Griekenland met kinderen

Reizen met kinderen

Rondreis Griekenland met kinderen

Griekenland met kinderen? Moeten we dat nou wel of niet doen? Er is eigenlijk maar één antwoord mogelijk op die vraag: Ja! Of je nu reist met tieners, of juist met kleine kinderen, Griekenland is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Griekenland spreekt enorm tot de verbeelding: maak een ezelwandeling door de bergen, ga kayakken voor één van de eilanden, of blijf aan de kant en geniet van zon, zee en strand. Zeker te weten dat je onderweg vriendelijke Grieken ontmoet. Wij passen de route, het reistempo én de slaapplekken aan naar jullie wensen.

Reizen met kleine kinderen

De faciliteiten voor kleine kinderen zijn in Griekenland uitstekend. Praktisch elke supermarkt heeft babyvoeding vergelijkbaar met Olvarit. We raden wel aan om luiers en luierdoekjes mee te nemen. Deze zijn niet altijd aanwezig. De meeste musea, maar ook tankstations onderweg beschikken over een plek om je kind te verschonen. Ook kinderstoelen zijn in hotels beschikbaar. De wegen in de meeste natuurgebieden zijn niet of niet zo goed geschikt voor een kinderwagen. Reis je met hele kleine kinderen? Neem dan een rugdrager mee, dat is net wat makkelijker.

Slapen in Griekenland

In Griekenland kun je overnachten op een sfeervolle plek met eigen badkamer. Er is keuze uit typische Griekse verblijfplekken en op sommige plekken een Special Stay. Het is het leukst om deze verschillende mogelijkheden met elkaar te combineren.

Reis je in de zomerperiode? Dan ben je waarschijnlijk niet de enige. Het zijn populaire maanden om Griekenland te bezoeken en het aantal slaapplekken kan dan beperkt zijn. We proberen altijd familiekamers te regelen, maar wanneer die volgeboekt blijken boeken we kamers naast elkaar. Reis je met een baby? Neem dan zelf een campingbedje of tentje mee.

Zo reis je door Griekenland met kinderen

Wanneer je met het gezin een rondreis door Griekenland met kinderen maakt, reis je per huurauto. Je kunt kiezen voor een gewone gezinsauto tot een 9 persoonsauto.

Beste tijd om naar Griekenland te gaan

Het klimaat in Griekenland is aangenaam warm. De beste reisperiode voor Griekenland is april t/m oktober, met een gemiddelde temperatuur van 25 graden. Er is wel een verschil tussen vasteland en de eilanden en ook tussen de eilanden onderling zijn er structurele verschillen.

De kans is groot dat je met je gezin in de zomer naar Griekenland gaat. Dan kan het kwik in Athene wel oplopen tot 40 graden. In de mei- of herfstvakantie kun je ook kiezen voor onze korte Griekenland rondreizen.

Kun je buiten de schoolvakanties reizen, dan zijn september, oktober, april, mei en juni perfect. Je hebt in deze periode vaak gematigde, ‘lekkere’ temperaturen en er zijn minder toeristen.

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Griekenland bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family