Naar boven

Kom je bij me eten?

bouwsteen

 • Reisschema:
  Antigua
 • Reisduur:
  4 uur
 • Reissom:
  € 35,- p.p. bij 2 personen
✓ Ontmoet een lokale familie echt

✓ Ga samen een Guatemalteekse markt op en leer onderhandelen

✓ Maak vervolgens samen een overheerlijke lunch
uitzicht vulkaan antigua mexico
Decorative torn edge

Shoppen met een lokale familie

Maak je op voor een bijzondere cultuur-ervaring. Je gaat met een lokale familie ontdekken hoe het er aan toe gaat op een Guatemalteekse markt en in de keuken. Je ontmoet de familie op een centrale plek en gaat samen naar de markt. Het is een sensatie van observeren: mensen, producten, kleuren, activiteit en veel exotisch fruit en groente. Je leert waar je op moet letten bij het kopen van de ingrediënten en een stukje afdingen hoort er natuurlijk ook bij: een spel van woorden, complimentjes, de prijzen weten en een tikje manipulatie. Laat je meenemen en onderdompelen in dit circus en ervaar het echte Guatemala.

Decorative torn edge

Kook de lekkerste gerechten

Met je hoofd vol indrukken van de markt en een tas vol lekkers ga mee naar het woonhuis van je shopping-partner. Het mes gaat in de groenten en in de hoek van de keuken laat jouw gastvrouw zien hoe ze de tortilla’s maken, beter gezegd tortillar!  Van het maisdeeg tot de tortilla, dan het “bakken” op de comal, de zogenaamde hete plaat. De kunst is de tortilla’s perfect rond te krijgen en je vingers niet te verbranden! Dit is dé experience! Wil je het zelf ook proberen? Geen probleem, iedereen wordt aan het werk gezet; hakken, snijden, schillen en wassen. Daarna schuif je aan bij het gezin en is het smullen met elkaar.

Decorative torn edge

Wie goed doet, goed ontmoet

We werken samen met een stichting die gezinnen selecteert die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Op deze manier help je hen zonder grote investeringen mee te profiteren van het toerisme. Ook begeleiden zij het gezin in het professioneel ontvangen van reizigers. Het zorgt voor bijzondere ontmoetingen die gegarandeerd nog lang bijblijven.

Het gezin spreek basis Engels, maar natuurlijk vooral Spaans. Samen met jouw eerste woordjes Spaans levert dat meestal de leukste gesprekken op en ervaar je hoe gastvrij de Guatemalteken zijn. Heb je een speciaal dieet, laat het ons dan weten. Wij kunnen dan een gezin selecteren dat rekening houdt met je dieet wensen.

Decorative torn edge
torn-edge

Kom je bij me eten?

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Easy Going Antigua

 • Antigua
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 160,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern