Naar boven

Bezienswaardigheden in Cuba

Algemene informatie

Deze bezienswaardigheden moet je gezien hebben

Bij Riksja Travel brengen we onze klanten dichterbij hun bestemming. In onze Cuba bouwstenen zijn excursies inclusief waarbij je het land echt leert kennen en die volgens ons niet mogen ontbreken tijdens je reis. Zo wordt je in Havana in een oldtimer opgehaald van de luchthaven en laten we je in Trinidad juist de buitenwijken zien waar je iets meekrijgt over het lokale leven in Cuba. Maar er is nog veel meer mogelijk. We geven je hier wat meer info over de bijzondere excursies die je zelf kunt toevoegen. Heb je interesse in één van deze ervaringen? Laat het ons via deze pagina weten.

Wandelen

Cuba is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt wat natuur betreft, maar er zijn genoeg mooie plekken waar je goed kunt wandelen. Tussen de tabaksvelden in Viñales maak je een wandeling door het platteland van Cuba, waarbij je op bezoek gaat bij de sigarenboer. Tijdens de wandeltocht door de tabaksvelden bezoek je een traditionele boerderij en doorkruis je via een tunnel één van de mojotes. Je kunt hier trouwens ook paardrijden, in dit reisblog geven we nog wat meer informatie over het paardrijden in deze streek. Aan de oostkust vind je twee plekken die niet te missen zijn voor wandelaars. Stap in de voetsporen van Che en Fidel tijdens een pittige hike door het Sierra Maestra gebergte. Na een 2 uur durende tocht bergopwaarts door het regenwoud, wordt je beloond met het rebellen hoofdkwartier Comandancia de la Plata. Tenslotte is Baracoa de meest tropische bestemming van Cuba, waar je zelf fijn op pad kunt gaan. Wij hebben hier zelf de 575 meter hoge tafelberg El Yunque beklommen, waarvandaan je het beste uitzicht hebt over het dorp.

Deel je hobby of bijzondere interesse met een Cubaan

Heb je een hobby of bijzondere interesse, laat het ons dan weten. Dan proberen wij je op Cuba in contact te brengen met iemand die deze passie met je deelt. Een lokale ervaring die je gegarandeerd nog lang bij zal blijven. Zo hebben we bijvoorbeeld een avondbezoek aan een galerie gepland voor een kunstliefhebber, een fotografie wandeling georganiseerd, heeft een reiziger van ons gejamd met Cubaanse muzikanten en weer een andere reiziger heeft zich in het zweet gewerkt tijdens een bootcamp sporttraining. Lijkt jou dit wat? Vraag onze dichter bij je passie bouwsteen dan meteen aan!

Fotografie wandeling

Een net afgestudeerde student kunstgeschiedenis wandelt met je door een volksbuurt in Trinidad en geeft je advies hoe je foto’s met een bijzonder perspectief kunt maken. Zo kom je thuis met bijzondere foto’s die je anders waarschijnlijk nooit gemaakt zou hebben.

Salsa of percussie les

In Trinidad vind je ongedwongen straatmuziek op de verlichte trappen bij Plaza Mayor. Locals en reizigers zwieren hier rond op de klanken van de son muziek. Dit maakt Trinidad een ideale plek om wat swingende salsamoves onder de knie te krijgen. Voor de liefhebber regelen we een privéles salsa van een uur, zodat je ‘s avonds zelf ook een poging kunt wagen. Niet soepel in de heupen, maar spreekt de Cubaanse muziek je wel aan, dan kunnen we in plaats van de salsa les ook een percussie workshop voor je regelen.

Cocktail workshop

Leer je graag hoe en met welke ingrediënten de beroemde Cubaanse rum cocktails gemaakt worden, dan organiseren we een cocktail workshop voor je. Natuurlijk is er ook een cocktail inclusief.

Een lesje Spaans?

Met ‘handen-en-voeten’ Spaans komen de meeste reizigers al heel ver op Cuba. Een Spaanse les kan je hierbij helpen. We kunnen een les van een uur voor je inplannen waarbij je praktische tips krijgt die gekoppeld zijn aan de Cubaanse cultuur.

Fietsen en ziplinen

In Vinales stap je op de fiets en stop je bij een uitkijkpunt, Mural de la Prehistoria (moderne muurschilderingen gemaakt door een Mexicaanse artiest) een kunstenaar die houten beelden maakt en geniet je natuurlijk van de groene vallei. Dan volgt een adrenaline kick. Je klikt je met een harnas vast aan de kabelbaan en dan doet de zwaartekracht de rest. Je zoeft zo’n 15 minuten boven de boomtoppen en hebt een mooi uitzicht over het vallei. Rond lunchtijd ben je terug in het dorp.

Cayo Levisa - strand

De rijke suikerriet geschiedenis bij Remedios

In de omgeving van Remedios ligt een museum waar je meer kunt meekrijgen over de rijke suikerriet geschiedenis van Cuba. Tijdens de dagtocht bezoek je naast dit museum ook het kleine vissersdorp Caibarien. Je eindigt in het Nationale park Rancho El Querete, vooral in de zomerperiode erg groen en geschikt voor een verfrissende duik.

Beach-tour bij Trinidad

Met je elleboog uit het raam van een classy oldtimer pendel je tussen tropische zandstranden bij Trinidad. Stop voor je ultieme foto bij een afgelegen zandstrand en eindig je rit op een comfortabele strandstoel aan zee. ’s Middags wordt je teruggebracht naar Trinidad.

background-pattern