Menu background

Naar boven

Portugal-met-kinderen

Familieplek aan de Zilverkust

bouwsteen

 • Reisschema:
  Zilverkust/Estremadura
 • Reisduur:
  6 dagen / 5 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 215,- p.p bij 4 personen
✓ Knus huisje op kleinschalig vakantiepark gericht op gezinnen met jonge kinderen
✓ Verwarmd zwembad, speeltuin en boerderij dieren
✓ Kastelen, strand en wandelmogelijkheden in directe omgeving
✓ De Zilverkust Portugal is zeer centraal gelegen en dus altijd te combineren met andere bouwstenen
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst familieresort aan de Zilverkust

Vandaag rijd je naar de Zilverkust van Portugal en slaap je in de Estramadura regio. Een uniek stukje Midden -Portugal en de ideale plek voor een afwisselende gezins vakantie. Omdat er zoveel te doen is slaap je hier 5 nachten, maar meer mag natuurlijk ook. Even gewoon de tassen uitpakken, boodschappen doen voor een paar dagen en op je gemak de omgeving ontdekken. Op het kleinschalige vakantiepark vermaken de kinderen zich in ieder geval prima. Vriendjes zijn snel gemaakt en met een (verwarmd) zwembad, speeltuinje en schapen die gevoerd en geaaid mogen worden hoefden onze kinderen het terrein eigenlijk niet meer af.

Decorative torn edge

Dit kleinschalige familie resort ligt op ongeveer 1 uur rijden vanaf Lissabon en 2,5 uur vanaf Porto en is dus heel mooi te combineren met deze steden en onze andere bouwstenen.

Er zijn slechts een paar huisjes op dit resort en dit zijn allemaal knusse huisjes/glamping cabins die met veel aandacht zijn ingericht door de Nederlandse eigenaren met gezinnen met jonge kinderen in hun achterhoofd. Elk huisje is uniek en heeft een eigen buitenruimte omdat je hier vooral buiten leeft. Mocht het wat frisser zijn in het voor of najaar, dan steek je lekker de houtkachel aan.

Decorative torn edge

Dag 2 t/m 5 – verblijf Zilverkust Portugal /Estremadura

De rest van de dagen van je verblijf hier. Deze regio bij de Zilverkust leent zich uitstekend voor uitstapjes. Cultuur vind je onder andere bij de kastelen van Obidos en Sintra en voor natuur hebben de Nederlandse eigenaren volop tips voor wandelingen met kinderen van elke leeftijd. Voor de echte kleintjes hebben ze zelfs een rugdrager die je kunt lenen. Lekker uitrusten doe je bij het zwembad of op het strand. Er zijn meerdere stranden in de buurt die heel geschikt zijn voor kleinere kinderen met rustig water en lekker veel zand om mee te spelen of duinen om vanaf te rollen/rennen.

Decorative torn edge

Vanaf 6 jaar is het mogelijk om te leren golf surfen of bodyboarden en de eigenaren hebben contacten met surfscholen in de omgeving zodat het mogelijk is om een les of meerdere lessen te volgen. Bij voldoende animo wordt er zelfs vanuit de accommodatie een surfmiddag georganiseerd aan het strand van Baleal.

Wat er ook wekelijks in het hoogseizoen wordt georganiseerd is een pizza avond. Lekker met z’n allen pizza’s beleggen en bakken in de steenoven pizza. Meedoen mag, maar er hoeft helemaal niks deze dagen.

 

 

Decorative torn edge

Dag 6 – Vertrek uit de Zilverkust Portugal

Vandaag vertrek je uit de Estremadura regio en reis je door naar je volgende bestemming. Natuurlijk kunnen we ook extra nachten toevoegen aan deze bouwsteen.

Reis vanuit hier verder richting het zuiden om Lissabon en de Algarve te bezoeken of reis verder richting het noorden naar Fadostad Coimbra of Porto.

Decorative torn edge

Onze sfeervolle adresjes

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Je pensão in Coimbra

 • Coimbra
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 136,- p.p bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
rondreis portugal tram lissabon
bouwsteen

Authentiek Lissabon

 • Lissabon
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 189,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Evora Portugal
bouwsteen

Het platteland van Alentejo

 • Regio Alentejo
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 118,- p.p bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge