Menu background

Naar boven

Hoogtepunten van een reis door Peru: Culinair, Cultuur en Actie!

blog

Geschreven op
vrijdag 28 juli
Geschreven door
Corina van Dijk
Delen op social media

De meeste collega’s die het Riksja Travel team komen versterken heben al best wat van de wereld gezien. Toch staat Peru vaak nog op het wensenlijstje en komt die wens uit dankzij onze werkgever. Om reizigers goed te kunnen adviseren en een echte Peru-expert te worden, mag je op reis naar Peru om het land en onze accommodaties en excursies te leren kennen. We nemen je graag mee in onze ervaringen, wie weet voor jou een inspiratie om ook een reis naar dit geweldige land te maken.

1 Foodtour in Lima

Dat Peru een zeer culinair land is dat regelmatig in de gastronomische prijzen valt, weten niet veel mensen. Wijzelf waren ook positief verrast door de Peruaanse keuken. Wanneer je reis start in Lima maak je daar de eerste dag van je reis meteen kennis mee tijdens een Foodtour. Onze lokale gids Julio neemt je mee naar de grootste markt van het district Miraflores waar hij je uitleg geeft over de fruitsoorten, groentes, cocabladeren, de vele soorten aardappelen en natuurlijk de rauwe visschotel ceviche. Je mag twee uur lang zo veel proeven als je wilt! Een heerlijk en nuttig begin van de reis, omdat je na deze foodtour meteen weet wat je lekker vindt op de menukaart. Ook leuk was dat je een echt lokaal gevoel krijgt, omdat er geen andere toeristen op de markt zijn en onze gids veel marktlieden kent, waardoor we met veel mensen een praatje maakten.

2 Kleurrijk Arequipa

Veel reizigers vinden de stad Lima chaotisch en grauw. Hoewel wij de hoofdstad van Peru zeker kunnen waarderen, zijn we het er deels mee eens. Daarom raden we je aan om ook Arequipa te bezoeken; Peru’s tweede stad. Hoe grijs Lima is, zo kleurrijk is Arequipa. Een stad met koloniale invloeden, waarvan voor ons het kleurrijke Monasterio de Santa Catalina, een Spaans klooster uit 1579, het hoogtepunt was. Ook vind je er veel fleurige huizen met gezellige binnenplaatsjes. Dat beeld, samen met de reuring van de verschillende pleinen, kerken, restaurants en bars geeft Arequipa een vrolijk karakter. Het is een plek waar veel backpackers samenkomen, waardoor er ook ’s avonds een levendige sfeer is.

3 Actie en avontuur

Peru is geen land voor een strandvakantie. Er zijn wel stranden, maar erg mooi zijn ze niet. Dat geeft niet, want Peru heeft zo veel beters te bieden! Namelijk actie en avontuur. In Peru kun je goed hiken, men noemt het land ook wel ‘Hikers Paradise’.  De Inca Trail naar de oude Inca stad Machu Picchu is erg bekend en populair. Daarom moet je deze minstens vier maanden van tevoren boeken. Maar er is meer.  Wat wij hebben uitgeprobeerd? Sandboarden in  in Huacachina, raften op de Rio Chili, mountainbiken in het Andes gebergte en ziplinen in de jungle. Er is enorm veel keuze en de natuur waarin je bezig bent is prachtig. Na de meeste vakanties hebben wij het gevoel alsof we op dieet moeten. Na Peru voelden we ons juist heel fit en gezond!

4 Inca stad Cusco

De Inca stad Cusco brengt je al dichterbij de Machu Picchu. Niet alleen vanwege de aanwezigheid van vele touroperators die Inca Trails en andere trekkingen aanbieden, maar ook vanwege het echte Inca karakter.  De hele stad staat in het teken van de Inca cultuur.  Je vindt er het Inca museum, het Machu Picchu museum, verschillende Inca ruïnes en een Inca fort. Wat we ook typerend vonden waren de talloze marktjes en winkeltjes met souvenirs in de kleine steegjes rondom de grote pleinen. Poncho’s, wanten, kleden en aardwerk; geen toeristische prullaria, maar mooie lokale producten van goede kwaliteit.

5 Machu Picchu

Hoe cliché ook, de Machu Picchu mag gewoon niet ontbreken aan je Peru avontuur. Het zien van deze oude stad was het hoogtepunt van onze reis. Tijdens je reis leef je er echt naartoe. Als je de ruïne eenmaal in het echt ziet, is dat heel speciaal.

Kortom, Peru is een land waar je een fantastische vakantie kunt beleven met veel mogelijkheden voor activiteiten, cultuur, natuur en een heerlijke keuken.

lima-foodtour
bouwsteen

Easy Going Lima

  • Lima
  • 3 dagen / 2 nachten
  • € 198,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Plaza de Armas Arequipa
bouwsteen

Op adem komen in Arequipa

  • Arequipa
  • 3 dagen / 2 nachten
  • € 106,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge