Menu background

Naar boven

Nieuwe bouwsteen: Rainbow Mountain

blog

Geschreven op
woensdag 23 mei
Geschreven door
Corina van Dijk
Delen op social media

Door National Geographic uitgeroepen tot must-see… Een trekking naar ruim 5.000 meter hoogte… Een adembenemend uitzicht op de kleurrijke regenboogberg Rainbow Mountain… Op veler verzoek: dé excursie voor doorzetters, avonturiers en fanatieke hikers. Maak kennis met onze Rainbow Mountain bouwsteen.

Over Rainbow Mountain


Rainbouw Mountain ligt in de zuidelijke regio van Cusco. De berg maakt onderdeel uit van de Andes en de top ligt op 5200 meter hoogte. Rainbow Mountain heeft zijn naam natuurlijk te danken aan de vele kleuren waar de berg uit bestaat. Die kleuren zijn ontstaan door het koper, ijzer en malechiet dat in de grond zit. Een trekking naar Rainbow Mountain was tot voor kort, in tegenstelling tot de trekkingen naar Machu Picchu, nog vrij onontdekt. Nu is er steeds meer vraag vanuit reizigers om deze prachtige berg te beklimmen.

Een ervaring om nooit te vergeten!


Daarom hebben we een bouwsteen ontwikkeld waarbij je een bezoek brengt aan Rainbow Mountain. Voorafgaand aan de excursie slaap je een nacht in Cusco. Dit zal een korte nacht zijn, want je wordt om 4 uur ’s nachts opgehaald. Je rijdt eerst naar het dorpje Pitumarca waar je kunt ontbijten. Vervolgens reis je door langs ruige en smalle valleien en pre-Inca terrassen. Dan kom je aan bij het startpunt van de klim.

In drie uur wandel je naar het uitkijkpunt van Rainbow Mountain dat op 5.000 meter hoogte ligt. Het is een zware wandeling, waarbij je regelmatig moet stoppen vanwege de ijle lucht. Maar het is het zeker waard: Onderweg zie je de meest adembenemende uitzichten. Zoals de met sneeuw bedekte Ausangateberg (6.300 meter hoog), blauwe meren en groene valleien. Maar ook kom je regelmatig alpacas, lamas en Peruanen tegen.

Het einde van de wandeling is het uitzichtpunt op Rainbow Mountain, lokaal ook wel Vincunca genoemd, wat in de Incataal Quechua ‘de zevenkleurenberg’ betekent. De kleuren van de berg komen het beste uit wanneer het zonnig is. Daarom bieden wij deze bouwsteen alleen aan het in droogseizoen dat van half april tot en met september loopt.

Na de trekking keer je terug naar het startpunt van de trekking voor de lunch. Ook bezoek je een eeuwenoude incabrug. Hierna ga je terug naar Cusco en wordt je afgezet bij je hotel. Je slaapt nog een laatste nacht in Cusco waarna je de rest van je reis door Peru vervolgt.

Kan jij het aan?


De excursie naar Rainbow Mountain is niet voor iedereen weggelegd. Je hebt een goede lichamelijke conditie nodig. En zelfs al heb je dat, dan is het alsnog een zware uitdaging vanwege de extreme hoogte. Zo gaan er voor de zekerheid ook zuurstofflessen mee de berg op. Het is altijd verstandig met ons te overleggen of je de excursie aankunt. Er zijn ter plekke eventueel wel paarden die je kunnen vervoeren naar het uitkijkpunt. We raden dit alleen niet aan vanwege de slechte conditie van de paarden.

                                                                  Aandacht voor de natuur


Er zijn inmiddels aardig wat (lokale) organisaties die de trekking naar Rainbow Mountain aanbieden tegen lage prijzen. De Peruaanse overheid heeft hier nog geen regels voor opgesteld. Wij willen ieder geval zo min mogelijk sporen achterlaten. Daarom werken we samen met een iets duurdere, maar betrouwbare partner die veel aandacht heeft voor mens en natuur. Zo wordt er gewerkt met professionele gidsen en wordt afval mee teruggenomen naar Cusco.

 

 

Waarom kiezen voor deze bouwsteen?

 

 • Uitgeroepen door National Geographic als must see
 • Hiken naar ruim 5.000 meter hoogte
 • Fysieke uitdaging
 • Prachtige uitzichten en natuur
 • Professionele gidsen en respect voor de natuur
Peru Rainbow Mountain
bouwsteen

Een berg kleuren

 • Cusco-Rainbow Mountain-Cusco
 • 2 dagen - 1 nacht
 • € 172,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Cusco Plaza de Armas
bouwsteen

Alle wegen leiden naar…Cusco

 • Cusco
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 104,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge