ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

GPS in Amerika

GPS in Amerika

blog

Bij je roadtrip door Amerika wil je natuurlijk wel weten waar je heengaat en hoe je daar naartoe moet rijden. Een navigatiesysteem is daarbij de ideale uitkomst maar hoe zit dat nou, is dit bij je huurauto inbegrepen of zijn hier nog andere oplossingen voor? In deze blog probeer ik daar wat meer duidelijkheid op te geven.
Decorative torn edge
Geschreven op
vrijdag 10 november
Geschreven door
Lianne Boerma

Het huren van een GPS is niet standaard aanwezig in huurauto’s, je kunt een navigatiesysteem bijhuren maar de kosten hiervoor liggen relatief hoog. Zo betaal je ongeveer €5 – €10 euro per dag voor dit apparaatje. Op een rondreis van 21 dagen kun je daar dus praktisch een nieuwe GPS voor kopen. Wij raden je aan om er zelf een mee te nemen, dat kan makkelijk en het scheelt in de kosten. Je kunt de kaart met het wegennetwerk van Amerika downloaden op internet of je koopt een chip bij de ANWB winkel. Als je echter geen GPS apparaat hebt dan kun je er ook een huren via de website navigatietehuur.nl. Je krijgt het navigatiesysteem met het wegennet van Amerika dan thuis gestuurd en betaalt alleen voor de periode dat je op reis bent. Je huurt dan een navigatiepakket vanaf €15,‐ per week.

GPS in Amerika

Er is echter ook een kosteloze optie waar je gebruik van kunt maken tijdens de reis. Je hebt er een smartphone voor nodig en een oplaadkabel die je aansluit via sigarettenaansteker in de auto. Je downloadt voordat je op reis gaat de HERE WeGO app en de kaart van Amerika. Als dit gedownload is, kun je offline via de satellieten gebruik maken van de kaart. Zo kun je zorgeloos van je roadtrip genieten!

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern