Naar boven

Even voorstellen… Bestemmingsexpert Canada

blog

We zijn gek van reizen en nog gekker van Canada. We houden van immense bergen, prachtige autotochten en ongelofelijke natuurparken. Verder kunnen we geen genoeg krijgen van het spotten van wilde dieren; van orka’s naar walvissen en van grote beren tot een wilde zalmenschool dat tegen de rivier inzwemt. Het enige wat we niet gemeen hebben is onze leeftijd. We vinden het geweldig om door het prachtige Canada te touren langs natuur, te stoppen bij de azuurblauwe meren en zelfs om op een mountainbike de berg af te crossen.

Decorative torn edge
Geschreven op
donderdag 17 januari
Geschreven door
Lenneke van de Mast

Hier zijn we dan, de bestemmingsexperts Canada: Simone, Rommy en Luuk!

Waar Canada in ons hart ligt, is het samenstellen van jouw ideale reis ons trotse werk. Met veel passie en plezier gaan we voor je aan de slag. We kiezen de leukste kleinschalige accommodaties voor je uit waar je buiten de wilde dieren ziet wandelen. De volgende dag nemen we je mee voor een prachtige excursie langs zwemmende orka’s en gaan je, geheel zonder zorgen, naar je volgende bestemming. Ben je minder van de natuur? Ga dan langs de vele koffie bars voor een donut of struin de straten voor de beste pancakes met maple syrup. Maar uiteraard doen we dit het liefst samen met jou, kijk zelfs een op onze website voor de zorgvuldig geselecteerde bouwstenen en ga lekker puzzelen. Als je aan ons doorgeeft wat je leuk vind stippelen wij het perfecte plan voor je droomreis uit en kan je gerust op reis! Een dagje langer of korter? Toch net een andere route? Geen probleem! Voor jou maken we de reis op maat en helemaal toegespitst op je eigen wensen. Maar ik hoor je al denken, wat vinden die bestemmingsexpert zélf dan zo leuk om te doen op hun reis in Canada?

Bestemmingsexpert Simone

Wat vind je zelf leuk aan Canada? Simone: Het allerleukste aan Canada vind ik de afwisseling; de bruisende wereldsteden zoals het multiculturele Vancouver en de Franse sfeer in Quebec City, maar ook de kneuterige vissersdorpjes in de provincie Quebec. De geweldige natuur; uitgestrekte bossen, knalblauwe meren en immens hoge bergen. Maar mijn absolute favoriet zijn de dieren! Hoe bijzonder om beren van dichtbij te spotten en tientallen orka’s langs de boot te zien zwemmen, maar ook de bizons vond ik speciaal, met hun dikke vacht en enorme koppen.

Wat zijn je favoriete plekjes? De steiger bij onze accommodatie in Telegraph Cove; genietend van de ondergaande zon terwijl er een beer aan het rondscharrelen was, het uitzicht over Waterton Lakes, de alpaca’s bij de Eco lodge in St. Paulin en de St. Lawrence River; de rivier is op sommige plekken zo enorm breed dat je de overkant niet kan zien!
Op welk moment werd je verliefd op Canada? Ik denk dat het begon toen ik jaren geleden ’s nachts wolven hoorde huilen in het Algonquin Provincial Park.

Wat vind je het leukst aan het verkopen van Canada? Andere reizigers enthousiast maken over de geweldige bestemming. Tip van de expert: Ga zeker een hotdog eten bij één van de Japadog foodtrucks in Vancouver (er staat er nu ook één bij de luchthaven!), probeer één van de vele Koreaanse restaurantjes op Robson Street in Vancouver en ga op ontdekking bij de vele micro-brouwerijen die je zelfs in de kleinste dorpjes tegenkomt, je kunt hier vaak ook heerlijk eten voor niet te veel geld. Koop bij aankomst voor een paar dollar een koeltas, zo kun je in ieder geval wat ontbijtspullen zoals yoghurt, fruit en brood en jam meenemen en hoef je niet iedere dag buiten de deur te ontbijten. Ook kun je wat extra’s koken voor de lunch wanneer je een keukentje tot je beschikking hebt. Ga of heel vroeg of aan het einde van de dag naar de populaire plekken zoals Lake Louise, de touringcars zijn dan nog niet te bekennen en het is veel minder druk. Loop ook zeker iets verder dan het eerste uitzichtpunt, ook dan ontloop je een hoop andere toeristen.

Bestemmingsexpert Rommy

Rommy: “Canada heeft ontelbare leuke dingen om te zien en te doen. Een ding wat ik graag vertel is het spotten van wilde beren, zo harig en ongelofelijk om ze in het echt te zien. Een fantastisch moment was dat twee beren aan het spelen waren, waarbij de ene hoog in de boom klom. De andere bleef braaf bij de stronk zitten. Verder moet je bij het wandelen door de bossen veel kletsen om te zorgen dat deze knuffelberen niet te dichtbij komen. Gelukkig was dat voor mijn moeder en mij geen probleem. Tip van de Rommy: Ga de fudge brownie van Sweet Jesus in Ottawa of Vancouver proberen. Nóg een tip van Rommy: Niagara Falls is heel toeristisch, maar met een reden. Om met eigen ogen dit donderende water te aanschouwen is een waar wereldwonder”.

Bestemmingsexpert Luuk

Luuk: “Wat is fantastisch aan Canada vind is de uitgestrektheid. Ik hou niet van autorijden in de file maar autorijden door de immense rockies lijkt me geweldig. Ook ben ik een echte natuurfanaat, van mountainbiken, kanoën tot raften. Het liefst combineer ik dit met toffe excursies naar wilde dieren. De onbegrensdheid van Canada is iets wat we in Nederland niet kennen en wat moeilijk te bevatten is na terugkomst. Een land wat alles te bieden heeft, veilig en makkelijk te bereizen maakt dit mijn favoriete land.”

We vinden het fantastisch om nog meer verhalen met je te delen! Ben je benieuwd naar hulp voor het samenstellen van je onvergetelijke droomreis door Canada? Op onze website vind je meer informatie over onze Canada reizen en alle verschillende bouwstenen.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern