Naar boven

Ossenkar op palmboomstrand – Ngapali

bouwsteen

 • Reisschema:
  Ngapali
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  € 185,- p.p. bij 2 personen
Het Thailand van 20 á 30 jaar geleden. Zo bestempelen veel reizigers Ngapali. Het heeft de juiste combi van een goudgeel palmboomstrand, een tiental sfeervolle accommodaties en vissers die hun net uitgooien op de azuurblauwe zee.Je verblijft in een comfortabele lodge aan het strand. In je eigen tempo geniet je van de tropische sferen, het heldere water en de vers gegrilde vis. Je kunt ook een middag met een lokale visser op pad in z'n boot (makkelijk ter plekke te regelen). Tijdens het regenseizoen van mei tot oktober wordt het strand overspoeld (letterlijk!). Je kunt dan beter naar de stranden in Thailand of Maleisië reizen.
Myanmar Ngapali strand
Decorative torn edge

Dag 1 – Naar Myanmar Ngapali strand

De meeste reizigers vliegen vanaf Heho bij Inle Lake in een uur naar luchthaven Thandwe, op ca. 6 km vanaf het Ngapali strand aan de westkust van Myanmar. Bij aankomst brengt een shuttlebus je naar het verblijf aan de kust.

Naast het toerisme leven de meeste mensen hier nog van de dagelijkse visvangst. ’s Ochtends gaan de bootjes de zee op, zodat je s’ avonds de vis vers uit het net kunt eten. Er is geen hoogbouw en geen nachtleven, waardoor er een relaxt en authentiek sfeertje hangt.

Decorative torn edge

Verspreid langs een lange strook strand met palmbomen liggen een paar sfeervolle accommodaties en vissersdorpen. Hier verblijf je in een kleinschalig resort. De kamers zijn ruim, comfortabel en schoon.

Je resort is ruim opgezet aan het strand en er hangt een relaxte sfeer. Zo kun je lekker ontbijten in de buitenlucht en een fruitige cocktail drinken met zeezicht.

Decorative torn edge

Dag 2 en 3 – Myanmar Ngapali strand

De komende dagen kun je lekker uitslapen en dan aan het ontbijt met vers fruit. De rest van de dag kun je helemaal zelf indelen. Wij spraken af met een lokale visser voor een boottocht door de Baai van Bengalen (niet inbegrepen). Je hebt de boot een halve dag tot je beschikking en kunt zelf bepalen wat je wilt. Lekker uitwaaien en een pitstop maken op een onbewoond eiland. De visser neemt snacks en tropische drankjes mee voor onderweg. Ook zijn er snorkelspullen aan boord. Het koraal vonden wij hier niet heel bijzonder, maar we zagen wel volop kleurige visjes.

Je kunt ook een fiets huren om langs rijen palmbomen naar rustieke vissersdorpen in de omgeving te rijden.

Decorative torn edge

Dag 4 – Vertrek Ngapali strand Myanmar

Na een relaxt ontbijt en misschien nog een ochtendduik pak je je spullen en reis je met de shuttlebus naar de luchthaven. Hiervandaan vlieg je in zo’n 45 minuten naar Yangon. Afhankelijk van je vluchttijden en wensen verblijf je nog een nacht in Yangon. Je kunt dan nog souvenirs kopen of even relaxen.

Je kunt er ook voor kiezen om een nacht langer in Ngapali te verblijven.

Decorative torn edge

Tip: bezoek project in St Andrews Bay, een vissersdorpje

Begint het luieren te vervelen dan kun je ook een dagje een nabijgelegen vissersdorpje bezoeken. Een paar jaar gelegen is er een project gestart in St Andrews Bay om de plaatselijke bevolking te helpen. Zo is er een klein schooltje geopend en een bibliotheekje. De oprichter van dit project leidt je graag rond in het dorpje waarbij je op het strand op een echte ossenkar stapt en vervolgens door het dorpje loopt. Vervolgens kun je in de baai gaan snorkelen samen met een gids. Daarna ga je genieten van een uitgebreide rijsttafel met een vers gevangen visje.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken in Myanmar

torn-edge

Ossenkar op palmboomstrand – Ngapali

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

ngapali special zwembad
ngapali special kamer
ngapali special strand
Variant
1

Ngapali strand Myanmar special stay

 • Reissom:
  € 245,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  3 nachten in een luxe bungalow met zwembad en aan het strand inclusief ontbijt en aankomsttransfer

De ideale plek als je wat meer luxe, comfort en een zwembad zoekt aan het einde van je reis. Verspreid over het terrein liggen bungalows. De kamers zijn sfeervol gedecoreerd met houtsnijwerk, hebben een ruime badkamer en een veranda. Tussen de bungalows liggen tuintjes, vijvers en staan palmbomen. Een groot zwembad, goed restaurant met terras en genoeg ligstoelen op het strand.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Myanmar reizen Yangon
bouwsteen

Het begon in Yangon…

 • Yangon
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 155,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Zomer Myanmar reis - Inle Lake
bouwsteen

Peddel langs drijvende tuinen – Inle Lake

 • Inle Lake
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 210,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern