ANVR logo
Calamiteitenfonds logo
SGR logo
Menu background

Naar boven

#5 Redenen: waarom een nachtje bij de boer

blog

Geschreven door Carin

Regelmatig krijgen we de vraag van onze reizigers of dat nachtje bij de boer uit het reisschema mag. Naast het feit dat het een erg goede tussenstop is op de route, zijn er nog veel meer redenen om dit onderdeel juist in je reis op te nemen. De vijf belangrijkste redenen zet ik voor je op een rijtje:

Decorative torn edge
Geschreven op
maandag 7 januari
Geschreven door
Judith Konneman
Delen op social media
Waarom een nachtje bij de boer

#1. De omgeving is echt geweldig

Via een goede zandweg rijd je richting de boerderij. Het voelt totaal niet toeristisch en het eerste wat wij wilden doen, is de camera pakken en foto’s maken van de heuvelachtige omgeving. De ligging van de boerderij is geweldig en in de verte zie je struisvogels staan en zie je schapen grazen. Je bent eigenlijk echt in the middle of nowhere, in ieder geval, zo voelt het.

#2. Neels (de boer) is echt een mensen-mens

Wow, wat is de boer hartelijk. Hij heeft energie voor tien. Hij runt een boerderij en samen met zijn vrouw ook nog de B&B. Wij ontmoetten hem net voor het eten en hebben met hem een wedstrijd rugby gekeken. Leuk om meteen zo hartelijk meegenomen te worden in het dagelijkse leven van de boer. De volgende ochtend laat Neels je vol passie de boerderij en de beesten zien.

#3. Anné-Lize kookt geweldig

In de middag bij aankomst vroeg de boerin ons wat we graag wilden eten en vertelde ons over de mogelijkheden. Een soepje, verschillende hoofdgerechten en ook wat typisch Zuid-Afrikaanse gerechten van de braai passeerden. 1 voor 1 wat het geweldig en ook al hadden wij ons op dit moment van de reis voorgenomen om even geen toetjes meer te eten.. Dat voornemen hebben we toch maar met 1 dag uitgesteld.. 😉

Waarom een nachtje bij de boer
Waarom een nachtje bij de boer

#4. Geen gestreste struisvogels

Tijdens mijn reis heb ik een aantal struisvogel boerderijen bezocht. Ik schrok dat er bij sommige boerderijen struisvogels stonden die echt gestrest over kwamen. Dit zag je bijvoorbeeld aan de kaalgeplukte staart. Op deze boerderij wordt er goed gezorgd voor de struisvogels en hebben ze veel bewegingsruimte. Hierdoor wordt de struisvogel toch weer wat fotogenieker.

#5. Met een beetje geluk..

Neemt Boer Neels je mee op een avond ‘safari’. We stapten achter in het bakkie en reden nog een rondje over zijn land. We telden de schapen, de struisvogels en beleefden nog meer.. Het is altijd een avontuur!

Een nachtje bij de boer is onderdeel van de Thuis op route 62 bouwsteen is zeker een aanrader en vond ik een van de verrassingen tijdens mijn Zuid-Afrika reis.

Wanneer bij Neels en Anné-Lize geen beschikbaarheid meer blijkt dan reserveren wij een nachtje bij een guest farm in Albertina of nabij Swellendam. Het verblijf kan wat afwijken. Zo is in Swellendam het diner niet inbegrepen. De service, kwaliteit en beleving zijn er echter niet minder om en je verblijft nog steeds middenin het Afrikaanse platteland.

Waarom een nachtje bij de boer

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern