Riksja Travel Georgië

Naar boven

Terug naar de Sovjettijd in Borjomi & Chiatura

bouwsteen

 • Reisschema:
  Borjomi
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 71,- p.p. bij 2 personen
De afstanden naar het westen van Georgië zijn groot en een met deze bouwsteen kies je voor een interessante tussenstop.✓ Bezoek aan Stalinmuseum in Gori

✓ Grottenstad Uplistsikhe

✓ Overnachting in een guesthouse in Borjomi met ontbijt

✓ Bezoek aan de verlaten Sovjetstad Chiatura
Decorative torn edge

Dag 1 Vertrek naar Borjomi -bezoek Stalin museum -grottenstad Uplistsikhe

Kom je vanuit Kazbegi of Kakheti dan heb je een tussenstop nodig onderweg naar het westen van Georgië. De afstanden in dit deel van het land zijn groot en het zou zonde zijn om bezienswaardigheden over te slaan. Vandaar dat we aanraden om een nacht in Borjomi te blijven, waar je in een sfeervol guesthouse slaapt. Dit geeft je de tijd voor twee stops vandaag. 

De eerste stop is in het dorpje Gori.  Hier is Jozef Stalin, communistische dictator van de Sovjet-Unie, geboren. Vandaag de dag staat er een bizar museum waarbij je meer leert over het leven van Stalin. Dan door naar grottenstad Uplistsikhe, één van de twee grottensteden in Georgië. Vardzia het meest afgelegen en bekend, maar Uplistsikhe is absoluut een goed alternatief. Uplistsikhe is een oud grottencomplex en bloeiende stad met een markt, bakkerij en winkels tot het in de 13e eeuw werd verwoest door Mongoolse legers.

Decorative torn edge

Je hebt in ieder geval één nacht in Borjomi nodig, maar als je de tijd hebt, is een extra nacht een aanrader. Dan heb je tijd voor een bezoek aan het Borjomi-Kharagauli National Park. Dit is het grootste Nationale Park van Georgië en een ware wildernis te noemen. Het natuurgebied is beschermd en er zijn verschillende trails uitgezet langs groene bossen en meren.

Decorative torn edge

Dag 2 vertrek uit Borjomi – Sovjet stad Chiatura 

In de ochtend heb je nog de even tijd om Borjomi te ontdekken. Het dorp staat vooral bekend vanwege haar bronwater. Het natuurlijke water komt van diep onder de grond en heeft een temperatuur van ongeveer 38 °C. Het water zou een helende werking hebben en daarom werd Borjomi vroeger druk bezocht door Russische tsaren die hier hun vakanties doorbrachten in hun nu vervallen paleizen. Je kunt het water direct uit de bron proeven maar verwacht geen zachte spa-blauw smaak… Wij hielden er een ziltige smaak aan over. Je reis gaat verder in de richting van Chiatura, een oude mijnstad uit de Sovjettijd. Je waant je hier in oude Sovjettijden en het is een walhalla voor de fotografen onder onsHet dorp staat vol verroeste kabelbanen. Ze lijken van buiten in twijfelachtige staat, maar ze doen het nog steeds. Deze bouwsteen is goed te combineren met de bouwsteen Kutaisi. Voordat je Kutaisi inrijdt kom je nog langs de Khatski-pilaar. Een eenzame hoge rots met daarop een nog functionerend klooster, een uniek gezicht!  

Decorative torn edge
torn-edge

Terug naar de Sovjettijd in Borjomi & Chiatura

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Vervlogen tijden in Kutaisi

 • Kutaisi
 •  3 dagen/ 2 nachten
 • € 164,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

De grottenstad Vardzia

 • Gori - Vardzia -  Akhaltsikhe
 • 3 dagen/ 2 nachten
 • € 179,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern