ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

devils-tower-amerika-rondreis

Van Devils Tower naar Westernstad

bouwsteen

 • Reisschema:
  Devils Tower en Cody
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 235,- p.p. bij 2 personen
✓ Verblijf in een hotel in Sheridan en Cody

✓ Devils Tower
rodeo amerika
Decorative torn edge

Dag 1 – via Devils Tower naar Sheridan

Vanuit de omgeving van Mount Rushmore vertrek je naar Sheridan. Je steekt vandaag de grens over naar de staat Wyoming. Omdat Sheridan zelf niet veel te bieden kun je vandaag de hele dag gebruiken om onderweg wat stops te maken. Spearfish Canyon, in het noorden van de Black hills, heeft ons erg verrast, wij reden de scenic byway die je dwars door de canyon voert. Vervolgens doemt in de verte een enorme rotsformatie op: Devils Tower.

Er zijn verschillende mythes over deze rots en de bekendste is die van zeven meisjes die dansten onder de sterren en aangevallen werden door een beer. Ze riepen de rost waar ze op stonden om hulp en de rots rees vervolgens de hoogte in.

 

Decorative torn edge

Dag 2 –  Van Sheridan naar Cody

Je reist verder in westelijke richting naar Cody; De toegangspoort naar Yellowstone. Deze westernstad is bekend van Buffalo Bill. Het Buffalo Bill Museum of the West is daarom leuk om te bezoeken, want…..wie was hij nou eigenlijk? Naast tentoonstelling over het leven van deze kleurrijke wild west figuur is er ook een tentoonstelling over de natuur en wildlife van Yellowstone National Park.

Cody heeft een gezellig centrum met winkels, restaurants en terrassen. Plof eind van de middag neer op een terrasje bij een van de brouwerijen voor een bierproeverij. In de zomermaanden kun je een kaartje kopen voor de rodeo die hier wordt gehouden, een echte aanrader.

Decorative torn edge

Dag 2  –  Vertrek uit Cody

Je laat Cody achter je en vertrekt naar de volgende bouwsteen. Veel reizigers gaan vanuit hier door naar het oudste Nationale Park van Amerika, Yellowstone.

Het is ongeveer drie kwartier rijden naar de oostelijke ingang van het park, maar je kunt er ook voor kiezen via de noordelijke ingang het park in te rijden. Je reist dan via de Beartooth Pass en pakt direct het noorden van het park al mee.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Van Devils Tower naar Westernstad

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Bizonder Yellowstone

 • Yellowstone NP
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 1.058,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Buffalo safari
bouwsteen

Op zoek naar Mount Rushmore

 • Mount Rushmore en Custer State Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 362,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern