Fiets ‘m erin

bouwsteen

 • Reisschema:
  Onomichi-Imabari
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  €529,- p.p. bij 2 personen
 • Aanvang:
  alle dagen behalve dinsdag
 • Reizen met kinderen:
  vanaf een lengte van 1m45
 • Inclusief:
  o.a. fiets met helm en ferryticket
Heb je wat meer dagen te besteden en vind je het leuk om Japan per fiets te verkennen? Plan dan deze bouwsteen tussen Kyoto en Hiroshima. Shimanami Kaido is een tolweg die het hoofdeiland van Japan (Honshu) verbindt met het eiland Shikoku, onderweg passeer je zes kleine eilandjes. Je eerste overnachting is in Onomichi en daar stap je de volgende dag met een dagrugzak op je fiets. Je fietst over bruggen en door kleine stadjes en geniet van het uitzicht op de Seto Inland Sea. Na ongeveer 70 kilometer kom je aan in Imabari waar je je fiets weer inlevert en je bagage en een warme douche op je wacht.

Dag 1 – Aankomst in Onomichi

De meeste reizigers komen vanuit Kyoto en dan is het logisch om te beginnen in het plaatsje Onomichi, op het hoofdeiland Honshu, het startpunt van de Shimnanami Kaido. Heb je tijd over na aankomst, ga dan naar het uitkijkpunt en kijk uit over de Japanse binnenzee. Je slaapt in een eenvoudig stadshotel.

Dag 2 – Fietstocht Shimanami Kaido

Om 9.00 uur opent de fietsshop waar lichtgewicht tour-fietsen voor je klaar staan. Je krijgt een korte uitleg in het Engels over de fiets en de verkeersregels in Japan. Voor vragen en assistentie onderweg krijg je een telefoonnummer mee. Voor de verplichte fietshelm wordt gezorgd. Neem voldoende water mee en een zonnebril. Je zadel wordt voor je op de juiste hoogte gezet en dan kun je op pad. De wind door je haren, dit is echt even wat anders dan de drukbevolkte steden. Het fietspad is fijn en de uitzichten blijven vragen om fotomomentjes. Hoewel Japanners zelf geen echte fietsers zijn, is het toch een populaire route. De route staat onderweg duidelijk aangegeven, verdwalen is lastig. Na ongeveer 70 kilometer kom je aan op het grote eiland Shikoku in het dorpje Imabari. Hier lever je de fiets in bij de aangegeven fietsshop. Je bagage hebben wij al naar je hotel gestuurd. Neem een douche in je hotel en ga nog even het stadje in.

Dag 3 – Vertrek uit Imabari

Vervolg je reis naar je volgende bestemming. Reis je door naar Hiroshima, dan regelen wij een ferry ticket voor je. Is dit het einde van je reis, dan ga je met je Japan Rail pas via Osaka terug naar huis.

Deze bouwsteen is goed te combineren met