Naar boven

schistdorpen-in-portugal

Serra da Lousã: wandelen langs rotsdorpen

bouwsteen

 • Reisschema:
  Cerdeira, Serra da Lousã
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  wandeling bij Talasnal met gids
 • Reissom:
  vanaf € 275,- p.p. bij 2 personen
✓ Wandeling langs pittoreske rotsdorpen
✓ Verken het kunstenaarsdorp Cerdeira
✓ Ontdek de historische straten van Talasnal
✓ Overnacht in een traditioneel huis in een rotsdorp
Portugal Piodao Serra da Lousa
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Cerdeira

Op slechts een uur rijden van Coimbra hebben we een echte oase van rust voor je gevonden in de Serra da Lousã. Een kronkelende weg met uitzichten brengt je naar Cerdeira, waar je de komende twee nachten verblijft in een rotshuisje. Cerdeira is één van de rotsdorpen in de regio, die zijn naam dankt aan het materiaal dat is gebruikt om de huizen te bouwen. Vergeet niet vooraf boodschappen te doen in Lousã of omgeving, je kunt namelijk zelf koken in het appartement. De kleine lokale bistro biedt overdag ook kleinere lokale gerechten, zoals soep, sandwiches en petiscos.

Decorative torn edge

Dag 2 – Wandeling in Talasnal

Vandaag regelen we een wandeling met gids voor je om de rotsdorpen van de regio te bezoeken. Je begint in Talasnal, een half uur van je verblijf verwijderd, één van de meeste populaire dorpen in de Serra da Lousã dat toch zijn authenticiteit heeft kunnen bewaren. De privé Engelssprekende gids wacht hier al op je. De gids komt uit de regio en kan je veel vertellen over de Aldeias do Xisto (de leistenen dorpjes). Verken eerst Talasnal. Geniet van de prachtige uitzichten, slenter door historische straten, luister naar het geluid van de fontein die door de Talasnal stroomt voordat je de komende twee uur in de omgeving gaat wandelen. Afhankelijk van je ervaring en moeilijkheidsgraad kan de gids je verschillende routes aanraden.

Na de wandeling kom je weer terug in Talasnal waar je kunt bijkomen. Een aanrader is om een hapje te eten bij restaurant Ti Lena, waar ze heerlijke lokale gerechten serveren. Probeer zeker het lokale gerecht cabrito (geit), een specialiteit van de regio.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek vanuit Cerdeira

Doe in de ochtend rustig aan, de rust van Cerdeira is ideaal om wat te relaxen. Op je eigen terras de dag met een goed boek beginnen. Vervolg je reis naar de kust om te surfen in Nazaré of bezoek het levendige Lissabon. Onderweg kom je langs één van de 7 wonderen van Portugal: het klooster van Batalha. Deze werd gebouwd om de overwinning van de Portugezen op de Castilianen te herdenken in de 14e eeuw. Het bouwwerk heeft prachtige details aan de binnen- en buitenkant. Wil je nog meer tijd in de bergen besteden? Ga de hoogte in bij Serra da Estrela en loop een dagje stage bij een schaapherder.

Decorative torn edge

Onze sfeervolle adresjes

torn-edge

Serra da Lousã: wandelen langs rotsdorpen

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Portugal-Lisbon-Alfama
bouwsteen

Lissabon: met een local de stad in

 • Lissabon
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 230,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Portugal Nazaré
bouwsteen

Nazaré: kleurrijke visserstradities

 • Nazaré
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 140,- p.p bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Portugal Serra da Estrela wandelen
bouwsteen

Serra da Estrela: bergdorpen en burel

 • Serra da Estrela
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 150,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern