ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Amerika vakantie zonsondergang Jessica

De Florida-reis van reisspecialist Jessica

blog

Ik wist nooit zo heel goed wat ik moest verwachten bij Florida. Toen ik er naartoe ging zocht ik vooral een goede afwisseling tussen veel zien en beleven maar ook ontspanning. Ik maakte deze reis met mijn vriendin en we hebben onwijs genoten van het heerlijke weer, het relaxen op de stranden, de wizarding world of Harry Potter, de leuke sfeer van Key West en de vriendelijkheid van de Floridianen. Kortom we hebben een super vakantie gehad! In deze blog (deel 1) vertel je ik over mijn reiservaring in Florida.
Decorative torn edge
Geschreven op
woensdag 21 maart
Geschreven door
Lianne Boerma

Mijn route

Drie overnachtingen in Orlando en een bezoek aan Universal Studios en het Kennedy Space Center – overnachting in Crystal River en snorkelen met zeekoeien – twee overnachtingen in St. Pete Beach – Naples en een kano tocht in de Everglades – overnachting in de Everglades City en de airboottocht – twee overnachtingen in Key West en een zeilboottocht – twee overnachtingen in Miami en de Thriller Ride speedboottocht.

Florida, strand St. Pete
Strand Florida Key West

Relaxen op het strand in St. Pete Beach en Naples

Als je naar Florida gaat mag een bezoek aan een strand natuurlijk niet ontbreken. In de Sunshine state van Amerika vind je heerlijke witte stranden en …. de zon schijnt bijna altijd! Vooral de stranden aan de westkust van Florida zijn erg fijn om ontspanning te vinden. Ik ging zelf naar St. Pete Beach vlakbij St. Petersburg. We verbleven in een hotel met surfstijl tintje aan het strand én met een verwarmd zwembad! Je zou het niet denken maar dit kan heel aangenaam zijn in de wintermaanden met temperaturen tussen de 22-25 graden. St. Pete Beach heeft een lang zandstrand en de meeste hotels hebben gezellige muziek van een live bandje of DJ aan het eind van de middag en in de avond, meestal in de weekenden van donderdag tot en met zondag. Wij vonden het in ieder geval heerlijk om s ’avonds met een cocktail aan het strand te zitten met een muziekje op de achtergrond. Wat ik zelf ook echt een aanrader vind is Naples. Wij kwamen hier langs op de weg naar Everglades City en het was een oase van rust. We parkeerden onze auto bij een straatje bij één van de miljoenenhuizen aan de 4th Avenue North en liepen direct het strand op, wat een rust! EEn heerlijk wit strand met weinig mensen. Hier pakten we onze boeken er weer bij en namen een duik in de zee voor een ultieme ontspanning! Meer heb je toch niet nodig?

De Harry Potter wereld van Universal Studios

Een van de dingen die ik nooit had willen missen is een bezoek aan Universal Studios. Eigenlijk is het een beetje de Efteling maar dan 20x beter. We liepen niks vermoedend het pretpark in en de rijen op deze doordeweekse dag in november waren nauwelijks aanwezig. We dachten ‘we zijn vroeg en de drukte komt nog wel’ maar die drukte is eigenlijk de hele dag uitgebleven. We liepen gelijk door naar Harry Potter en keken onze ogen uit! Het was alsof we zelf in de wereld waren beland van Zweinstein, Ron en Hermelien en magische toverstokken. Bij de eerste attractie die we zagen dachten we gelijk: deze moeten we uitproberen. We kregen een 3D-bril op en daar gingen we en GAAAF dat het was! Een must om zelf uit te proberen vind ik. Naast Harry Potter vind je er natuurlijk veel meer zoals Transformers, Minions, Superheldenthema’s en King Kong.

… Ben je al benieuwd naar mijn verdere ervaringen van Florida? Nog heel even geduld, deel 2 wordt over twee weken geplaats…..

Harry Potter Hogwarts Universal studios Orlando

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern