Menu background

Naar boven

Ontdek het groene Ajloun

bouwsteen

 • Reisschema:
  Amman - Jerash - Ajloun
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Inclusief:
  wandeling met gids in Ajloun
 • Reissom:
  € 260,- p.p. (bij 2 personen)
✓ Geniet direct bij aankomst van de Arabische sferen in Amman

✓ Overnacht in alle rust in Amman, dichtbij het historisch centrum

✓ Niet te missen: de Citadel en het Amfitheater in Amman

✓ Wandel door Jerash

✓ Overnacht ín het natuurreservaat Ajloun

✓ We regelen een wandeling met gids door Ajloun
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Amman

De kans is groot dat je aan het einde van de middag of het begin van de avond landt op Amman Airport. Nadat je je visum hebt geregeld wandel je via de douane naar de hal, waar je chauffeur op je staat te wachten. Omdat het vrij hectisch is om te rijden in Amman regelen we een transfer voor je naar je hotel. Zo hoef je alleen maar achterover te leunen en te genieten van het uitzicht. Je hotel ligt op een rustige locatie, net buiten het drukke centrum. Je wandelt in 20 minuten naar het historische centrum, terwijl de beroemde Rainbow Street op ongeveer 30 minuten lopen ligt. Amman is gebouwd op zeven heuvels en een korte wandeling kan al snel een kleine bergwandeling worden.

Decorative torn edge

Dag 2 – Van Amman via Jerash naar Ajloun

Sta vroeg op vandaag. Na je eerste échte Jordaanse ontbijt is het tijd om de stad te verkennen. De belangrijkste bezienswaardigheden (zoals de Grote Moskee, de Citadel en het Amfitheater) liggen dicht bij elkaar op ongeveer een half uur lopen van je hotel. Een fijne ochtendwandeling dus. Hierna regelen we een transfer voor je terug naar de luchthaven, waar je je auto ophaalt. Na een korte check rijd je in ongeveer drie kwartier naar Jerash. Wil je liever je auto bij je hotel laten afleveren? Houd er wel rekening mee dat het aanbod van huurauto’s op de luchthaven groter is. Bovendien hoef je niet door het centrum te rijden, wanneer je je auto op de luchthaven ophaalt. Laat het ons weten, wanneer je je auto downtown Amman op wil pikken. Jerash wordt beschouwd als één van de belangrijkste Grieks-Romeinse-Byzantijnse steden in het Midden-Oosten. Vanaf de eerste eeuw naar Christus was het een belangrijke handelspost en daarmee een directe concurrent voor Petra.  Koop je entreekaartje bij de ingang van de ruïnes voor 8 JD per persoon. Wij raden je aan om ter plaatse een gids te huren voor 10 JD.

Decorative torn edge

Ajloun Reservaat

Wanneer je Jerash voldoende hebt verkend is het tijd om door te rijden, naar Ajloun. Het Ajloun reservaat ligt ten noorden van Jerash en is een heuvelachtig en groen gebied (met name in de lente). Ajloun is altijd belangrijk geweest voor de oorspronkelijke bewoners vanwege het milde klimaat, de bomen en de vruchtbare grond. Je overnacht in een ruime, lichte bungalow, in de natuur. Verwacht niet al te veel luxe, wat meer dan goed gemaakt wordt door het uitzicht. Je kunt vanmiddag op eigen gelegenheid het Ayyubid-kasteel bezoeken, hoog op een heuvel. Dit 12e-eeuwse fort werd gebouwd onder het bewind van de sultan en de militaire leider Saladin. Het kasteel ligt op de top van de berg ‘Auf; je hebt een fantastisch uitzicht op de Jordaanvallei en de omliggende woestijn.

Decorative torn edge

Dag 3 – Ervaar de groene wildernis

Vandaag tijd om het reservaat te verkennen. Je kunt meerdere hikes maken; wij hebben gekozen voor de Rockrose Trail. Deze wandeling dankt zijn naam aan de kleine, paarse bloem die je in het voorjaar overal in het reservaat ziet. Je wandelt door bossen, boomgaarden, kleine nederzettingen en via een wijn- en olijfperserij uit de Romeinse tijd. Onderweg kijk je niet alleen uit over het Jordanese landschap maar zie je in de verte ook de West Bank en Syrië liggen. De wandeling is ongeveer 8 km lang en duurt zo’n 3 tot 4 uur. Wil je liever korter of juist langer wandelen? Dat kan; dan plannen we een andere wandeling voor je in. Na de hike is het tijd om afscheid te nemen van dit noordelijke deel van Jordanië. Ga je dobberen in de Dode Zee of juist voor de eeuwenoude mozaïek in Madaba?

Decorative torn edge

Zelf rijden of met chauffeur?

Wij krijgen vaak de vraag wat handig is tijdens een Jordanië-reis: zelf rijden of je laten rijden? Wij hebben zelf ervaren dat Jordanië een prima bestemming is om zelf te rijden. De wegen zijn goed onderhouden (de meeste) en er is weinig verkeer op de weg. Wanneer je bij aankomst een lokale simkaart koopt kun je offline maar ook online gebruik maken van je gewone navigatie apps zoals Google Maps. Koop je geen simkaart, download de kaart van Jordanië (in Google of Maps.me), zodat je niet over je bundel heen gaat. Vind je het toch spannend om zelf te rijden? Of vind je het prettig om het landschap volledig in je op te nemen? Dan regelen we een chauffeur voor je, en een huurauto. De chauffeur rijdt je van A naar B (en niet meer dan dat, houd daar rekening mee); omdat de chauffeur ‘met je meegaat’ op reis, zijn zijn overnachtingskosten in jouw reissom inbegrepen.

Decorative torn edge

Goede doelen bezoeken in Ajloun

Met de lancering van verschillende ontwikkelingsprojecten wordt geprobeerd de lokale bevolking van nieuwe bronnen van inkomsten te voorzien, waardoor ze minder afhankelijk worden van natuurlijke hulpbronnen, het milieubehoud wordt bevorderd en de plattelandseconomie een impuls krijgt. The Soap House heeft lokale vrouwen in dienst om met de hand speciale zepen te maken van olijfolie en bloemenessences. Je kunt de workshops bezoeken, het zeepmaakproces bekijken en een praatje maken met de vrouwen. In het Kalligrafiehuis krijg je gedetailleerd uitleg over de kunst van het kalligrafie – en een briefing over het Arabische alfabet – voordat je je eigen bamboe ganzenveer en pot zwarte inkt krijgt om zelf aan de slag te gaan. Het Biscuit House heeft lokale vrouwen in dienst om volledig natuurlijke koekjes, energierepen en chips te produceren. Laat het ons weten wanneer je één van deze projecten wil bezoeken.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Ontdek het groene Ajloun

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Mount Nebo en mozaïekstad Madaba

 • Madaba
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 40,- per persoon bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Dobberen in de Dode Zee

 • Dode Zee
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 145,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Dwalen in Dana

 • Dana
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 175,- p.p. bij twee personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern