Menu background

Naar boven

Fins weekend Lapland

rondreis

 • Reisschema:
  Rovaniemi en omgeving
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reisperiode:
  1 december - 31 maart
 • Reissom:
  vanaf € 835,- p.p. bij 2 personen
 • exclusief vlucht (circa €275 - €800 p.p.)
 • Inclusief:
  o.a. huskysafari
Een winters alternatief op een traditional stedentrip. In deze korte reis slaap je naar keuze in een leuk stadshotel in Rovaniemi of in een sfeervol chalet met eigen sauna: je eigen winterhuisje. Een safari met enthousiaste husky's hebben we al voor je ingepland en voor de rest kies je zelf hoe druk of relaxt je het tijdens je Lapland weekend wilt maken. Bezoek een rendierboerderij, waarna je de rendieren meeneemt de natuur in. Ga ijsvissen met een professional of ontdek de kneepjes van het sneeuwscooteren. Dit zijn maar enkelen van de keuzes voor de komende dagen. Onze favoriet: een Lapse picknick onder het noorderlicht.
Decorative torn edge

Dag 1 – Welkom in de witte wereld van Rovaniemi

Reistijd: circa 3 uur per vliegtuig

Na een paar uur vliegen land je in Fins Lapland in een wereld van sneeuw en ijs. Bij aankomst staat er een chauffeur voor je klaar die je naar je slaapplek in Rovaniemi brengt.

Het standaard hotel wat we voor je hebben ingepland is een centraal gelegen stadshotel in Rovaniemi, waarbij je een kamer hebt met eigen badkamer.  In het hotel zijn een restaurant en bar waar je een hapje kunt eten en een drankje kunt drinken. Heb je het nog steeds koud na de avonturen buiten in de sneeuw, maak dan gebruik van de Finse sauna. Het hotel is centraal gelegen, waarbij je de mogelijkheid hebt in de stad een leuk restaurant te kiezen. Mocht je tijdens je Lapland-reis op zoek zijn naar een sfeervolle accommodatie, dan kunen wij ook een verblijf in een chalet of een nacht in het ijshotel voor je regelen.

 

Decorative torn edge

Dag 2 – Huskysafari

Na je ontbijt gelijk tijd voor actie: je gaat op husky-safari! Per tweetal krijg je een slee en een team van zes husky’s. Zo kan er eentje sturen en heeft de ander tijd om foto’s te maken en te genieten van de omgeving. Je glijdt soepel over bevroren meren en rivieren. Af en toe is het flink meesturen in de bochten en mee-steppen de heuvel op. Rond 12:15 uur is de husky-safari afgelopen en heb je tijd om eventueel nog een andere excursie te doen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Niks hoeft, maar er kan vanalles

Vandaag heb je een dag in je Fins Lapland-reis die je helemaal zelf kunt inplannen. Slaap uit nadat je gisteren een drukke dag in je Lapland-weekend gehad hebt of sta extra vroeg op en maak een wandeling in de verse sneeuw. Hieronder hebben we een aantal activiteiten geselecteerd waarmee je deze dag ook kunt invullen. Ga op rendiersafari of stap in het donker op een sneeuwscooter op zoek naar het noorderlicht.

Wil je liever wat actiever bezig zijn? Ga dan de sneeuw in voor een intensieve sneeuwschoenwandeling of ga skiën op de nabijgelegen piste.

Decorative torn edge

Dag 4 – Vaarwel Lapland

De afgellopen dagen heb je Lapland op een bijzondere manier kunnen ontdekken. het was een korte, maar krachtige reis! In elk geval hebben enthousiaste husky’s je meegenomen door “hun” Fins Lapland. Of je er zelf nog het sneeuwscooteren, de rendiersafari of een van de andere excursies aan hebt toegevoegd, een mooie reis heb je ongetwijfeld gehad. Hopelijk heb je zelfs het noorderlicht nog kunnen spotten.

Decorative torn edge
torn-edge

Fins weekend Lapland

Sfeerbeelden

Deze rondreis aanpassen?

Dat kan! Met deze flexibele rondreis hebben we een gevarieeerde route voor je uitgestippeld. Je kunt je weekend Lapland gerust aanpassen. Hieronder hebben we een aantal suggesties toegelicht. Heb je zelf ideeën om de reis aan te passen? Nog beter, geef je wensen gerust aan ons door!

 • Winter wonderland chalet
 • Sneeuwscooteren rondom Rovaniemi – 14.30 tot 16.30 uur
 • IJswakdobberen onder het noorderlicht – 19.30 tot 22.30 uur
 • Picknicken onder het noorderlicht – 20.30 tot 23.30 uur
 • Per sneeuwscooter naar sneeuwhotel - 10.00 tot 16.00 uur
 • Rendiersafari in de wildernis – 13.30 tot 16.00 uur
 • Sneeuwschoenwandelen – 15.00 tot 17.00 uur
 • Sneeuwscootersafari onder het noorderlicht – 19.00 tot 22.00
 • Een koninkrijk van sneeuw en ijs
background-pattern