Naar boven

Op zoek naar je roots

Tijdens je Indonesië reis

Weet je nog van vroeger? Dat je met een fotoboek op schoot zat bij je vader of je opa en naar zwart-wit plaatjes hebt zitten kijken waar je vader in de suikerplantage staat met zijn schooluniform aan? Nu, jaren later, ben je toch wel nieuwsgierig geworden naar de plek achter hun verhalen, naar je ‘roots’.

Veel Nederlanders hebben Indonesisch bloed in zich. Oma komt van Java en is getrouwd met je opa, een Nederlander. Of je hebt Indisch bloed door je aderen stromen omdat je vader er vandaan komt. Indonesië heeft een rijk verleden met Nederland. VOC schepen zijn af en aan gevaren naar voormalig Nieuw Oost Indië en Nederlandse veteranen hebben gediend op verschillende eilanden. Dichtbij of ver weg, veel mensen hebben een band met het land en het ‘gevoel’ om één keertje (terug) te gaan.

Een reis naar Indonesië vinden is geen probleem, maar dat ene kleine plaatsje in de buurt van Bandung opzoeken heeft soms heel wat voeten in de aarde om er te komen. Dorpen staan niet altijd op een kaart en zien er niet meer zo uit als 60 jaar geleden.
Vragen als: ‘kunnen we naar een dorpje in de buurt van Bogor?’ ‘Mijn vader heeft in Surabaya gewoond, nu wil ik graag zijn oude huis opzoeken, is dit mogelijk?’ horen we regelmatig.

Je familiewortels opzoeken geeft een extra dimensie aan je Indonesië reis, en wij vinden het leuk om dit te combineren met een rondreis. Je kunt kiezen uit een groot aantal bouwstenen, korte individuele reizen in verschillende delen van Indonesië. Bij de Indonesië rondreizen heb je keus uit een aantal langere individuele reizen. De bouwstenen en rondreizen zijn gebaseerd op vervoer per privé-auto met chauffeur. In samenwerking met onze lokale agent kunnen we je helpen een bezoek te brengen aan dat ene dorp op de route van onze bouwstenen (bijvoorbeeld in de buurt van Medan of in de omgeving van Jakarta, Bandung, Semarang of Yogyakarta). Vraag onze reisspecialist naar onze mogelijkheden of vraag een reis aan.

background-pattern