Menu background

Naar boven

Dit zijn onze top 4 highlights voor Indonesië met kinderen

blog

Indonesië staat bekend om glooiende rijstterrassen, ondoordringbare jungle, witte zandstranden en wildlife. En met ruim 14.000 eilanden is het lastig kiezen wat nou leuke highlights zijn met kinderen. Ben je een natuurliefhebber? Dan mogen de rijstterrassen van Ubud en het tropisch regenwoud van Sumatra niet ontbreken. Voor cultuur reis je naar Jogyakarta, waar je de Prambanan en de Borobudur kunt verkennen Avontuur en spanning? Beklim een van de vulkanen op Java. En voor het strand reis je naar de Gili-eilanden.
Decorative torn edge
Geschreven op
donderdag 11 april
Geschreven door
Nienke van der Maar
Delen op social media

#1 Orang oetans spotten in de jungle

Voor veel mensen zijn de orang oetans in Bukit Lawang de reden om naar Sumatra te reizen. Sumatra kent overigens niet alleen maar jungle; Medan is de derde stad van Indonesië. Maar eerlijk is eerlijk, je komt hier niet voor deze metropool. Ver verstopt in de jungle, na een paar uurtjes hiken vind je namelijk de oranje mensapen. Zomaar tussen de bomen. Hoe bijzonder dat je ze in the wild zomaar kunt zien! Met recht een reden om naar Sumatra te reizen.

#2 Op Java-expeditie

Op Oost-Java bromt en lonkt de Bromo-vulkaan. Het is een van de meest spectaculaire vulkanen op Java en nog altijd actief. Ga met je kinderen op stoere ontdekkingsreis en beklim de vulkaan. Hoe je er komt? Met de trein, dwars door het Javaanse platteland. Onderweg wisselen thee- en rijstvelden elkaar af. Een jeep brengt je naar de kraterrand, waar je deze immense vulkaan pas goed kunt bewonderen. Het beste moment? Dat is toch vroeg in de ochtend, zodat je de zon boven de vulkaan op ziet komen.

#3 Op een onbewoond eiland

Je slaapt in een tentje op het strand en waant je regelrecht in een aflevering van Expeditie Robinson. Alleen dan zonder de ontberingen en met een gids die ’s avonds een heerlijk maaltijd voor je klaarmaakt op het kampvuur. De reis er naar toe is al een avontuur: de koraalgroene zee flitst onder je door terwijl het witte zandstrand in de verte lonkt. Met een tas boven je hoofd loop je door de branding naar het strand. Je vangt je eigen maaltijd bij elkaar en geniet ’s avonds van de vis van de grill.

#4 Op trappers door de sawa’s

Diepgroene rijstterrassen en palmbomen. Dat is Bali. Kleine offerpaleizen op elke hoek van de straat, afgewisseld met grote tempels. Wil je het Balinese platteland echt verkennen met je kinderen? Pak dan de fiets. Met een lokale gids fiets je door ambachtelijke dorpen, langs tempels en maak je kennis met de bevolking op het platteland. Tijdens oogsttijd vinden de Balinezen het alleen maar leuk wanneer je helpt met het oogsten van de rijst.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern