Uitwaaien op kunsteiland

bouwsteen

 • Reisschema:
  Naoshima kunsteiland
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 129,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  overnachting in Japans b&b met ontbijt en gedeeld sanitair
In de kunstzinnige kustplaats Naoshima, kunnen liefhebbers van moderne kunst hun hart ophalen. Ook fijn van deze korte 'island escape' is dat je even weg bent van de drukte van de steden. Bezoek de populaire musea op de Benesse Art Site, zoals het Chichu Art Museum en fiets langs, bossen, vissersdorpen en kleurrijke sculpturen.

Dag 1 – Aankomst Naoshima eiland

De meeste reizigers komen vanuit Kyoto. Met de shinkansen ben je in een uurtje in Uno, waar je de ferry neemt. In de verte zie je het groene eiland al liggen in de binnenzee. In twintig minuten sta je op de kade, waar de bekende gele pompoen met stippen op je wacht.

Moderne kunst en architectuur vormen voor veel reizigers het hoogtepunt van een bezoek aan kunsteiland Naoshima. Eén van de twee musea die je niet mag missen is het Chichu Art Museum met werken van Claude Monet, James Turrell en Walter de Maria. Het gebouw bevindt zich grotendeels onder de grond, waardoor het bijna opgaat in het landschap. Het tweede grote museum is het Benesse House, ontworpen door de beroemde Japanse architect Tadao Ando. Hier vind je werken van onder andere Andy Warhol,  Keith Haring en Gerhard Richter.

Dag 2 – Vertrek naar je volgende bestemming

Op kunsteiland Naoshima draait het om meer dan alleen om musea. Een verblijf op het slaperige eiland Naoshima in de Japanse binnenzee is heerlijk rustmoment tijdens de intensieve reis door Japan. De beste manier om het eiland en de kustwerken te verkennen is per fiets. Je rijdt langs bossen en vissersdorpjes, totdat de vreemde sculpturen je beginnen op te vallen.  Je verblijft in een kleinschalige bed en breakfast op het eiland.

Vanmorgen heb je alle tijd om van het eiland en de rust te genieten, voordat je je klaar maakt voor je volgende bestemming. Reis je naar het zuiden, dan ben je met de ferry en trein in ongeveer twee uur in Hiroshima. Reis je naar Osaka, dan is het vanaf Uno nog een uurtje met de trein.

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met