Naar boven

Gratis toegang tot nationale parken

blog

Geschreven op
donderdag 1 september
Geschreven door
Marloes Lukaart

Canada reis: Rocky MountainsHiep, hiep, hoera … Canada bestaat in het jaar 2017 maar liefst 150 jaar! Mocht je nu denken: zo jong? Nou, Canada werd pas officieel een Confederatie op 1 juli 1867. Daarvoor stond het gebied met name onder het bewind van Frankrijk, Engeland en ging het weer terug naar Frankrijk. De Fransen noemden het gebied: Nieuw-Frankrijk, in hun glorietijd. Maar het bewind van Frankrijk was zeker niet eeuwig, want de Britten veroverden het gebied weer terug en vervolgens moesten zij het weer afstaan aan de Verenigde Staten. Een soort van machtspelletje, maar dat duurde dus allemaal tot 1 juli 1867. En elk jaar wordt de onafhankelijkheid nog steeds gevierd. Al eens gehoord van Canada Day? Een nationale feestdag, uiteraard op 1 juli, met parades, veel muziek en vuurwerk.

In 2017 is de hele wereld is uitgenodigd

En volgend jaar is het pas echt groot feest! Want in 2017 nodigt Canada de hele wereld uit om gratis de nationale parken van het land te komen kijken. Een jaar lang en alle parken doen mee, van Jasper National Park tot Banff National Park en van warmwaterbronnen tot gletsjers. Je mag ze allemaal (gratis) zien. Dat scheelt toch weer zo’n 68 dollar per persoon voor een parkpas. Parkeer- en kampeerkosten betaal je overigens nog wel.  

Welke nationale parken wil jij in je Canada-reis?

Kiezen hoeft dus niet, maar we begrijpen ook dat je niet onbeperkt op reis kunt gaan. Dus daarom geven we je graag wat persoonlijke inspiratie, een top drie:

clearwater-wells-gray#1           Wells Gray National Park
Onderweg naar Rocky Mountians ligt een regio met paardenranches en houthakkers. Het voelt een beetje als het Wilde Westen. Volgens ons is Wells Gray een van de mooiste nationale parken van British Columbia, maar toch wordt het door de meeste reizigers overgeslagen. Je vindt er reusachtige watervallen, alpiene bergweides en je hebt er volop wandelmogelijkheden. Met onze bouwsteen slaap je op een ranch of in een cabin aan het meer, net waar nog een plekje te vinden is.
Meer info? Bekijk hier onze bouwsteen in Wells Gray.

#2           Pacific Rim National Park
Canada reis: TofinoWat de beste plek is om in Canada beren te spotten? Dat is wat ons betreft Pacific Rim National Park, aan de westkust van Vancouver Island. Beren vanuit de auto spotten is naar onze ervaring niet de manier, je bent vaak niet de enige die de beer gespot heeft en resulteert zich vaak in een rij reizigers met de camera in de aanslag. Dus met onze bouwsteen kiezen we voor een andere manier: je spot  de beren vanuit een rubberboot. Je ziet ze vaak aan de oever, want hier gaan zij op zoek naar vissen en ander voedsel. Met een bootje kom je dichtbij, zonder de beren echt te storen in hun leefruimte. Iets wat we ook beter vinden.
Meer info? Bekijk hier onze bouwsteen in Pacific Rim.

Rondreis Canada: Jasper National Park#3           Jasper National Park

Jep, de Rocky Mountians. Daar zijn ze dan en het landschap in Jasper National Park is een aaneenschakeling van ruige bergen, knalblauwe meren en groene bossen. Zeg nu zelf: wil jij dit ‘ultieme Canada-gevoel’ missen in je reis? Wij regelen een typisch blokhut in het bos. Je zit midden in de natuur en het is een mooi vertrekpunt voor verschillende wandelroutes.
Meer info? Bekijk hier onze bouwsteen in Jasper National Park.

En zo zijn er nog zat parken en plekken die zeker de moeite waard zijn. Wil jij ook in naar Canada? Bekijk hier onze bouwstenen en stel je eigen Canada-reis samen. Onderweg slaap je in afwisselende accommodaties en je plant de rondreis zo in zoals je zelf wilt. Toch nog wat hulp nodig? Dan mag je uiteraard altijd even met ons contact opnemen. We helpen je graag!

Ga terug naar het overzicht: Canada-reisblog.

     

background-pattern