Menu background

Naar boven

Trap tempels & Tharu jungle walk

rondreis

 • Reisschema:
  Kathmandu – Koningssteden Patan en Bhaktapur - Pokhara – Trekking Poon Hill – Chitwan neushoorns
 • Reisduur:
  17 dagen / 16 nachten
 • Reissom:
  € 1219,- p.p. bij 2 personen
 • Reissom:
  € 1125,- p.p. bij 2 personen (vervoer per bus)
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken
 • Reisperiode:
  half september - eind april
Een afwisselende, twee en een halve weekse rondreis langs de 'highlights' van Nepal. Je bezoekt de culturele schatten van de Kathmandu vallei (Patan & Bhaktapur) voor je doorreist naar het ontspannen Pokhara waar je aan een bijzondere trekking begint. Het hoogtepunt is de klim naar de top van 'Poon Hill' voor een bijzondere zonsopkomst waar je ongetwijfeld kippenvel van zult krijgen... Je reist vervolgens door naar de dichtbegroeide jungle van Royal Chitwan National Park. Hier speur je naar de met uitsterven bedreigde pantserneushoorn en de moeilijk vindbare Aziatische tijger. Samen met de mannen van de Tharu stam trek je een dag de jungle in, neem je een kijkje in hun dorp, eet je een hapje mee en slaap je naast het dorp in een huis op palen. Kortom Trap tempels & Tharu jungle walk is een boeiende reis die alle hoogtepunten van Nepal samen brengt.
Poon Hill trekking Nepal
Decorative torn edge

Dag 1 & 2 – Vlucht en aankomst Kathmandu

Als je aankomt in Kathmandu op de luchthaven dan word je opgehaald door je chauffeur en naar je gezellige hotel gebracht. Je kunt relaxed bijkomen van je eventuele jetlag in je hotel en je even opfrissen. Daarna kun je rustig een blokje om in het centrum om de typische Nepalese sfeer op te snuiven en rond te kijken waar je ’s avonds kunt gaan eten. Het is leuk om op een van de vele dakterrasrestaurants een vorkje te prikken. Je slaapt in een karakteristiek hotel net buiten het centrum van Kathmandu met veel sfeer en een serene rust in de fraaie binnentuin.

Decorative torn edge

Dag 3 Hoogtepunten Nepal rondreis – Kathmandu

Vandaag is er genoeg tijd om samen met je gids Kathmandu te ontdekken. Er is een sightseeing tour ingepland naar Durbar Square, Pashupatinath, Buddhanath en Swayambunath. Het Durbar plein is de aangewezen plek om een verkenning van de oude stad te beginnen. Je vindt er vele tempels die erg tot de verbeelding spreken. Ga eens lekker zitten op een van de tempeltrappen en laat het dagelijkse leven eens aan je voorbijtrekken. Je gaat ook langs bij de tempelcomplexen Swayambunath en Pashupatinath (te vergelijken met Varanasi in India, het heiligste Hindoe pelgrimsoort van Nepal).

Ook de Buddhanath tempel (een Tibetaans boeddhistisch monument) zou je niet mogen missen, het is een van de grootste stoepa’s ter wereld. Na deze ontzettende tempeldag kun je even geen tempel meer zien lijkt me zo, maar heb je wel een beter beeld gekregen van de plaats die religie inneemt in het Nepalese leven.

Decorative torn edge

Dag 4 – Kathmandu – Patan – Bhaktapur – Kathmandu

Vandaag ga je met gids en chauffeur de Kathmandu vallei bekijken. Je rijd in ongeveer 45 minuten uur naar Patan. Wat opvalt is dat er vele kleine oude pleintjes zijn waar rijst ligt te drogen en kinderen spelen met papieren vliegers. Ook zie je vele waterpompen die overal verspreid door de stad staan. Ik kreeg het gevoel door de Middeleeuwen te wandelen.

Vervolgens bezoek je Bhaktapur. De stad is één groot openluchtmuseum, zeker ook omdat grote delen van de stad niet toegankelijk zijn voor gemotoriseerd verkeer. Er is een overvloed aan middeleeuwse gebouwen met bijzonder fraai houtsnijwerk. Je kunt lekker slenteren langs wat winkels en kraampjes in de stad. Het Durbar Square is het oudste plein van Bhaktapur. Het plein is imposant en het is goed voor te stellen dat hier een groot deel van Bertolucci’s film ‘Little Boeddha’ werd opgenomen.

Je slaapt vervolgens in een bijzonder guesthouse, want de winst van je verblijf gaan direct naar kindertehuizen in Bhaktapur, waar kinderen met een lichamelijke handicap worden gesteund.

 

Decorative torn edge

Dag 5 – Kathmandu – Pokhara 

Reistijd: circa 6 a 7 uur

Vandaag reis je per comfortabele bus naar Pokhara , een knus stadje aan het meer waar je je klaar gaat maken voor de trekking. Je overnacht in fijn en sfeervol hotel met uitzicht op de hoge bergtoppen en het meer. In de middag kun je struinen door de kleine straatjes en de kleurige markt bezoeken waar kruiden en kippen verhandeld worden door vrouwtjes in kleurige kleding.

Decorative torn edge

Dag 6 – Pokhara – Tirkhedhunga

Reistijd: circa 1 uur rijden en 4 uur wandelen

Na het ontbijt word je door onze chauffeur opgehaald en rijd je in ongeveer een uur naar het dorpje Birethanti. Tijdens de rit zie je de eerste hoge bergen van de Himalaya tevoorschijn komen en kronkelt de weg omhoog naar het beginpunt. Met je dagrugzak op en vergezeld door je gids en de lokale dragers begint de trekking op een breed pad. Uitgezwaaid door de dorpelingen loop je langzaam omhoog.

Het pad loopt via een dik bamboebos naar groene velden. Hier staan koeien met rode pluimen op hun hoofd rustig te grazen. Onderweg kun je stoppen voor foto’s en een drankje. Na ongeveer 4 uur kom je aan in Tirkhedhunga. Het is een klein dorp met een paar lokale winkeltjes, een wiebelige hangbrug over een riviertje en vele zwaaiende kinderen die verlegen achter je aan lopen. Je slaapt in een eenvoudige lodge waar je wel stromend water hebt, maar verwacht geen warme douche…

Decorative torn edge

Dag 7 – Tirkhedhunga – Ghorepani

Reistijd: circa 6 uur wandelen

De volgende ochtend heb je eerst een stevig ontbijt. Na het inpakken van je spullen ga je op weg. Het eerste stuk is makkelijk beginnen, je loopt naar beneden de vallei in. Hier steek je de rivier Burungdi Khola over. Geniet even van dit spectaculaire bergwater, dat wild kan stromen maar ook rustig kan kabbelen. Het water is ijskoud smeltwater van hogerop. Hierna is het tijd voor het zwaarste gedeelte van de tocht. Via een stenen trap stijg je rustig naar een hoogte van 2000 meter.

Tijdens deze inspannende klim, wordt je snel beloond door de hoge bergen die hun witte koppen boven de heuvels uit steken. Wat een uitzicht… Het laatste gedeelte van de dag is het pad weer wat vlakker. Je loopt door een kleurig en geurig rododendron bos. Eenmaal in Ghorepani aangekomen kun je onder het genot van een drankje uitrusten. Je wordt omringd door hoge bergen en gekleurde gebedsvlaggen die bij de vele tempeltjes hangen.

Decorative torn edge

Dag 8 & 9 – Ghorepani – Tadapani – Ghandruk

Reistijd: 4 uur wandelen per dag

De wekker gaat vandaag vroeg want de zonsopgang bij Poon Hill, wil je niet missen. Na het ontbijt begint de klim van ongeveer een uur naar de top op 3210 meter. Daar aangekomen is het een kwestie van je instaleren op een lekkere platte steen. De zon kleurt de witte bergtoppen van de Annapurna en de Dhaulagiri diep oranje. Kippenvel…

Na zonsopkomst gaat de trek vandaag verder naar Tadapani, waar je zult overnachten. De volgende dag sta je weer fris op voor de wandeling naar Ghandruk. Onderweg kom je veel lokale dorpelingen tegen. Alles wordt meegesjouwd, van balen rijst tot bedden en levende kippen in een grote mand. Vaak lopen de mannen op simpele slippertjes. Toch zijn ze een stuk sneller dan wij op onze moderne bergschoenen. Onderweg loop je langs de vruchtbare velden waar boeren het land bewerken. Aan het einde van de middag kom je aan in een Gurung dorpje, waar je overnacht in een eenvoudige lodge.

Decorative torn edge

Dag 10 tot en met 12 – Ghandrung – Pokhara

Reistijd: circa 1,5 uur wandelen en 2 uur met de auto

’s Ochtends vertrek je voor het laatste gedeelte van de trek naar Nayapul, ongeveer 1,5 uur lopen. Hier staat vervoer voor je klaar en rijd je in twee uur terug naar het gemoedelijke Pokhara, het begin en startpunt van veel trekkings. De meeste hotels zijn geconcentreerd rondom het meer en je vind hier ook veel gezellige barretjes en restaurants. We plannen hier twee nachten in, om even lekker bij te komen. In dit rustige stadje aan het meer kun je ook weer kiezen uit hamburgers, pizza’s en verse fruitsapjes. Bij helder weer zie je de hoge bergen in de verte liggen en kun je gaan peddelen op het meer of de gouden Varahi tempel bezoeken.

Decorative torn edge

Dag 12 – Pokhara – Chitwan

Reistijd: circa 5 uur

Vandaag reis je vanuit Pokhara naar het Chitwan National Park, een rit van ongeveer 5 uur. Je slaapt hier in een sfeervolle kamer met decoraties van de Tharu. Ik vond het fijn om even wat te eten in het open restaurant, waar je vanaf ligbedden uitkijkt over de rand van het park. Je ziet waarschijnlijk een paar olifanten badderen, buffels met een meeliftende reiger en bij helder weer de toppen van het Annapurna gebergte in de verte.

Decorative torn edge

Dag 13 – Chitwan

Bij zonsopkomst vond ik Chitwan op haar mooist. Er hangt een mystiek sfeertje over de vlakte, het eerste gouden licht valt schuin in de dorpjes. De rivier is al helemaal magisch. Werkolifanten schrijden door het water, een primitief pontje gaat naar de overkant en een verdwaalde neushoorn graast in het gras aan de overkant.

Deze ochtend stap je met je gids in de houten kano en vaar je over de Rapti rivier, waar de krokodillen op de oevers liggen te zonnen. Na een half uurtje stap je uit en maak je een junglewalk. Je loopt door smalle paden door de bossen en over de vlaktes waar het ondoordringbare gras schouderhoog staat. Het is een spooky idee dat neushoorns, luipaarden en tijgers zich schuil houden in dit hoge gras. Gelukkig weten de gidsen wat ze doen. Als een neushoorn al te dichtbij opdoemt dan word je snel naar flinke boom gedirigeerd om in te klimmen. Hoewel de neushoorns die wij zagen heel relaxed leken, zijn ze niet te onderschatten. Omdat ze slechte ogen hebben, hebben ze de neiging maar een beetje af te stormen op geluiden en geuren die ze niet vertrouwen. Het is dus raadzaam goed de aanwijzingen van de gids te volgen.

Decorative torn edge

Dag 14 – Chitwan

Deze ochtend trek je samen met de gids de jungle in op weg naar een van de Tharu dorpen waar je hartelijk wordt ontvangen. De Tharu zijn de oorspronkelijke bewoners van de jungle en van oorsprong Boudhist. Ook de verlichtte prinsenzoon Gautama Buddha zelf was een Tharu. Ze vertellen je alles over de jungle en hun manier van leven. Het leuke van deze bouwsteen is dat je ook echt de tijd hebt om kennis te maken met deze warme mensen. Samen bereid je het avondeten en als de zon langzaam onder gaat wordt het vuur ontstoken en komen de trommels en rijstwijn tevoorschijn en gaat het feest door tot in de late uurtjes.

Je overnacht in de door de Tharu gebouwde ‘jungle tower’ aan de rand van het dorp (ze foto’s onderaan de pagina). Het huis is gebouwd op palen en je hoeft dus niet bang te zijn voor onverwachts bezoek uit de jungle. Je kamer is eenvoudig, maar prima voor een nacht en meer heb je eigenlijk niet nodig. Met de geluiden van de jungle dommel je in een diepe slaap.

Decorative torn edge

Dag 15 – Chitwan – Kathmandu

Reistijd: circa 8 uur met de bus

’s Ochtends kun je nog op je gemak ontbijten voordat je wordt opgehaald door je chauffeur die je naar Kathmandu brengt. We reserveren hetzelfde sfeervolle hotel, net buiten het centrum, waar je aan het begin van de reis ook verbleef. Duik nog een laatste keer de stad voordat je morgen weer terug reist.

Decorative torn edge

Dag 16 & 17 Kathmandu – Amsterdam

Vandaag is het weer tijd om terug te vliegen naar Nederland en afscheid te nemen van je reis langs de hoogtepunten van Nepal. Uiteraard regelen we een airport transfer voor je. Als je weer thuis bent zijn we uiteraard erg benieuwd naar je ervaringen en we vinden het altijd leuk om een mailtje te ontvangen. Uiteraard kun je deze rondreis naar eigen wens verlengen, laat het ons even weten in je reisaanvraag, we adviseren je graag.

Heb je nog vragen over deze rondreis, stuur ons een mailtje op of bel ons. Je kunt deze rondreis via ‘Mijn reisplan‘ aanvragen.

Decorative torn edge
torn-edge

Trap tempels & Tharu jungle walk

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

lokale bus nepal
Variant
1

Trap tempels & Tharu jungle walk - vervoer per bus

 • Reissom:
  € 1107,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  reizen per comfortabele en betrouwbare bus met airconditioning

Het is mogelijk een aantal transfers (Kathmandu, Pokhara, Chitwan) per bus af te leggen in plaats van een auto met chauffeur. De bussen (toeristenklasse) in Nepal zijn comfortabel, betrouwbaar en voorzien van airconditioning. Er zijn een aantal stops onderweg om iets te eten of naar de wc te gaan en je bagage zit goed opgeborgen onder in de bus. Voor een paar euro regel je vervolgens van het busstation een taxi of pick-up naar je accommodatie. Maak je graag (gedeeltelijk) gebruik van een bus, laat het ons dan even weten; wij passen het reisplan voor je aan.

Decorative torn edge