Naar boven

Cuba met kinderen

Reizen met kinderen

Bouw je Cuba familiereis

Met de kinderen een reis naar Cuba maken? Doen! Of je nu met kleine kinderen of tieners reist, Cuba is geschikt voor het hele gezin. Cuba is een land dat tot de verbeelding spreekt. Maak met de kinderen een rit in een oldtimer, zoef tussen boomtoppen door, ga paardrijden door de tabaksvelden of leer samen salsadansen. De Cubanen zijn enorm gastvrij, behulpzaam en gek op kinderen. Speciaal voor families hebben wij een speciale familiereis samengesteld. Hierin zijn de reisafstanden, slaapplekken en activiteiten afgestemd op gezinnen.

Lees de reiservaring van reisspecialist Marloes die samen met haar kinderen naar Cuba is geweest, of lees het verhaal van onze reiziger Sharon die in de zomer met haar baby van 5 maanden en kleuter van 4 door Cuba reisde.

Goed om te weten

Reizen met kleine kinderen
Het is goed om te weten dat het in Cuba niet makkelijk is om aan luiers en babyvoeding te komen. Neem zelf dus voldoende mee. Ook autostoeltjes zijn hier niet standaard verkrijgbaar.

Eten
Het ontbijt is vaak uitgebreid met vele exotische fruitsoorten samen met gekookte- of gebakken eieren. De gemiddelde dagelijkse avondmaaltijd bestaat uit rijst, bonen, wat groente en een stukje kip, vlees of vis. Gelukkig kun je tegenwoordig ook heerlijke kreeft, hamburgers, tapas en pizza’s eten bij de paladares (huiskamerrestaurants). Het is wel aan te raden om voor onderweg voldoende snacks mee te nemen zoals koekjes en mueslirepen.

Slaapplekken
Wij werken in Cuba voornamelijk met kleinschalige hotels en casas particulares. Deze beschikken niet altijd over familiekamers, dus proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken. Meestal zijn er geen kinderbedjes aanwezig in de casas en hotels, het is daarom goed om deze zelf mee te nemen als je die nodig hebt. We raden het aan om voor je baby of peuter een deryan of kiwi traveller (reisbedje) mee te nemen, die kun je gewoon in je koffer opbergen.

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Cuba bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family

background-pattern