Zuid-Afrika combineren met zon, zee en strand

blog

Geschreven op
vrijdag 3 maart
Geschreven door
Kiki van Nes
Delen op social media


Strand Zuid-Afrika

Strand Zuid-Afrika

Wij merken dat veel reizigers het fijn vinden om hun avontuurlijke reis door Zuid-Afrika af te sluiten met zon, zee en strand. Zuid-Afrika biedt veel, maar de strandafsluiting is met name in de ‘wintermaanden’ (juni t/m augustus) lastig te vinden. Omdat het veel waait aan de kust van Zuid-Afrika en je met de temperaturen en de ruige zee niet zo snel een duik neemt, hebben we daar twee oplossingen voor gevonden.

 

 

 

MauritiusStrand Mauritius

In de Indische oceaan ligt het eiland Mauritius, met zijn witte zandstranden en gemiddelde temperatuur van 25 graden, kun je hier het hele jaar door terecht. We hebben hier gekozen voor een sfeervol hotel in het noorden van het eiland. Je loopt vanuit je kamer makkelijk naar het zwembad of steekt even de weg over naar het witte zandstrand. Meer over het strandeiland Mauritius lees je bij de bouwsteen ‘Magnifiek Mauritius‘.

 

 

Zanzibar Strand Zanzibar

Zanzibar is een van de bekendste strandafsluiters in Afrika. Zanzibar hoort bij Tanzania en veel reizigers gaan hier naartoe om hun reis ontspannen af te sluiten. Je kunt vier dagen doorbrengen aan het strand/ zwembad van je resort of huurt een snorkel en/ of duikspullen om de onderwaterwereld te verkennen. Zanzibar ligt weer een stukje dichterbij de evenaar en de temperaturen zijn het hele jaar door aangenaam. De maanden april en mei zijn minder geschikt omdat het dan kan regenen. Meer hierover lees je bij de bouwsteen ‘Zin in Zanzibar’.

 

 

Maar hoe dan?Strand Zuid-Afrika, Mauritius en Zanzibar

Laat het praktische gedeelte maar aan ons over. Allereerst zijn de beste vluchten naar beide eilanden beschikbaar vanuit Johannesburg. Het beste is dus om je reis door Zuid-Afrika te eindigen in Johannesburg om vanuit hier verder te vliegen. De heen- en terugvlucht regelen we via een van de luchtvaartmaatschappijen die beide bestemmingen met elkaar combineren. Vaak kunnen we dus één ticket aanbieden voor de gehele reis. Omdat je een extra vlucht nodig hebt, ligt de totale ticketprijs zo’n 300 euro per persoon hoger.

Wil jij je Zuid-Afrika-reis combineren met een strandafsluiter op Mauritius of in Zanzibar? Reisspecialist Carin helpt je graag verder. Bekijk ook de andere Zuid-Afrika-bouwstenen.

Zuid-Afrika safari prive
bouwsteen

Safari lodge aan de Kaapse kust

  • Port Elizabeth
  • 3 dagen / 2 nachten
  • vanaf € 645,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
rondreis

Avontuurlijk Zuid-Afrika

  • Blyde River Canyon – safari in oa Kruger privéreservaat - Swaziland - Hluhluwe - iSimangaliso Wetland Park - Drakensberg
  • 16 dagen / 15 nachten
  • vanaf € 1621,- (€119,- per dag) p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge