Naar boven

Braga Guimaraes Portugal

Braga: in het spoor van Vinho Verde

bouwsteen

 • Reisschema:
  Braga
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  wijnproeverij 'vinho verde'
 • Reissom:
  vanaf € 185,- p.p. bij 2 personen
✓ Wandel door de oude binnenstad van Braga: de stad met de vele kerken

✓ Proef de bijzondere smaak van de groene wijn 'vinho verde'

✓ Raak verwonderd door Renaissance paleizen

✓ Bezoek de geboortegrond van Portugal: het kasteel van Guimaraes

✓ Overnacht in een centraal hotel in Braga
braga portugal
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Braga

Na een reis van zo’n twee uur bereik je de stad van de kerken Braga vanuit de Douro of Porto. Het middelpunt van de stad is de Praça da República; vanaf hier slenter je door de talrijke steegjes en bewonder je oude barokke huizen. Een bezoek aan de Sé, de kathedraal, mag echt niet missen in deze religieuze hoofdstad. Voor de mooiste uitzichten beklim je vandaag nog de pelgrimsberg Bom Jesus do Monte. Honderden treden leiden naar boven. Als je benen al zwaar aanvoelen na een wandeling door de stad, neem dan gewoon de Elevador do Bom Jesus naar boven. Je overnacht hier in een centraal en modern hotel. Klinkt het nu alsof Braga een ouderwetse stad is? Niets is minder waar, het is één van de jongste steden in Europa; een echte universiteitsstad. De hippe koffie- en lunchtentjes zijn dus nooit ver weg. 

Decorative torn edge

Dag 2 – Vinho verde proeven

De Minho regio staat bekend om haar Vinho Verde, de groene wijn. Dit is niet te zien aan de kleur, deze kan namelijk rood, wit of rosé zijn, maar aan de leeftijd van de wijn. Deze wijnen worden vaak kort na het produceren gedronken, verwacht dus een lichte en verfrissende wijn. Vandaag regelen we een Vinho Verde proeverij voor je. Je bezoekt de wijnkelder en de wijngaarden, je leert alles over het gehele productieproces. Daarna volgt de wijnproeverij met tapas en Portugese kaas. Het wijnhuis dateert uit 1378 en heeft een bijzonder interieur met unieke muurschilderingen en antiek. Vervolg daarna de weg naar de culturele stad Guimarães, hier is de geboortegrond van Portugal. Bezoek één van de zeven wonderen van Portugal, het kasteel, en pak daarna een terras op één van de gezellige pleinen in het centrum van de stad. Blijf je liever deze nacht in Guimarães om te ontnuchteren? Laat het je reisspecialist weten, dan plannen we een nachtje Guimarães voor je in. 

Decorative torn edge

Dag 3 – Op naar de natuur!

Na twee korte stedentrips kunnen wij ons voorstellen dat je klaar bent voor wat afwisseling. Tijd om de natuur weer in te gaan. Vanaf hier raden we je aan om te wandelen of kloven te trotseren in het nationale park van Peneda-Gerês of genieten van het leven in de Douro-vallei. Toch nog zin in een extra stad? Reis dan weer naar het zuiden naar de gezellige stad Porto.

Decorative torn edge

Onze sfeervolle adresjes

torn-edge

Braga: in het spoor van Vinho Verde

Deze bouwsteen is goed te combineren met

peneda geres antieke bruggen
bouwsteen

Peneda-Gerês: het pelgrimspad naar Peneda

 • Peneda-Gerês Nationaal Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 320,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
portugal porto
bouwsteen

Porto: wijnhuis aan de Ribeira

 • Porto
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 95,- p.p bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern