Naar boven

Sailing the cayes

bouwsteen

 • Reisschema:
  Rendevous Caye en Ragga Caye
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 715,- p.p. bij 2 personen
 • Startdagen:
  dinsdag of vrijdag
✓ Drie dagen zeilen

✓ Kamperen op een onbewoond eiland

✓ Snorkelen tussen het koraal

✓ Vers gevangen vis op de bbq
Decorative torn edge

Dag 1 – Caye Caulker – Rendez vous Caye

Vroeg in de ochtend maak je kennis met de medereizigers en bemanning en ga je aan boord Raggaking, de boot voor de komende drie dagen. Gedurende de tour, vaar je langs de mooiste Cayes van het Barrier Reef. Onderweg is het genieten van het prachtige uitzicht en kun je snorkelen of heerlijk bruin worden op het dek. Wel goed insmeren. Wie geluk heeft ziet een zeekoe of spot zelfs dolfijnen.

Tegen de avond kom je aan bij het kleinste en meest idyllische eiland wat wij ooit zagen. De lokale bevolking bestaat uit niet meer dan een groepje pelikanen. Je krijgt een koepeltentje en zodra alle tenten zijn opgezet, staat letterlijk het halve eiland vol. ’s Avonds worden twee vers gevangen barracuda’s klaargemaakt en verschijnt er een vat rumpunch: fruitsap met rum. Bij een kampvuurtje onder de sterrenhemel is het tot in de vroege uurtjes volop genieten.

Decorative torn edge

Dag 2 – Belize reis zeilen – Ragga Caye

Na het ontbijt worden de tenten weer ingepakt en ga je aan boord om weer een aantal leuke Cayes aan te doen. Behalve snorkelen ontmoet je vandaag ook de bewoners van Tobacco Caye: een van de weinige bewoonde eilandjes op het rif. De rest van de dag kun je je vooral druk maken over welk boek je gaat lezen of en of je je alweer in moet smeren met zonnebrandcrème. Of allebei. Heerlijk relaxen dus.

Tegen de avond kom je aan op het tweede overnachtingseiland Ragga Caye. Het opzetten van de tent gaat waarschijnlijk een stuk sneller dan de eerste avond. Voor wie de nacht ervoor z’n tent uitbrandde, slapen onder de sterrenhemel is ook hier een echte aanrader. ’s Avonds eet je de vangst van de dag. Lust je geen vis of ben je vegetarisch dan kunnen we daar ook voor zorgen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Ragga Caye, vertrek

Voor het laatst worden de tenten ingepakt. In de ochtend ga je bij South Water Caye en de Tobacco range de onderwaterwereld bekijken. Met een beetje geluk zwemt er een nieuwsgierige zeekoe met je mee. Na de lunch op Ragga Caye zwaai je het tropische eiland gedag en wordt je in een half uur naar Dangria op het vaste land gebracht.

Vanuit hier gaat je reis verder in Belize. Wil je het mooie strand en de jungle bij Placencia ontdekken dan stap je op de bus die er ongeveer 2 uur over doet en plan onze Jaguarwoud en Garifunastrand bouwsteen in. Benieuwd naar de Maya geschiedenis in Belize dan kun je met een overstap in Belmopan naar de mountains and rivers bij San Ignacio reizen. Zit je reis er bijna op dan reis je in 2 uur naar Belize City.

Decorative torn edge

Tips

Beste reistijd: november tot en met mei. Na het orkaanseizoen en voordat het te warm wordt.

Zeeziek: de wateren rondom Belize staan bekend als de meest rustige van de Carribean. Echt hoge golfen, sterke stroming en harde wind zijn er nauwelijks. Het barrier reef, de atollen en vele eilandjes zijn een natuurlijke afscheiding naar de open zee. Ben je snel zeeziek, maar zou je toch graag mee gaan zeilen? De omstandigheden voor de kust van Belize zijn vrijwel ideaal.

Aan land: tijdens het zeilen zelf heb je er niet zoveel last van, maar houdt er rekening mee dat als je aan land gaat je nog wel eens last kan hebben van zandvliegjes. In de avond zijn er vaak veel muggen. Goed insmeren met anti-insecten lotion.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Sailing the cayes

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Jaguarwoud en Garifunastrand

 • Placencia - Cockscomb Basin Jaguar Reservaat
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 700,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Mountains en rivers

 • San Ignacio - Mountain Pine Forest Reserve
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 375,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Hopkins: Op het ritme van de reggae

 • Hopkins
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 365,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern