Italië met kinderen

reizen met kinderen

Bouw je Italië-familiereis

Italië met kinderen? Doen! Of je nu met kleine kinderen of tieners reist, Italië is geschikt voor het hele gezin. Er vallen genoeg avonturen te beleven tijdens je Italië vakantie, van kasteeldorpjes verkennen tot een jeeptocht naar de Etna of een workshop pizzabakken. Wij passen de rondreizen graag aan op reistempo, afstanden en slaapplekken voor je gezin.

Italië met kinderen

Goed om te weten

Slaapplekken
Wij werken in Italië voornamelijk met kleinschalige hotels die niet allemaal over familiekamers beschikken. In dat geval proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken.

Zwemmen
Reis je naar Sicilië of de hak van de laars? Dan is de zee altijd vlakbij. In Toscane kiezen we er bewust voor om de Toscaanse kust over te slaan. Hier is het hutje mutje in de zomer en strandstoel paradijs. Gelukkig hebben bijna al onze verblijven een zwembad waar je een frisse duik kan nemen of een goed boek in de zon kan lezen. Italië met kinderen is genieten!

Reisperiode
Reis je in de zomer? Boek dan tijdig. Dit is het hoogseizoen voor Italië. Ook de Italianen zijn dan vrij. Vluchten zijn vaak al zo’n tien maanden van te voren te boeken. Vanaf januari boekt de grootste groep reizigers. Weet je nu al dat je naar Italië wil en wil je op de leukste plekken verblijven, zorg dan dat je deze groep voor bent en boek je vakantie al in december.

Italië met kinderen

Reizen met een baby
Kinderen tot 2 jaar mogen in de accommodaties waar we mee samenwerken gratis verblijven. Voor baby bedjes betaal je meestal wel een meerprijs. Laat ons weten wat je prettig vindt. Neem je liever zelf een lichtgewicht slaaptentje mee dan kan dat ook! Zo’n deryan tentje kan je ook gebruiken op het strand zodat je kleintje daar ook een dutje kan doen of een plek heeft om in de schaduw te spelen.

Kinderen tot 2 jaar vliegen met Transavia voor 40 euro. Voor oudere kinderen betaal je vaak het volledige ticket. Je mag voor je kleintje 10 kilo inclusief buggy of maxicosy meenemen.

Veel restaurants in Italië hebben een kinderstoel. Bij restaurantjes die dit niet hebben gebruikte wij een  Minimonkey Minichair.

Huurauto
Je reist bij ons met huurauto en kan stoppen waar en wanneer je wilt. Voor kinderen kunnen wij een kinderstoel reserveren. Een andere optie is de Bubblebum. Mocht je zelf een Bubblebum meenemen, laat het ons dan even weten.

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Italië bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family

Italië met kinderen