Wandelen door de Imbros kloof

bouwsteen

 • Reisschema:
  Chora Sfakion
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 189,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  2 nachten met ontbijt in een kleinschalig hotel
 • Activiteit:
  Wandelkaart, picknicklunch, transfer naar het startpunt
✓ Een flinke dosis beweging met een hike door de Imbros kloof
✓ Vaar met een bootje naar knusse plaat Loutro en het strand van Agia Roumeli
✓ Pure rust aan de zuidkust in vissersdorp Chora Sfakion
Imbros kloof | Riksja Griekenland

Dag 1 – Chora Sfakion: Hoge bergen en diepe kloven

De weg naar Chora Sfakion gaat op z’n Grieks over bergen en langs kloven. Je ziet in de verte de Lefka Ori bergen. Met een beetje geluk zie je in het voorjaar de witte toppen van deze bergen. Om je heen zie je olijfbomen en ruik je de geur van dennen en tamarisken. Dat geeft echt zo’n vakantiegevoel. En al helemaal als je de zee weer voor je ziet als je bij het dorp aankomt.

Om goed uit te rusten voor deze actieve dagen slaap je in een gezellig, klein hotel met balkon en uitzicht op zee. Waarom we dit plekje kozen? Je wandelt zo naar de twee belangrijke straten, de tavernes en het strand. Plus: je kan bij het restaurant van hotel heerlijk eten. Het uitzicht krijg je als cadeau erbij.

Dag 2 – Wandeling door de Imbros Kloof

Trek je wandelschoenen, want we nemen je mee op een wandeling. Op het eiland heeft een aantal mooie kloven. De Samaria kloof is de meest bekende kloof. Met 18 kilometer kan dat een pittige wandeling zijn. Daarom kiezen wij voor het kleine zusje: de Imbros kloof. Deze is wat minder bekend, minder druk en je kan hem lekker in eigen tempo doen. Zeker in de zomermaanden als het heet wordt wel zo prettig.

Voor het gemak hebben we een taxi transfer voor je geregeld die je naar de ingang van de Imbroskloof brengt. Uitgerust met een wandelkaart, sportschoenen aan je voeten en picknicklunch in je rugzak, wandel je door de acht kilometer lange kloof. Even een dosis energie kwijt. Bij de uitgang van de Imbros kloof kun je je opfrissen in één van de kleine tavernes. Vanaf hier is het ongeveer vijf kilometer terug naar Chora Sfakion. Je kan ervoor kiezen om deze route terug te lopen. Gun je jezelf de nodige rust? Er staan taxi’s bij de uitgang klaar.

 

 

Dag 3 – Vertrek uit Chora Sfakion

De tijd is aangebroken om je auto weer in te pakken en de volgende plek op te gaan zoeken. Kies voor een mooie route langs de zuidkust naar Agia Galini waar je een ontspannen verblijf te wachten staat. Of rijd naar de noordkust van Kreta en ontdek de komende dagen de charmante stad Chania.

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met