Menu background

Naar boven

Vernieuwde bouwsteen: Titicacameer eilandhoppen

blog

Geschreven op
donderdag 30 november
Geschreven door
Corina van Dijk
Delen op social media

Wil jij tijdens je Peru rondreis het Titicacameer bezoeken? Kom je graag je in contact met de lokale bevolking, maar wil je dit net even anders dan de rest? Maak dan kennis met onze vernieuwde Titicaca eilandhoppen bouwsteen. Tijdens deze bouwsteen verblijf je een nacht bij de Indianen in een homestay aan de rand van het meer. Het voordeel hiervan is dat hier maar weinig andere reizigers komen.

OvePeru Bolivia Chili rondreis - Titicacar het Titicacameer

Titicaca is het grootste meer van Zuid-Amerika en ligt op 4000 meter boven zeeniveau. Het is daarmee het hoogst bevaarbare meer ter wereld! Het is de geboorteplaats van de zon en de bakermat van de Incabeschaving. De Titicaca-indianen die op en rondom het meer wonen zijn onder te verdelen in verschillende groepen. Ze dragen hun eigen karakteristieke kleding en spreken ieder hun eigen taal. Zo wonen er bijvoorbeeld Uros indianen op de drijvende rieteilanden. Deze kunstmatige eilanden werden oorspronkelijk gebouwd om de oorlogszuchtige Inca’s te ontvluchten. Wij snappen als geen ander dat jij het leuk vindt om in contact te komen met deze lokale bevolking.

Contact met lokale bevolking

Daarom hebben we een bouwsteen ontwikkeld, waarbij je een nacht bij een familie verblijft. Op deze manier maak je kennis met hun en hun dagelijkse leven. Eerder sliepen onze reizigers altijd bij families op Amantaní eiland. Maar we kregen regelmatig terug van onze reizigers dat op dit eiland te veel andere toeristen verbleven. Daar hebben we wat aan gedaan. Wij willen natuurlijk dat jij dat echte lokale gevoel beleeft. Daarom hebben we ervoor gekozen onze bouwsteen aan te passen. We hebben nu gekozen voor een homestay aan de rand van het meer. Hier komen relatief weinig toeristen waardoor je echt deel uitmaakt van de gemeenschap.

Programma van de bouwsteen

Je komt ’s middags aan in de stad Puno. Dit is dè uitvalsbasis voor tochten op het Titicacameer. Puno straalt niet zo veel gezelligheid uit als de andere Peruaanse steden als Arequipa en Cusco. Maar de locatie zo vlak aan het meer is erg handig. Daarnaast zijn er veel festivals, markten en restaurantjes. En niet onbelangrijk: de uitzichten over het Titicacameer zijn schitterend!

De volgende dag na je ontbijt word je bij je hotel opgehaald en naar de haven van Puno gebracht. Daar begin je, onder begeleiding van een Engelstalige gids, aan je boottocht over het meer. Je eerste stop is één van de drijvende rieteilanden, Uros. Vervolgens vaar je door naar Taquile eiland. Dit eiland staat bekend om zijn kleurrijke textielkunst. Je wandelt over het eiland waarna een lunch bij een familie thuis voor je klaarstaat.

Wanneer je terug bent op het vasteland, ga je naar je homestay waar je de nacht doorbrengt. Je verblijf is eenvoudig, maar de mensen zijn ontzettend vriendelijk. De volgende ochtend kun je de familie helpen bij het dagelijks leven. Je kunt de koeien melken of gaan vissen. Ook kun je vragen of de gastheer je wat van de omgeving laat zien. In de loop van de middag keer je terug naar Puno waar je nog een nacht slaapt voor je je Peru rondreis vervolgt.

Waarom deze Titicaca bouwsteen?

 • Vaar op het hoogst bevaarbare meer van de wereld
 • Prachtige uitzichten over het meer
 • Bezoek aan verschillende eilanden
 • Homestay op een minder toeristisch gedeelte
 • Draai mee in het dagelijks leven van je gastfamilie
bouwsteen

Titicaca eilandhoppen

 • Puno - Uros - homestay
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 218,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Titicaca meer rieteiland
bouwsteen

Typisch Titicaca

 • Puno
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 156,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge