Kaliméra Chania!

bouwsteen

 • Reisschema:
  Chania
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  € 164,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  3 nachten met ontbijt in een familiehotel
 • Inclusief:
  Stadswandeling door Chania en een bezoek aan een olijfolieproeverij
✓ Ervaar de charme van Chania stad en ontdek de hotspots van de locals
✓ Proef de smaak van Grieks goud: olijfolie proeverij
✓ Verblijf in compleet in stijl met een upgrade naar een verblijf in een oud herenhuis
Chania | Riksja Griekenland

Dag 1 – Chania: Griekenland met een Venetiaanse flair

Je voelt het meteen als je aankomt. Chania heeft iets speciaals. Je ziet de invloed van de Venetiaanse, Ottomaanse en Egyptische regeringsperioden overal terug. Vrolijk gekleurde herenhuizen, Turkse minaretten en de schilderachtige haven met een lange boulevard. De Giali Tzamisi moskee is een eye cather. Binnen de oude stadsmuren loop je onder boogjes door een wirwar van gezellige smalle straatjes en steegjes.

Tijdens je verblijf in Chania logeer je in een klein hotel net buiten de oude stad. De familie die het hotel runt kent de stad op hun duimpje. Vraag gerust om wat tips. Je kan de huurauto bij het hotel achterlaten. Met de bus ben je in een paar minuten in het centrum.  Dat scheelt ook weer parkeerkosten. Na een dag de stad verkennen, kun je ontspannen in de tuin of in het zwembad met uitzicht op de stad Chania.

Dag 2 – Verken Chania’s highlights

Met ons boekje over Chania kun je op eigen gelegenheid de highlights van de stad ontdekken. Dwaal af door de kronkelende straatjes en kom dan weer terug op de voorgestelde route. De routebeschrijving brengt je op speciale plekken waar locals graag komen. We hadden veel plezier bij het slenteren door de straten van de oude stad en ontdekten vele liefdevol ingerichte winkels met handwerk en lederwaren. Na een wandeling door de kleurrijke markthal, toostten we op onze reis met een frappé (Griekse ijskoffie) in een van de cafés op boulevard. En genoten van het uitzicht op het herkenningspunt van de stad, de Egyptische vuurtoren bij de haven.

Dag 3 – De smaak van Grieks goud proeven

Stel je eens voor: olijfgaarden en citroenplantages zover het oog reikt, glooiende heuvels en een stilte die slechts af en toe wordt onderbroken door het geblaat van enkele geiten. Dat is het gebied rond Kolymbari, het centrum van de olijventeelt op Kreta. De olijfolie die hier vandaan komt is door heel Europa bekend. We hebben een bezoek aan een klein olijfoliemuseum in Spilia voor je geregeld. Op een levendige manier vertellen ze over de olijfvrucht, de boom en de olie- een culinaire en traditionele kennismaking met de Griekse keuken op Kreta. Laat het je goed smaken!  Heb je na deze proeverij trek gekregen? Rijd dan door naar het restaurant Gramvousa in Kaliviani. We hebben daar zitten smullen. Daarna kan je uitbuiken op het strand van Balos.

 

Dag 4 – Vertrek vanuit Chania

Wil je deze dag nog een wat langer van de omgeving van Chania genieten en ben je toe aan een relax dagje? Maak dan nog een uitstap naar één van de prachtige stranden aan de noordwestkust. Ben je wel toe om een nieuwe plek te ontdekken en voor wat meer beweging? Maak je dan klaar voor de rit naar Chora Sfakion om door de Imbroskloof te wandelen. Als dit de laatste dag van je reis is rijdt je op jouw tempo naar de luchthaven van Chania om de vlucht naar huis te pakken.

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Chania sfeervol klassiek herenhuis

 • Reissom:
  € 287,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  3 nachten in een standaard kamer (2 personen)

Wil je meer comfort? Verblijven in de sfeer die helemaal bij Chania stad past? Voor je overnachtingen regelen we een oud herenhuis voor je. Het neoklassieke gebouw is omgetoverd tot een stijlvol hotel. Je ziet overal de oude details in terug. Het hotel heeft een perfecte locatie. Met een kleine sprong sta je midden in het oude centrum van de stad.

Deze bouwsteen is goed te combineren met