Reisverslagen Griekenland

Reizigers over ons

Op deze pagina plaatsen we korte reisverslagen over Griekenland met kinderen, van reizigers die met Riksja Family Griekenland zijn weggeweest. We hopen dat je door het lezen van deze stukjes niet alleen een beeld krijgt van Griekenland zoals wij het beleefd hebben, maar ook een impressie van het land zoals onze reizigers het ervaren hebben.

We hopen dat onderstaande reacties je helpen bij het samenstellen van je reis en/of de route. Besef wel: elke reis is weer anders en uniek. Maar dat je enthousiast terugkomt uit Griekenland, dat weten we eigenlijk wel zeker.

Heb je ook een reisverslag gemaakt en wil je je ervaringen delen, dan vinden wij het leuk om deze op onze e-mail: info@riksjakids.nl te ontvangen. Je foto’s stellen we ook erg op prijs, we kunnen deze dan eventueel gebruiken voor onze website.

Algemene opmerkingen Riksja Family Griekenland

“Het leukste van de reis vonden wij dat je terecht komt op plekjes waar je nog het authentieke Griekenland kunt ontdekken” (enquête Carla Hendrix).

“Super dat je je eigen reis kan samenstellen. Fijn te communiceren met vaste medewerkers, de persoonlijke aandacht geeft een fijn gevoel. Ook het contact met de agent in Griekenland was prima. Het was leuk om op verschillende plaatsen geweest te zijn, daardoor veel gezien. Vriendelijke mensen, voornamelijk de gids in Athene en de eigenaar van verblijf op Naxos. Schone hotels, goed verzorgd en vooral overal airco op de verblijven” (enquête Mona Fraij).

“Buiten het feit dat wij Griekenland een fijn land vinden, er altijd de zon schijnt en je er heerlijk kunt eten vonden we het heel prettig dat alles goed georganiseerd was. We werden zoals afgesproken van het vliegveld/ boten gehaald, autoverhuur was goed geregeld en het was heel leuk maar ook spannend dat er steeds een nieuw eiland te bezoeken viel!” (enquête Monique Ludeke).

“Het leukste aan het rondreizen op zich vonden wij de variëteit in soorten accommodatie, telkens een ander adres. Spannend om te zien waar je terecht komt. Meteora was waarschijnlijk wel de topattractie en Santorini was de heerlijkste zee” (enquête Sandra Maas).

Griekse vasteland en Pelopennesos

“Alles was leuk. Meest verrassend was toch wel Athene. Wij zijn geen stadsmensen. Toch vonden wij het heel leuk daar en met name het dakterras van het hotel was super leuk. Wat een uitzicht!!” (enquête Anke Garstman-Slob).

“Volledige vakantie was een mooie ervaring. Met Akropolis en Olympia als hoogtepunt voor de ouders en de kinderen vonden alles wat met water te maken was super. Griekenland is met haar ‘godenthema’ uiteraard wel een dankbaar thema om onze kinderen mee te laten genieten” (enquête Ingrid Verdeyen).

“Elke locatie was op een andere manier super leuk. Athene was heel goed om zo te beginnen, Dimitsana bijzonder omdat het heel wat anders was. Tolo super gelegen aan het strand. Kamari omdat het er zo heerlijk relaxed was en direct aan het strand” (enquête Annemarie Mous).

Berggeiten in groene canyon

“Vanmorgen voor de laatste keer ontbijten in Dimitsana. We gaan het hier ècht missen: een hotel dat heel stiekem eigenlijk een sprookjeskasteel is (bewijsmateriaal: de grote kasteeldeurensleutels) en de vriendelijke eigenaar met zijn vader, mensen die dit vak met zoveel liefde doen: de vader is zojuist met pensioen in zijn dagelijkse werk en helpt nu zijn zoon ’s morgens tijdens het ontbijt en in de avonduren, we zien hem stralen tijdens het bedienen en afruimen, waanzinnig mooi om naar te kijken. De eigenaar heeft aan ons meer weggegeven dan extra verdiend en accepteert, pas als wij zeggen dat het voor zijn kids is, de helft van de aanvankelijk door ons aangeboden fooi. Daarna rijden we weg, nog even omkijken tot het sprookje langzaam uit ons zicht verdwijnt en onze herinnering binnentreedt…” (reisverslag Familie Westerhoff).

Olympisch koken met kok Dimitris

“Omdat Nelson de kok van onze familie is, mag hij beginnen met het snijden van de paprika’s en dat doet hij super, met de juiste techniek. Daarna worden ook Chelsea en Kaylee in het voorbereidings- en kookproces opgenomen en al snel hebben ze alle drie wisselende taken, onder leiding van de twee koks. Wanneer de pastitsio in de oven staat gaan ze verder met de Griekse salade en als die in de koelkast staat, mag Kaylee het recept opschrijven. Het smaakt allemaal heerlijk. We praten nog wat na met Nikos, over Griekenland en Nederland voordat hij van zijn vrije middag gaat genieten en wij gaan zwemmen, nog nagenietend van deze cursus: zoveel leuker dan in een overvolle schnitzelbus van attractie (even rondkijken en snel weer weg) naar shopping stop (kijken, maar vooral kopen) te worden gereden en uiteindelijk weinig tot niets gezien en gedaan te hebben…” (reisverslag Familie Westerhoff).

Cycladen eilanden (Naxos, Santorini en Amorgos)

“De rust bij de accommodatie op Naxos was heerlijk. Fijn als de reis goed geregeld is als je met kids op pad gaat. Accommodaties aangepast aan kinderen, altijd een zwembad bij de accommodatie en kleinschaligheid is fijn. Zeker op Naxos was er persoonlijke aandacht” (enquête Mona Fraij).

“Op Naxos een eenvoudig appartement, maar wat een aardige mensen. Zo gastvrij…we werden steeds verwend met lekkers en bij vertrek een klein presentje. Het zwembad is mooi aangelegd en vonden de kids heerlijk!”
(enquête Erik van Houten)

“Op Santorini worden we heel vriendelijk ontvangen en binnen no time zitten we in ons ruime appartement. Wanneer we vanaf het balkon goed kijken, hebben we zicht op het zwembad. Waarschijnlijk zullen we daar niet al teveel gebruik van maken, met het lavastrand op kruipafstand en de hotsprings voor morgen op het programma, waar wie weet. Aan dit strand van Kamari eten we een heerlijke maaltijd” (reisverslag familie Westerhoff).

Bouw je eigen Griekenland-reis

Ben je geïnspireerd geraakt door alle ervaringen en verhalen van onze onze reizigers over hun Griekenland-reis? Ga dan zelf aan de slag!