Naar boven

Namibie en Botswana

Namibië en Botswana: waarom buiten de parken slapen net zo leuk is!

blog

Natuurlijk mag een safari niet ontbreken tijdens een reis naar Namibië en/of Botswana! Eindelijk kun je leeuwen spotten of een kudde olifanten van dichtbij bezoeken. Waar kun je dit beter doen dan in de wildparken? Vaak wordt er ook gelijk gedacht aan het verblijven in de wildparken, maar wist je dat het juist ook ontzettend leuk is om buiten de wildparken te verblijven? Wij zetten voor jou onze ideeën op een rijtje!
Decorative torn edge
Geschreven op
donderdag 17 januari
Geschreven door
Stefan Greeuw
Zebra's in het Etosha National Park Namibië

Veel reizigers zijn gefixeerd op een slaapplek in de parken. Dit is begrijpelijk wanneer je niet eerder in Namibië en Botswana bent geweest. Maar wij vonden het juist hartstikke leuk om te kiezen voor een verblijf buiten de parken, dit is vaak net zo leuk, al dan niet leuker.

Lodge Namibië

Namibië verblijf buiten het park

Hoe dat kan? Wij zorgen er voor dat je tijdens je reis nooit ver van de entree poorten Etosha National Park verblijft. Zo kun je na je ontbijt gemakkelijk het park in om op zoek te gaan naar het wild. Daarnaast zijn de accommodaties buiten de parken vaak een stuk mooier, omdat ze privé-eigendom zijn. De safari kampen in Etosha National Park zijn groot, commercieel opgezet, meer basic en het geeft ons een beetje een massaal gevoel. Daarentegen zijn de lodges buiten de parken kleinschaliger en luxer, maar niet duurder! De lodges zijn enorm sfeervol en passen veel meer bij de beleving van een safari. Aangezien de afstanden in Namibië enorm ver zijn, is het soms fijn om hier rekening mee te houden en bijvoorbeeld één nacht net buiten de Zuidgate of Oostgate te spenderen en één nacht in het wildpark.

Lodge met zwembad in Botswana

Botswana verblijf buiten het park

In Botswana zijn de bekendste wildparken Chobe National Park en Moremi National Park. Iedereen wil in hun rondreis hier verblijven, omdat je er natuurlijk super goed wild kunt spotten. Maar wist je dat er helemaal geen hekken om de parken staan? Om het land te kunnen beschermen is er een gebied aangewezen en heeft het een naam gekregen. In dat gebied mogen geen mensen wonen en wordt de natuur beschermd. Voor de dieren maakt dit helemaal geen verschil. Zij zijn niet gebonden aan onze denkbeeldige grenzen. Er zijn geen hekken die ze tegen houden waardoor ze vrij door het hele land en zelfs naar buurlanden Namibië, Angola, Zambia en Zimbabwe kunnen lopen. Dit doen ze dan ook. Je zal in heel Noordelijk Botswana wild tegen komen. Wij kwamen zelfs in het dorp Kasane olifanten tegen en er lagen leeuwen op de weg net voordat we het dorp Maun in reden. Allebei buiten de parken om.

Tent vlakbij het park

Kampeerreis Botswana

In het Chobe National Park en Moremi National Park bevinden zich geen accommodaties in het park. Wat wij wel enorm leuk vonden was om een kampeerreis door deze regio te maken. Je slaapt dan wel echt in de natuur tussen de dieren. En daarnaast is je auto met dak tent natuurlijk wel een enorm gezellige safari lodge. Misschien iets minder luxe, maar het geeft wel een ideale safari sfeer. De volgende morgen als je je dak tentje uit komt, staat er dan opeens een olifant voor je neus.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern