisch gebouw, uitnodigende tuin en vooral heerlijke ontbijtjes.

De rest van de dag heb je de tijd om Gisborne en omgeving te ontdekken. Het gezellige centrum met terrasjes aan het water, wijnboerderijen buiten de stad of misschien wel de botanische tuinen. Hou je meer van bier? Vergeet dan niet langs de Sunshine Brewery te rijden. Hier maken ze zo’n 18 verschillende soort die je natuurlijk mag proeven.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Gisborne

Je bezoek aan het eind van de wereld loopt ten einde en je laat de East Cape achter je. Afhankelijk van je route rijd je naar de vulkanen van het Tongariro National Park, de wijngebieden bij Martinborough of naar Wellington. Om de rit in te korten raden we aan nog een nachtje in het art-deco dorp Napier toe te voegen. Als je naar het noorden reist dan is kies je voor onze bouwsteen Maori Forest Trail.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Naar het einde van de wereld

Deze bouwsteen is goed te combineren met

maori warrior
bouwsteen

Maori Forest Trail

 • Rotorua
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 316,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Wijn- & kiwiland

 • Martinborough wijngebied
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 209,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Tongariro Moon Crossing

 • Tongariro National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 124,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern