Naar boven

Zes redenen waarom Portugal op je bucketlist hoort  

blog

Reizen naar Portugal op je bucketlist? Doen! Portugal is het land van goudgele baaien, hoge kliffen, glooiende wijnvalleien, kleine vissersplaatsjes en bruisende steden. We kunnen wel honderden redenen geven waarom je naar dit land zou willen reizen, maar we hebben tóch een selectie voor je gemaakt. Zit jij te denken over een rondreis door Portugal? Dit zijn de zes belangrijkste redenen om vandaag nog Portugal op je bucketlist te zetten.
Decorative torn edge
Geschreven op
maandag 27 juli
Geschreven door
Demi Bokern
Kamperen Portugal

Het is niet al te ver reizen

Zo’n rondreis door Indonesië is natuurlijk ontzettend gaaf, maar voordat je er bent moet je wel eerst nog even zo’n vijftien uur vliegen. Een vlucht naar Faro daarentegen duurt exact drie uurtjes! Dit maakt Portugal dé bestemming om ‘even’ naartoe te gaan: je stapt na een paar uurtjes gewoon fris en fruitig je eigen huurauto in om de highlights van Portugal te ontdekken. En je betaalt er gewoon in euro’s. Ook wel eens lekker.

Overdag lekker warm, ’s avonds lekker koel

Waar je in Nederland op zomerse dagen ’s avonds heftig bezweet wakker ligt in bed, heerst er in Portugal een heel ander klimaat. Hier hoef je de verkoeling bijna niet op te zoeken. Overdag wandel je met de wind in je haren langs de ruige kliffenkust en ’s avonds sip je op het terras en in een warme trui aan je glaasje port. Niet vanwege de airco, maar vanwege het koele zeebriesje dat in heel Portugal waait. Portugal ligt namelijk aan de Atlantische Oceaan en hier is het over het algemeen een stuk koeler dan aan de Middellandse Zee.

Portugal reizen Alentejo
Sardines eten in Portugal

Gastvrijheid ten top

Portugezen zijn vriendelijk, relaxed, open, tolerant én echte gezelligheidsmensen! Je verwacht misschien dat de siësta uit Spanje afkomstig is, maar niets is minder waar: Portugal is de bakermat van de siësta. Tussen 12 en 15 uur sluiten de winkels en gaan de meeste Portugezen naar huis om samen met de familie uitgebreid te lunchen en socializen. Op deze manier wordt de sterke familieband gekoesterd.

Het Portugese eten

Speaking of een uitgebreide lunch: Portugees eten is uitbreid en voor héél lekker. De Portugese keuken is trots, royaal en goed gekruid: eigenlijk een beetje zoals de Portugezen zelf. Portugal heeft veel traditionele tavernes, maar ook gezellige en stijlvolle restaurants. Vrolijk gekleurde tegels vind je bijna overal op de muren terug. Omdat Portugal grotendeels aan zee ligt, is het geen verrassing dat je overal wel een visje kan eten. Geniet van vers gevangen gegrilde sardines met tomaten of gekookte aardappels met gezouten en gedroogde kabeljauw (bacalhau). Está delicioso!

Naast vis is er ook ruime keuze aan andere smaakvolle gerechten: knapperig brood, kip en stoofgerechten van varkens- en lamsvlees of kaas. Alles natúúrlijk met een glaasje port of wijn erbij.

Tapas Portugal
Natuur Douro vallei

Het schitterende Portugese landschap

Het landschap en de natuur van Portugal is eigenlijk meer dan schitterend. Van hoge bergen en uitgestrekte valleien tot groene heuvels en brede zandstranden. Het Portugese landschap lijkt gemaakt voor een roadtrip. Met ons op kun je dit op je eigen tempo en met je eigen huurauto ervaren. De wegen in het land zijn goed onderhouden en mocht je verdwalen, vraag dan aan een van de gastvrije Portugezen de weg. Ze spreken weinig Engels, maar met wat handen-en-voeten werk kom je er zeker ook wel.

De Portugese cultuur

Een beetje cultuur mag tijdens je rondreis natuurlijk niet ontbreken en dat zit in Portugal wel goed. Struin door de stegen van fado-stad Coimbra en luister ’s avonds naar de klanken van de twaalfsnarige Coimbra-gitaar, maak je eigen azulejo in een schilderachtig plattelandsdorpje en treed in Lissabon in de voetsporen van ontdekkingsreiziger Vasco da Gama. Met een hoofd vol indrukken sluit je je reis af in een schitterend Portugees landhuisje, waar je een sprookje van een verblijf binnenstapt.

Reizen Portugal

Boek jouw individuele rondreis door Portugal

En? Staat Portugal inmiddels op jouw bucketlist en kun je niet wachten om hiernaartoe te reizen? Dat snappen we heel goed. Bekijk dan eens onze kant-en-klare Portugal-reizen en laat je inspireren. Of ga zelf lekker puzzelen en stel je eigen Portugal-reis samen met onze bouwstenen!

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern