Riksja Travel Georgië

Naar boven

Top 5 must do’s in Georgië

blog

De Georgiërs zijn zo gastvriendelijk dat God hen het mooiste stukje land op aarde heeft gegeven, tenminste zo gaat de legende. In elke legende zit toch een stukje waarheid? Dat geldt zeker voor deze: de Georgiërs zijn inderdaad gastvrij en dit is het land waar je in één dag van de gletsjer op de hoogste berg, naar het subtropische strand reist. Wat moet je verder absoluut doen in Georgië? Dit zijn de vijf dingen die je niet mag missen.
Decorative torn edge
Geschreven op
vrijdag 12 juni
Geschreven door
Sanne Stoppelenburg
Overnachten Georgië

1. Slaap tijdens je Georgië reis bij de mensen thuis

In Georgië heb je kleinschalige hotels maar wil je de mensen echt leren kennen, slaap dan in een guesthouse tijdens je reis. De Georgiërs hebben hun huizen opengesteld en daarmee ook de verhalen die bij elke familie en huis horen. Lijkt je dit leuk om te doen, neem dan eens een kijkje bij de bouwsteen in Vardzia.

2. Kukushka trein

Russisch voor “kleine koekoek” is de koosnaam van de trein tussen Bakuriani en Borjomi en een must-do tijdens je reis. In 2,5 uur rijdt je door valleien, bossen en bergen over rode stalen viaducten, terwijl de trein stoom afblaast en het geluid maakt waar het z’n koosnaam aan verdiend heeft.

3. Hiken door de grottenstad

Wat in de verte kleine zwarte gaten in de berg lijkt, zijn van dichtbij honderden uitgehouwen ruimtes voor woningen, waterkelders en rots-kerken gevuld met muurschilderingen. Welkom in grottenstad Vardzia. De monniken in hun lange zwarte gewaden en volle baarden wonen hier en verzorgen het complex. Ze hebben wel elektriciteit maar halen het water nog wel uit de put. Je betaalt een klein bedrag om binnen te komen en dan kan je ontdekkingstocht door de stad beginnen.

4. Georgische wijnen

Kakheti is één van de oudste wijnregio’s in de wereld. De manier waarop er nog steeds traditioneel wijn wordt gemaakt in Georgië, gebeurd nergens anders ter wereld. Het heet Qvevri, de wijn wordt vergist en natuurlijk gefilterd in grote aardewerken vaten, uniek voor deze regio. De wijn heeft daardoor zijn eigen smaak, proberen? Ga dan lunchen bij één van de boerenfamilies, ze laten met trots hun eigen wijnproductie zien.

georgie
Over ons

5. Ga in op een lunchuitnodiging

In de intro wordt het al genoemd, de gastvrijheid van de Georgiërs. Velen spreken geen woord Engels, maar gastvrijheid heeft geen taal nodig. Reis je door Georgië, wees dan voorbereid om minimaal een uitnodiging per dag om te komen eten. Men nodigt je graag uit om met trots hun thuis te laten zien en al snel worden er lekkere hapjes op tafel getoverd. Ga eens in op zo’n uitnodiging en leer de familie of zelfs meerdere dorpsgenoten kennen. In de kleine traditionele dorpen verspreid het woord snel en reizigers krijgen ze niet elke dag. Dat is groot nieuws waar men nieuwsgierig op afkomt.

Enthousiast geworden van dit artikel? Bekijk dan onze rondreizen door Georgië en neem contact met ons op, we informeren je graag.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern