Menu background

Naar boven

Kolibries en vlinders in het nevelwoud

bouwsteen

 • Reisschema:
  Bellavista
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Activiteiten:
  verschillende wandelingen met gids of individueel
 • Reissom:
  € 319,- p.p. bij 2 personen
✓Dé plek voor vogelliefhebbers met meer dan 200 soorten vogels
✓Overnachting in een ecolodge met uitzicht op een vallei vol boomtoppen
✓Wandelingen met ervaren gidsen of mogelijkheid om zelf rond te lopen
✓Inclusief alle maaltijden vanaf ontbijt op dag één t/m lunch op dag twee
Ecuador reis Bellavista nevelwoud
Decorative torn edge

Dag-tot-dag programma ‘Bellavista’

Dag 1 Ecuador reis Bellavista, aankomst

Vroeg in de ochtend word je opgehaald bij je hotel in Quito, waarna je in een klein internationaal gezelschap naar Bellavista reist. Een korte rit door de valleien ten noorden van Quito waar je, nadat je de hoofdweg verlaat, via een rustigere, steeds groener wordende weg naar boven slingert. Links en rechts schieten enorme bomen de hoogte in en maken de vlaktes ruimte voor tropische begroeiing. Ook de wolken reizen mee omhoog. Wij vonden het een magisch schouwspel, de wolken veranderen steeds van vorm en het wolkenbos doet sprookjesachtig aan.

Decorative torn edge

Het nevelwoud ligt op ongeveer 1800 meter hoogte en ligt daarmee iets lager dan Quito. We regelen een nacht in de enige ecolodge in dit reservaat. Bij aankomst heb je al goede kans om kolibries te spotten bij de voederbakjes in de lodge. Nadat je je spullen naar je kamer hebt gebracht, staat in het restaurant (met uitzicht op het nevelwoud!) je ontbijt voor je klaar. Na het ontbijt worden samen met de gids en je internationale reisgezelschap de routes van de wandelingen van vandaag bepaald. Er zijn een flink aantal routes mogelijk. Na het ontbijt volgt veelal een korte wandeling en na de lunch een wat langere. Je kunt er ook voor kiezen om zelf te gaan wandelen als je dit fijner vindt. Neem voor de wandelingen een poncho, verrekijker, flesje water en je camera mee. Trek ook goede wandelschoenen aan of de regenlaarzen die je door de ecolodge te leen worden aangeboden. Door de hoge vochtigheidsgraad en de hoogte kan het best afkoelen en nat zijn. Tijdens de wandelingen vertelt je gids je van alles over de verschillende soorten bromelia, orchideeën, vogels en vlinders. Na de wandelingen geniet je van een warme douche en kun je voor het diner nog even lekker luieren in je hangmat bij de lodge.

Decorative torn edge

Dag 2 – Vertrek

Vroege vogels kunnen nog voor het ontbijt met de gids mee op pad om vogels te gaan zoeken bij de lodge. Heb je de wandeling van gisteren nog een beetje in de benen, start dan na het ontbijt (zonder gids) met de wat pittige ‘watervallenroute’ van zo’n 2,5 tot 4 uur diep door het woud. Je wandelt door een ander stuk van het reservaat dan gisteren en hebt goede kans weer nieuwe soorten vogels en vlinders te spotten. Op deze route is vooral de toekan een veel geziene vogel. Rond het middaguur kom je terug bij de lodge waar de lunch al voor je klaar staat. Kruip nog even in een hangmat om weg te doezelen bij alle vogelgeluiden of trek er nog op uit voor een korte wandeling. Je hoeft niet perse ver te gaan. Alleen in de omgeving van het restaurant zijn al meer dan tien soorten kolibries gesignaleerd. Kijk ter plaatse waar je zin in hebt. In de middag, na de lunch, brengt de chauffeur je terug naar Quito.

Decorative torn edge

Kun je geen genoeg krijgen van de bijzondere Ecuadoriaanse natuur? Maak kennis met het primaire regenwoud tijdens de bouwsteen ‘Diep de Amazone in die start vanuit Quito. Ook is het mogelijk om met een privétransfer vanuit Bellavista in een keer door te reizen naar Otavalo voor de bouwsteen Ponchos en panfluiten.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Ecuador reis Quito
bouwsteen

Easy going Quito: starten op de evenaar

 • Quito
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 141,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Ecuador reis Otavalo
bouwsteen

Ponchos en panfluiten

 • Otavalo
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 108,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Ecuador reis Amazone
bouwsteen

Diep de Amazone in

 • Cuyabeno
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 347,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge