Menu background

Naar boven

Rainbow Mountain

Een berg kleuren

bouwsteen

 • Reisschema:
  Cusco-Rainbow Mountain-Cusco
 • Reisduur:
  2 dagen - 1 nacht
 • Reissom:
  € 198,- p.p. bij 2 personen
 • Activiteit:
  begeleide dagtocht in een kleine groep
 • Reisperiode:
  april - oktober
✓ Een fysieke uitdaging op 5000 meter hoogte
✓ Volgens National Geograpic een must-see in je leven
✓ Betrouwbare organisatie met respect voor natuur en bewoners
Peru Rainbow Mountain
Decorative torn edge
Decorative torn edge

Dag 1 – Cusco – Japura- Cusco

Na een korte nachtrust wordt je om vier uur ’s ochtends opgehaald voor een rit naar het plaatsje Cusipata, op ongeveer twee uur rijden van Cusco. Daar stop je voor ontbijt. Je vervolgt je reis door ruige valleien, smalle valleien en pre-Incaterrassen naar het startpunt van je trekking.

De wandeling naar het uitkijkpunt op Rainbow Mountain duurt ongeveer twee uur. Je wandelt naar 5.000 meter hoogte. Een ‘adembenemende’ wandeling – letterlijk -, waarbij je onderweg ongetwijfeld zult moeten stoppen om op adem te komen. Een fysieke uitdaging waarbij elke stap zwaar is, die wordt beloond met mooie uitzichten en ontmoetingen. Zo kijk je uit op de met sneeuw bedekte Ausangateberg (6.300 meter hoog), blauwe meren en groene valleien en kom je alpacas, lamas en Peruanen tegen.

Decorative torn edge

Je stopt voor de zoveelste keer om op adem te komen. Terwijl een lama je op zijn gemak aanstaart, vraag jij je waarschijnlijk af waarom je dit ook alweer zo’n goed idee vond. Dan roept de gids: “Kom op, je bent er bijna!” en loop je weer verder. De wandeling eindigt bij een uitzichtpunt op Rainbow Mountain, lokaal ook wel Vincunca genoemd, wat in de Incataal Quechua ‘de zevenkleurenberg’ betekent. Die kleuren zijn ontstaan door de verschillende mineralen, zoals koper en ijzer, die in de grond aanwezig zijn. Hoe indrukwekkend de kleuren zijn, hangt af van het weer: hoe zonniger, hoe kleurrijker. Daarom bieden we deze trekking alleen aan in de Peruaanse winter, wanneer de kans op regen en bewolking het kleinst is.

Na het schouwspel bewonderd te hebben, reis je weer terug naar het startpunt van de trekking voor lunch en een bezoek aan een eeuwenoude Incabrug. Met een volle maag word je teruggebracht naar Cusco, waar je aan het einde van de dag wordt afgezet bij je hotel.

Decorative torn edge

Dag 2 – Cusco

Na je ontbijt eindigt deze bouwsteen. Voor veel reizigers is Cusco de startplek voor een bezoek aan wereldwonder Machu Picchu. Heb je nog genoeg energie over, dan zijn er verschillende korte en lange trekkings naar Machu Picchu. Geen zin in een trekking, dan bieden we ook bouwstenen aan waarbij je met de trein naar Machu Picchu kunt reizen. Er is voor iedereen wat wils. Neem hiervoor een kijkje op onze Machu Picchu-pagina.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Een berg kleuren

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Machu Picchu - Incatrail kort
bouwsteen

Alle tijd voor trail en vallei

 • Cusco – heilige vallei - Machu Picchu – Cusco
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 870,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Lama bij Machu Picchu - Incatrail bouwsteen
bouwsteen

Markten en mañana Machu Picchu

 • Cusco - heilige vallei - Machu Picchu - Cusco
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 538,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Cusco Plaza de Armas
bouwsteen

Alle wegen leiden naar…Cusco

 • Cusco
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 104,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge