Menu background

Naar boven

Colca Canyo - Peru

Verken de Canyon

bouwsteen

 • Reisschema:
  Arequipa-Chivay-Madrigal-Cruz del Condor
 • Reisduur:
  3 dagen/ 2 nachten
 • Activiteit:
  wandeling naar afgelegen pre-Inca fort met gids
 • Reissom:
  € 389,- p.p. bij 2 personen
✓ Wandel met een gids naar een afgelegen pre-Inca fort met spectaculaire uitzichten
✓ Spot condors en alpaca’s en ontspan in warmwaterbronnen
✓ Geniet van het uitzicht vanuit je hangmat bij je knusse slaapplek
✓ Reis efficiënt in een internationale groep (maximaal 9 personen)
wandelen colca canyon
Decorative torn edge

Dag 1 Arequipa – Colca Vallei

Vroeg in de ochtend word je opgehaald bij je hotel in Arequipa. Je Colca Canyon tour kan beginnen. Vanuit Arequipa klim je eerst snel omhoog de bergen in. Onderweg heb je mooie uitzichten op de top van onder andere de Misti vulkaan. Je rijdt door het nationale park Pampa Cañahuas, waar je lama’s, alpaca’s en Andesvossen tegen kunt komen. Ook heb je kans zeldzame vicuñas te zien. Onderweg maak je een stop om een ‘mate de coca’ te nuttigen, een thee gemaakt van cocabladeren die helpt tegen hoogteziekte. Je zult vandaag een aardig hoogteverschil overbruggen: van 2300 meter ga je omhoog tot een bergpas van 4900 meter, dan weer naar beneden naar de vallei op circa 3500 meter. Maar omdat je in Arequipa al wat aan de hoogte hebt kunnen wennen, is het gelukkig goed te doen.

Rond het middaguur kom je aan in het plaatsje Chivay. De vallei die voor je ligt is dieper dan de Grand Canyon in Amerika en meer dan honderd kilometer lang. Niet de Inca’s maar een beschaving die nog duizend jaar ouder is, de Colluhuas, hebben de steile rotswanden omgevormd tot een voor landbouw geschikt terrassenstelsel. Het moet ongelooflijk veel mensenwerk hebben gekost om dit te realiseren.

Decorative torn edge

Na aankomst heb je even de tijd om wat rond te lopen en de lokale markt te bezoeken. Er zijn een paar leuke barretjes waar toeristen vaak samenkomen, maar verder gebeuren er geen wereldschokkende dingen. Vervolgens ga je naar een hotel voor de lunch (exclusief) waar je onder andere alpaca (soort lama) van de bbq kunt proberen. Na de lunch maak je een korte wandeling door de vallei. Als je teveel last hebt van de hoogte kun je ook vanuit een hangmat genieten van het uitzicht.

Het hotel waar je verblijft heeft kleurrijke Andes decoraties, een mooie tuin met hangmatten en een gezellige zithoek met openhaard. Je kunt hier alvast even naar je kamer. ’s Middag kun je naar de hotsprings van La Calera. Een handdoek kun je bij het hotel of bij de hotsprings voor een paar Sol huren. Je kunt in de hotsprings poedelen in zilt, zwavelhoudend water van 35°C (entree ter plaatse te betalen 15 Sol p.p.). ’s Avonds kun je een kopje thee voor jezelf regelen en met een goed boek bij de open haard in het hotel neerstrijken. De verwarming op je kamer is al voor je aangezet, dus koud zul je het niet hebben.

Decorative torn edge

Dag 2 Colca Canyon trekking

Na een vroeg ontbijt word je naar dorpje Madrigal gereden. Vanwege de afgelegen ligging wordt het niet veel bezocht door andere reizigers, waardoor je echt wat meekrijgt van het lokale leven. Vanuit het dorp wandel je bergopwaarts naar een fort, een verdedigingsfort gebouwd door de Collaguas, een gemeenschap die voor de Inca’s in de canyon leefde. De klim naar het fort duurt ongeveer drie uur. Onderweg zie je traditioneel geklede boeren die hun akkers bewerken. Op ruim 3000 meter hoogte doet het landschap desolaat aan met rotsen, struiken en cactussen. De ligging van het fort op grote hoogte is spectaculair. Aan de ene kant zie je het diepste punt van de canyon, aan de andere kant de bergen. Met een beetje mazzel spot je er ook condors. Het is dan nog ongeveer twee uur wandelen naar het midden van het fort. Je passeert een kloof en ziet eeuwenoude graftombes. Daar aangekomen kent je gids een mooi plekje voor de lunch. Je hebt nog ruim de tijd om rond te kijken. Vervolgens wandel je in ruim anderhalf uur terug naar Madrigal. De rest van de middag en avond heb je vrij te besteden.

Decorative torn edge

Dag 3 Colca Canyon– Cruz del Condor – Puno

Na een vroeg ontbijt vertrek je de volgende ochtend om ca. 06.30 uur verder de vallei in, op weg naar het beroemde uitzichtpunt ‘Cruz del Condor’. Onderweg kom je langs een aantal dorpjes en heb je prachtige vergezichten. Bij het uitkijkpunt kom je rond 08.30 aan. Cruz del Condor is uniek want het is de enige plek in Peru waar je een heel goede kans hebt om de indrukwekkende condors van heel dichtbij te spotten. Ze zweven mee op de opstijgende warme lucht uit de bijna 1000 meter diepe kloof. Dit is vooral tussen 08.00 en 10.00 uur ‘s ochtends en juist dan vliegen ze op ooghoogte voorbij. Een verrekijker en telelens komen zeker van pas.

Decorative torn edge

Na ongeveer een uur stap je rond 09:30 weer in de auto om via dezelfde weg naar Chivay te rijden, maar met de vergezichten die je vergezellen kun je deze weg wel twintig keer rijden zonder je een moment te vervelen. Je maakt nog een stop in het dorpje Yanque, waar je de koloniale kerk bezoekt. Er zijn ook een paar souvenirwinkels en kraampjes onderweg.

Rond lunchtijd kom je aan in Chivay en ben je in de gelegenheid om te lunchen. Daar stop je vervolgens in een minibus die je samen met andere reizigers naar Puno brengt. Daar kom je aan het einde van de middag aan. Afhankelijk van het vervolg van je reis is het ook mogelijk om vanuit Chivay terug naar Arequipa te reizen.

Je kunt vervolgens gaan varen op ‘s werelds hoogst bevaarbare meer: Titicaca. Wanneer je Bolivia met Peru wilt combineren, breng je eerst een bezoek aan het geheim van de Inca’s: Machu Picchu.

Decorative torn edge

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

hutje colca canyon
colca-canyon-zicht
Oase-colca-canyon
Variant
1

Afdalen in de Canyon

 • Reissom:
  € 426,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  bovenstaand programma, extra overnachting in trekkershut in een oase in de canyon, 2-daagse trekking met Spaanstalige gids van en naar de oase

Samen met een Spaanssprekende gids daal je af de canyon in. Een wandeling van drie uur waarbij je 1200 meter afdaalt. Aan de voet van kilometers hoge ravijnwanden ligt een oase. Bijna sprookjesachtig want zelfs palmbomen komen hier voor en je wordt omringt door hoge rotswanden. Je overnacht er in een eenvoudige trekkershut. De volgende ochtend vertrek je al om 4 uur voor een pittige klim terug naar boven. Dag 1 en 3 zijn hetzelfde als het programma hierboven.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Plaza de Armas Arequipa
bouwsteen

Op adem komen in Arequipa

 • Arequipa
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 106,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Titicaca meer rieteiland
bouwsteen

Typisch Titicaca

 • Puno
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 156,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Titicaca eilandhoppen

 • Puno - Uros - homestay
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 218,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Cusco Plaza de Armas
bouwsteen

Alle wegen leiden naar…Cusco

 • Cusco
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 104,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge