Menu background

Naar boven

Islas de Ballestas

Van zeeleeuwkust naar droomoase

bouwsteen

 • Reisschema:
  Lima – Paracas - Huacachina - Nazca (optioneel) - Arequipa
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  boottocht naar Islas Ballestas
 • Reissom:
  € 270,- p.p. bij 2 personen
✓ Start je reis ontspannen op zeeniveau aan de kust
✓ Spot zeehonden en vogels tijdens een boottocht langs de Ballestas eilanden
✓ Overnacht in hotels met zwembaden
✓ Verleng in Nazca (optioneel) en vlieg boven de mysterieuze Nazcalijnen
Bouwsteen Ballestas Nazca lijnen
Decorative torn edge

Dag 1 – Lima – Paracas

‘s Morgens heb je nog vrij in Lima. Rond 12.30 uur word je bij je hotel opgehaald en naar het busstation gebracht zodat je niet in de drukke terminal hoeft te zoeken waar je bus vertrekt. Je zult merken dat het reizen per bus snel went en comfortabel is. Wij vinden de zachte stoelen erg comfortabel, aan boord is een toilet en airconditioning en er wordt een maaltijd geserveerd. Een Royal Class bus brengt je in ongeveer vier uur naar Paracas. De weg loopt parallel aan de kust waar je zult zien dat de zeewind de rotsen heeft afgesleten tot een droge woestenij met maar weinig begroeiing.

Bij aankomst in het vissersplaatsje Paracas neem je een taxi naar je hotel wat op een paar honderd meter van het strandje verwijderd is. De comfortabele kamers liggen verdeeld over verschillende bungalows in de tuin. Paracas is klein, maar een bij de Peruanen populaire badplaats. In het weekend en rond de feestdagen kan het er druk zijn. De Peruaanse keuken is erg gevarieerd. Wij raden je aan om ‘ceviche’ te eten, een lokale specialiteit van rauwe vis in citroen. Er zijn restaurants voor ieder budget en allemaal gelegen aan de gezellige boulevard El Chaco met zeezicht. Je hebt de middag om rond te struinen door het plaatsje en nog een beetje te wennen aan het Peruaanse ritme.

Decorative torn edge

Dag 2 – Ballestas eilanden – oase van Huacachina

De volgende ochtend word je naar de haven van Paracas gebracht, vanwaar de boten vertrekken. Je koffer kun je achterlaten in het kantoortje van de excursie naar de eilanden. Hier stap je, samen met een groepje internationale reizigers, op een boot naar het nationaal park van Islas Ballestas. Deze eilanden zijn bijzonder door hun uitgesleten rotsformaties (ballestas betekent ‘boog’), maar je gaat er vooral naartoe vanwege het spectaculaire dierenleven. Onderweg kom je langs een reusachtige, in de rotsen uitgekerfde afbeelding van een kandelaar. Als je na ongeveer een uur de Ballestas eilanden nadert, hoor je al van verre het blafgeluid van de zeeleeuwen en de onmiskenbaar zure geur ‘el guano’ vertelt je daarna vanzelf wanneer je écht in de buurt bent van de eilanden! Daar zie je duizenden vogels. Onder andere de roodkop gier, Peruaanse aalscholver, de Inca stern, pinguïns, pelikanen en andere (water)vogels. Rond 10.30 uur kom je weer terug in de haven van Paracas.

Decorative torn edge

 

Nadat je je koffer hebt opgehaald reis je per bus verder naar Ica. Bij aankomst in Ica neem je een riksja taxi naar je hotel. Huacachina is de naam van de paradijselijke oase op 4 km afstand van Ica. De oase ligt midden in woestijnachtig landschap en is een door duinen omringde tropische lagune met palmbomen en pastelkleurige huizen. Je slaapt hier in een heerlijk ‘getting-away-from-it-all’ hotelletje met zwembad. Afhankelijk van je aankomsttijd en de tijd van het jaar kun je je aan het einde van de middag nog even installeren bij het zwembad, een wandeling langs de lagune maken of de hoge zandduinen beklimmen voor een prachtig uitzicht. ‘s Avonds kun je je eerste glaasje pisco proberen. Deze nationale drank is eigenlijk een mislukte wijnsoort uit dit gebied. Door toevoeging van wat limoen, suiker en eiwit werd hij ineens toch heel behoorlijk te drinken!

Decorative torn edge

Dag 3 – Oase van Huacachina- Arequipa (of door naar Nazca)

Overdag heb je nog genoeg tijd om rond te wandelen en de hoge zandduinen op te klimmen. Een cocktail aan de rand van het zwembad of een wandeling door de sprookjesachtige palmoase zijn ook geen slechte ideeën.

Aan het einde van de dag stap je op de nachtbus naar Arequipa. Deze busreis duurt zo’n twaalf uur. Wil je de Nazcalijnen zien, dan reis je vandaag verder naar Nazca in plaats van Arequipa. Zie informatie onderaan de pagina.

Decorative torn edge

Dag 4 – Aankomst Arequipa

De busreis van Ica naar Arequipa duurt zo’n twaalf uur, waar je je reis vervolgt met de bouwsteen ‘Op adem komen in Arequipa‘. Arequipa ligt op ruim 2300 meter hoogte, de zon schijnt er bijna altijd en de temperatuur overdag ligt tussen de 20° en 25°C. Dat maakt het een aangename tussenstop om te wennen aan de hoogte voor je de Andes ingaat, rustig aan dus! Arequipa is kosmopolitischer en schoner dan Lima en tegelijk toch ook onmiskenbaar Latijns-Amerikaans. Je vindt er verfijnde, Spaans koloniale gebouwen en kerken.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Van zeeleeuwkust naar droomoase

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Extra overnachting in Nazca & vlucht boven de Nazcalijnen

 • Reissom:
  € 455,- p.p. bij 2 personen voor 5 dagen / 4 nachten
 • Inbegrepen:
  1 nacht in een comfortabel hotel aan zee, 1 nacht in een sfeervol oase hotel met tuin en zwembad, 1 nacht in een stadshotel in Nazca, 1 nacht in een royal class nachtbus, boottocht naar Islas Ballestas, 3x ontbijt

Vanuit Nazca kun je mysterieuze tekeningen zien die in het landschap gekerfd zijn. Over de oorsprong ervan kan niemand met zekerheid iets zeggen. De meest geaccepteerde verklaring is dat de afbeeldingen gemaakt zijn door een pre-Columbiaans volk ter verering van hun goden. Tijdens deze verlenging plannen wij een overnachting in Nazca in en maak je in een klein vliegtuigje (maximaal zes personen) een vlucht van twintig minuten over de lijnen.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Plaza de Armas Arequipa
bouwsteen

Op adem komen in Arequipa

 • Arequipa
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 106,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
lima-foodtour
bouwsteen

Easy Going Lima

 • Lima
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 199,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge