Indonesië met kinderen

Reizen met kinderen

Bouw je eigen Indonesië familiereis

Met het gezin een reis naar Indonesië maken? Doen! Of je nu met kleine kinderen of tieners reist, Indonesië is geschikt voor het hele gezin. Maak je eigen offertje in een koninklijk paleis, slaap in een huis op palen tussen de rijstvelden en fiets door plattelandsdorpen.

Indonesië is zo’n 17 uur vliegen, maar ter plaatse zijn de reisafstanden kort en is de afwisseling verrassend groot. In Indonesië reis je per auto met chauffeur, dus geen zorgen om het soms hectische Aziatische verkeer. Wij regelen je verblijf in kleinschalige, sfeervolle hotels en resorts met zwembad. Naast de overnachtingen en je vervoer organiseren we ook een aantal leuke excursies voor jong en oud. Samen met de kinderen maak je offertjes in een koninklijk paleis, ga je raften op een rivier door de jungle en leer je surfen in Sanur.

Naast Bali bieden we voor gezinnen met wat oudere kinderen (tieners) ook reizen aan naar Sumatra, Java, Komodo en de Gili’s. Door de soms pittige reisafstanden en actieve excursies adviseren we voor deze gebieden een minimum leeftijd van 8 jaar. Spot orang-oetans in het wild, ga tuben door de jungle, fietsen bij de Borobodur en kom oog in oog te staan met de Komodovaraan.

We hebben een aparte website gemaakt voor Indonesië reizen met tieners en kinderen: Riksja Family Indonesie. We houden rekening met wensen die je als gezin hebt op een Indonesië-reis: een familiekamer of twee kamers naast elkaar, en vaak een zwembad. We bouwen voldoende afwisseling in je Indonesië-reis tussen actief zijn en rust, zodat je als gezin het land op een ontspannen manier optimaal kunt beleven.

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Indonesië bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family.