Naar boven

Duurzaam reizen

Hulpproject in Myanmar

St Andrews Project

Riksja Myanmar ondersteunt de community van het vissersdorp Maung Shwe Lay bij het verbeteren van de leefomstandigheden op het gebied van educatie, medische hulp, hygiëne en het genereren van inkomsten zodat ook jongeren in het dorp blijven wonen. In dit afgelegen kustgebied wonen ca. 2500 mensen die leven van visvangst. Er is een basisschool waar zo’n 200 kinderen naar school gaan, maar er is geen middelbare school. Om verder te leren is Yangon de enige optie, waar vaak geen geld voor is. Daarnaast is er een kleine medische kliniek waar beperkte middelen aanwezig zijn. De dorpelingen zijn onafhankelijk en onderhouden hun eigen onderhoud maar voor kinderen en jongeren is er weinig toekomst.

Mr. Aung Min Thein runt het project. Hij komt uit dit gebied en zijn moeder is lerares op de basisschool geweest. Samen met onze lokale vertegenwoordiger kijken zij waar het gedoneerde geld gebruikt voor kan worden en overleggen dit met het dorpscomité. Ze vinden het belangrijk om te kijken wat urgent is maar ook wat daadwerkelijk bijdraagt aan de toekomst van de dorpsbewoners.

Afgelopen jaar is Mr. Aung gestart met het Library Project. Met als doel dat iedereen in het dorp toegang heeft tot de boeken. Hiermee willen ze bijdragen aan het verbeteren van de mogelijkheden voor scholing, voor zowel kinderen als volwassenen. In de bibliotheek kunnen dorpelingen gratis boeken en kranten lezen. Ook worden mensen uit het dorp getraind om de bibliotheek te runnen en te helpen bij het uitzoeken van boeken.

Naast de bibliotheek is er een waterput geplaatst in samenwerking met de lokale bevolking. Meerdere families kunnen daar nu gebruik van maken. In de toekomst willen ze meer waterputten aan gaan leggen.

Update uit Maung Shwe Lay

In mei is er een donatie gedaan aan dit project. Er zijn twee toiletten gebouwd bij het schooltje. Mr. Aung is erg blij dat wij zijn project hebben gesteund en is al aan het kijken waar de volgende donatie voor gebruikt kan worden. Voor de aanschaf van boeken voor de bibliotheek, een waterput en een bijdrage voor de armste families zodat kinderen naar school kunnen.

Er zijn mogelijkheden om dit project te bezoeken tijdens je Myanmar reis. Vraag onze reisspecialist naar de mogelijkheden. Riksja Travel ondersteunt op de meeste landen hulpprojecten. Klik hier als je daar meer over wilt lezen

background-pattern