Ontdek Portugal met de authentieke camper

bouwsteen

  • Reisschema:
    in vrijheid langs de Portugese kust
  • Reisduur:
    7 dagen / 6 nachten
  • Reissom:
    Vanaf € 433,- p.p. bij 2 personen
  • tot €571,- p.p. bij 2 personen (hoogseizoen)
✓ Je eigen vintage Volkswagen busje
✓ Stoppen en slapen waar en wanneer je maar wil
✓ Uitgestrekte kliffkust stranden
✓ Insider tips voor de ultieme beleving

* Bestuurders dienen minimum 25 jaar te zijn en minimaal 2 jaar een geldig rijbewijs te hebben
Portugal volkswagenbusje

 Dag 1 – Start camper avontuur vanuit Lissabon

Vandaag is het eindelijk zo ver. Tijd om de Portugese kust af te crossen Nou ja afcrossen…. Zo snel gaat je vintage busje nou ook weer niet. Maar door het relaxte tempo kom je wel meteen in de juiste vakantie modus. Dus lekker tuffen met je camper over kleine wegen, de wind in je haren en het echte Portugal ontdekken.

Wist je trouwens dat je in Portugal wild kan kamperen? Of nou ja, het wordt gedoogd. Officieel mag het niet en je kan er een boete voor krijgen, maar iedereen doet het. Vooral aan de ongerepte westkust vind je veel plekjes waar je je camper kunt parkeren. Hier slaap je op de meest spectaculaire plekken met een uitzicht dat sommige van de beste hotels in Portugal niet kunnen bieden. Dus zie je een mooi pekje aan de kust? Stoppen maar, biertje erbij en wachten tot de zon in de zee zakt. Als dit geen vakantie is!

 

Op de luchthaven of in het centrum van Lissabon word je door de Belgische Wouter opgewacht. Samen reist hij met jullie naar de garage waar je camper klaar staat. Dit vintage busje is de komende dagen van jou. Hoe zal het zijn om er in te rijden? Toch een beetje spannend. Gelukkig legt Wouter je alles uit. Elk Volkswagen busje heeft wat “gebruiksaanwijzingen”, maar na een kleine testrit en wat insider tips ben jij klaar voor je avontuur. Het is even wennen aan de miles aanduiding en het rijden zonder stuurbekrachtiging dus ‘take it easy’ vandaag. Het blijft vakantie. Neem lekker de binnenwegen, geniet van het uitzicht en ga op zoek naar jullie eerste stop.

Dag 2 tot dag 7 – stop waar en wanneer je wilt

Trek je richting het noorden of het zuiden? Onze favoriete plekken liggen langs de kust van de Alentejo. Hier heb je geen hordes toeristen of betonflats, maar uitgestrekte kliffstranden waar je ook overigens ook goed kan surfen.

Een voorbeeldroute:  Comporta – Vila Nova de Milfontes – Odeceixe – Arrifana – Sagres  – Cabo de São Vicente

Kleine kanttekening: in de Algarve gelden andere regels wat betreft wildkamperen. Het is hier eigenlijk verboden en er wordt in het hoogseizoen streng op gecontroleerd.  Hier raden we daarom liever een kleinschalige campsite aan. Een fijne afwisseling. Je kunt dan lekker uitgebreid douchen en hebt ook gewoon elektriciteit. Sommige campsites hebben zelfs een zwembad.

Meer informatie over de camper vind je hier.

 

Ook mogelijk met kinderen?

Ja, zeker! Je zet je camper neer, klapt de stoeltjes uit en je bent klaar. Je hebt overal je keukentje bij de hand, dus je smeert zo een boterham of snijdt wat fruit. Bij veel stranden aan de westkust komen de zee en de rivier bij elkaar. Het rustige rivier strand is ideaal voor kinderen en de temperatuur van het water aangenamer dan de frisse Atlantische Oceaan. Op campsites is het fijn om faciliteiten te hebben en uitgebreid te kunnen douchen. De kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin en plonsen in het zwembad. Maar zelf vonden we het leuk om een paar nachten wild te kamperen. Dit klinkt spannender dan het is. Onderweg kwamen we regelmatig families tegen (ook met baby’s) en zo word je wakker terwijl je uitkijkt over de oceaan.

 

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met